20.3.15

BUTTER CHICKEN

1st time wat butter chicken.. dok tgk blog bdk skola aku la nie... mcm sedap & sng yg pnting..dannn lg penting sume bhn2 ade kat umah!hehee...

Memula sonang je mcm wat sotong @ udang celup tepung tu.. tp ayam tu kte potong kecik2 dlu, mcm nak wat popcorn chicken tu..isi ayam mmg bnyk kat petiais aku tu sbb kitorg nie sume jenis xsuke mkn ayam tang isi, so melambak2 la isi ayam dlm peti tu...

Pastu celup dlm telo & tepung gandum je.. tpg tu aku gaul kan sket ngan garam & lada sulah.. pstu goreng la satu2... da siap tu ketepikan.  Panaskan butter, pstu masukkan bawang putih chopped.. Msuk susu pekat sket & air..jgn byk sgt nti manis plak.. da memekat cmtu kuah dia msukkan ayam & daun kari.. haa rase la sket ok x masin dia.. kalo da ok sume leh tutup api.. ermm kalo suke pedas leh tmbh cili api, tp aku xletak la sbb takot eesya tamo mkn lak nti..dia kan pedas sket pon tamo!


okeh, feedback komen dr encik somi:
habis sepinggan!!! wakkakaa :P



9.3.15

EESYA TURNS 3!

Assalammualaikum blog ku yg kuwinduiiii!!!!

okeh, nak wat post pasal anakku eesya yg dah 3tahun!! waaa da besooo!! dlu time nie aku dah peknen lg..wakakka!!! xpe2, blom rezki lg kan...;)

Kitorg xwat celebration beso2 pon kat dia mase bday dia baru nie (12.2.2015) sbb plan nak order kek/cupcake then anto kat skool dia jer, bg dia celeb ngan kekawan..sonok gak tu kan! aku suh cikgu dia share pic.. amboiii bkn setakat share picx siap voice calling lg ngan aku hari tu..sporting towl cikgu dia! hehe... bg can kat bday girl!

Blk skool ptg tu, aku xcited nak tnjuk cupcake plak kat dia..hehee.. pstu mlm g mkn kfc jer sbb nye bday girl mtk mkn ayam.. bdk2..standard lah tnye nk mkn ape, sume ayam..sudahnye bkn mkn sgt pon..main je lebih!

Owh ye, adiah bday girl aku belikan converse je..dah lame ngidam..eh bkn anak ngidam, mak pak yg ngidam! ngheeeeee :P
hadiah tetap kene beli utk 2 org yer..beli 1 kalu mmg gadoh besar la jwbnye!hahahaa!!

klah, xtau dah nk bebel ape... ermm igt kalo ade rezeki nti bday celebration share ngan bday balqis je, wat skali sonang!!

okeh pic bnyk nih!
aku maleh nak pilih2 :P