3.10.14

Rutin petang-petang....

Rutin ptg2 aku & anak2 skang nie ialah menyinggah umah abg aku sbb mak aku tgh jaga cucu dia kan..so, slh 1 kebaikan gak mak aku dok situ sbb bole jmp mak slalu..kalo x harap wiken jelah..tu pun jarang2...
Akcelli, memula dlu aku xleh terima sgt mak aku dok umah abg aku jg cucu...yelah aku phm mak aku pn da xkeje, so mmg kebetulan sgt la abg aku dpt anak, mak aku pn da xkeje so mmg la bole jg anak dia..tp dlu aku igt jg masa pantang jer.. tp rupenye abg aku nak mak jg anak dia & mak aku dok skali ngan dia..wiken br mak aku blk umah langat..wiken2 pun sabtu yer br dpt blk sbb diorg laki bini sabtu keje halfday.. esok ahad dtg blk umah diorg...so nmpk mcm mak aku akan kepenatan la kan keadaan cmtu...

Mmg la aku phm, sape yg xrisau bby kecik anto nursery, kes mcm2 jd skang nie,,.tu sume aku phm sgt2...tp yelah yg aku nie dok concern psl mak aku tp nak b'suara pun mak aku pn xckp pape2 pn..jd xkan la aku nak hover plak! kang jd lain..aku xnk la kan..lg pun kitorg nie bkn jenis adik badik yg slamber sound2 nih... masing2 ikot perangai mak, ckp elok2..nk luahkan pape pun pk abis2....hu3..

Mak aku xpnh nk kecikkan hati anak2 even org lain skali pun...mak aku mmg jenis sgt m'jaga pertuturan & perasaan org... hmmm... Aku slalu nak jd cam mak, tp tulah kdg kte yg t'lebih2.. mak aku kalo org citer pape kat dia, dia dngr & diam jer, xbls pape apetah nk tmbah keruhkan keadaan.. Mak aku pesan biar org ckp jgn kte yg ckp, xpyh nak tokok tambah citer bg lg sedap! xde faedah! hu3

So bab abg aku tu slow2 aku dah terima hakikat...ren pn nasihat kat aku jgn lebih2, kang elok2 jd gado adik badik! btol la gak tu..tp aku biase ler emo beb! hahaha!!
Mmg kdg kesian tgk mak aku ulang alik tiap2 mngu tp tulah..mcm aku ckp, mak aku xckp ape pun, nape aku nak keruhkan keadaan..dlm hati mak, biarlah mak & Allah je yg tahu.... moga Allah membalas sglanya..dan kami adik badik kene la jg perasaan mak gak..tamo skali2 kecikkan hati dia..aku cuba jd adil utk dua2 belah family...tamo berat sebelah...tamo sape2 terase ngan kte..mmg sgt susah nak jd perfect, xbole pun, tp kte leh cuba wat yg terbaik...dua2 belah family aku sgt support kami anak banak..tolong bnyk bende, so kitorg nk jd org m'balas jasa........w'pun bkn dgn wang ringgit, masa, kebahagiaan, perhatian pun bole consider membalas jasa gak yer...;)

Moga Allah memberkati kte sume...aminnn...

Selamat Hari Raya Aidiladha sume.....
Ahad nie raya haji, so kami 1family akn blk keramat dlu mlm nie (ok oww bj 1hape aku xpacking lg!!). esok ren keje halfday gak..mlm tu msti dia bz meeting sbb ren wat korban thn nie..
Petang ahad @ mlm sket br ktorg blk muor.. mak aku esok (sabtu) da blk dlu..
so nti jmpe kat kg jer..yayy!!

haa nie pic smlm..
blk keje amik eesya dlu pstu br amik kakak..
eesya kalo msuk2 je dlm keta tros nk ckp jmpe baby seif. dia igt dah sbb da slalu singgah..
balqis plak ikot mood, kdg nak, kdg xnk.. ade la program dia tu nak blk cpt! haihhh bdk2 skang! ;)



No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!