4.12.14

Citer peram: Upin ipin & otomen!

Yayyy berkurun da peram br nak citer!! biasa la aku kan blogger sesuka hati! so sukati aku ler bile aku nak update blog aku! ekekkee.... iolss bz uolss.. so update pon ikot mood & ikot free time br la leh godek2 blk page aku sndri nih..apetah lg blog org!hehee..

Ni nak citer psl upin ipin + otomen kat picc! free show! tp citer dia hot ngalahkan hape hokeh!! yg hot tu bkn la psl upin ipin ataupun otomen tu sndri! tp psl traffic yg melampau dr jln nak ke picc tu smp la dlm dewan picc tu!!! gilelah org komen, post sume kat fb psl bende tu! mcm headline kot! yg pasti sume citer2 tu negatif!!!

Memula aku baca psl beribu2 org b'sesak2 kat dlm hall picc tu 1 hal, dgn pentas yg kecik! dewan lg lah kecik! mmg tah pape punye penganjuran! blom lg traffic menggila dr jln nk msuk ke picc tu..tp tu komen2 yg aku baca & review la b4 pegi tu.. akcelli kitorg xpenah plan pn nak pegi situ, tp biase la dah ade anak yg da pandai kannnn???hehe... cikgu dia plak leh suruh pegiiii..dr xtau teros jd tau bdk tu..hukhukkk

Oke lah anak pny psl kan, w'pon da tunjuk gambo org ramai bersesak bagai dlm tu tetap dia nak pegi jgk! k lah, kte pegi.. papa dia pesan, kte pegi jer, kte tgk sndri keadn tu cmne.. upin ipin tu dr jumaat-ahad..so kte pegi last day ptg dgn harapan sesak2 tu dah surut... insyaAllah..

Dlm kol 3 cmtu kitorg kuar umah..cuaca Alhamdulillah baik.. smp2 putrajaya lalu dpn opis aku tgk keta bnyk parking tepi, tp jln xjem mcm yg aku baca.. jambatan tu pun xjem, bnyk keta parking tepi lepak2 jer.. tp tepi jln picc tu bnyk gak keta parking..so kitorg pn pusing 2x gak la cr parking nak selit..
Dpt 1, tros kejut bdk2 tu..tertido! stroller mmg xbwk la kn.. balqis kitorg kejut gak la suh jln, eesya ren dokong.. nak naik ke picc tu kene menapak naik bukit.. tp cuaca redup elok je so xdela penat sgt rasanye.. org ramai gak yg da nak blk, ade gak yg br smp..

Smp2 basement picc tu tgk bnyk parking kosong! bnyk keta yg da kuar rupenye! cehhh tau naik atas terus parking, xde la kene menapak! tp xpelah, da slmt smp atas pun.. msuk2 kat lif punyela ramai umat lg rupenye! kitorg naik tangga je, sbb setingkat jer bolehla gagah lg! smp2 tros tnye staff diorg mane stage, kitorg tros melulu je cr hall yg ade stage, kat luar2 tu pun da ramai mcm hape! ade booth2 gak tp kitorg xtgk lngsg pn.. smp dlm hall yg ade main stage tu kitorg tgk jadual show, ohh Alhamdulillah mmg masa tu upin ipin & otomen nak perform pun! so mmg timing la kan..

Dpn stage tu jer mmg da crowded gile ngan bdk2, ngan mak bapak bdk lg! hu3 xpelah cmtu la bende free kan.. bile lg nak tgk upinipin ngan kwn2 dpn mata, apetah lg ade otomen & raksasa beraksi ye dok? yg tringin pn bdk2, xpelah kte bg la diorg rasa.. bkn org lain pn anak kte gak kan?

Tp siyes aku kata, anak2 aku sgt xcited nak tgk show tu w'pon manusia t'sgt la ramai & keadaan tu mmg xcomfort.. tp bdk2 kan, yg seronok tu yg pnting, yg xbest pun jd best! hehe...

Abis je show, ktorg tros gerak kuar dr picc sbb da xsngup nak b'lama2 dlm tu.. yg pnting hajat anak t'capai sudah!hehe.. xkose weh..aku rase makin ptg makin ramai plak umat! dah la show mmg da abis, mmg kesian la org yg br smp & br nak msuk dlm hall tu..mmg xde ape dah la..hu3... rezki kami dpt tgk dua2 tu...Alhamdulillah..

Blk tu kene turun bukit plak, tp turun lg xrase penat.. berangin2 lg ptg tu... smpt amik gambo lg view building opis aku!hehee...
Msuk dlm keta hujan lbt gile! masyaallah kesiannye mereka yg tgh naik turun bukit tu....hmmm :(

Kitorg cr tmpt nak mkn sbb mmg xmkn lg since brunch pg td.. aku suggest kat ren nak mkn kat tom yam kung, ayer8, presint 8 sbb bole order goreng2, tomyam.. aku tringin nak try pulut mangga dia.. tp aisey abis la plak.. da ptg sgt kan...msti sold out punye!
Tp ren ckp sedap mskan dia, so bole repeat lg nti!hehe..
Abis mkn tros blk.. penat dahhh...sok keje plak..

otw..
kasi mama selpie 1 ngan papa dlu okeh! :P

haaa!!
mari saksikan kesesakannya!!!! 
dpt la tgk upinipin nyanyi 2 lagu, & otomen b'lakon lawan2 ngan raksasa

memule berdiri, tp bile show da start sume org bsing suh duduk! 

turun bukit, amik gambo dlu 





selpie ngan building opis :P
cehhh!! 


k dah, tu jer citer peram utk kali ni..
nti kalo rajin aku post lagik! k bai!



No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!