15.10.14

Fatin bday celebration @ boat noddle, publika

Ahad lepas kitorg celebrate bday adik ipar aku yg bongsu, fatin tu..kekonon surprise laa kan..hehe..

Pagi ahad tu kitorg kuar umah g bekpes merangkap lunch skali kat kedai kelate area umah aku tu, oh ye nama kedai tu Sarapan Pagi Kak Su.. hehe penah citer dah kot! tp slalu kitorg nie dtg lmbt mesti nasik lemak dia abis, udah nye pepagi jd ore kelate la makan nasik kerabu xpun nasik dage..hehe.. aku dah ler xle masuk pepagi mkn cmtu..tp nasik lemak standard la kan... makan tengahari plak lauk dia mmg best! ade ike bakar, ayam kampung goreng rempah paling aku suke! sedappp!!!

Lps brunch tu zaasss g sogo, xtau angin ape ren tetibe ajak g sogo tu.. slalu mmg dia xnk la kan lalu area kl tu... hu3...sbb tulah berzaman aku xjejak kaki g jln tar tu weyhh!! benonye nak carik sandal jer aku nie, tp biase la da smp sogo tu xsah kalo x round sume floor kan!hehe... ele lakiku pon kalo nyoping bole thn yer...ekekkee!!! jgn marah syg :P
Da jln lame2 tu mmg la bwk stroller pn, sbb biase eesya dlm keta mmg tido, so smp2 sogo tu pun dia tido lg, pastu da bangun bole plak xnk lnsg dok dlm tu! nak aku dokong jer plak tu!! uuwaaa lenguh!! ngan papa xnk plak! aishhhh bdk sorang nih!!!sabo jer aku tau!

nyempat selfie dikala encik somi testing suar ;)


alooo dah elok2 ber4 blur plakk!!



echa dah bangun,
blom meragam time nih!



Lps da settle sogo tu tros gerak g umah mil aku, plan sume kuar sama la nti sbb xtau la nak celebrate kat mane..
Sampai2 keramat ujan lebat gile! ren dah la tgh cuci keta! hahah sabo jer dia!

Plan punye plan last2 ktorg decide nak g boat noddle kat publika.. xpnh smp lg kitorg sbb penah carik xjmp jalan!hahaa ngok ngek gak! gps pn xjmpe! tp mlm tu dah jmp la sbb ren da penah pegi jmpe client kat situ..
Ujan dah lebat gile, tmpt yg kitorg nk msuk tu plak bole beratur pny pjg! cehhh pelik sungguh! sedap sgt kah boat noddle tu?? ok xsabo nak rase gak sbb nak tau nape ramai gile!! dah la last mkn ptg td donat jer..sabo2.....

At last dpt gak seat ...lgpun lame nak tngu sbb kiorg ramai, so cam payah la nk tngu seat kosong...kalo dtg 2 ke 3 org cpt jer dpt..

Okeh smp2 nak order pun aku t'kejot lg skali sbb menu dia hanyalah dlm sekeping kertas putih!! omg!! ini ker yg ramai sgt??? makanya aku jd makin xsabo nak rase sbb btol ker sedap ya amat smp gitu skali sambutan kedai tu!!
dannnn bile smp portion dia adelah saiz baby okeh!! sejemput mee ala kuewtiau b'sama sedikit kuah ala sos kot b'sama sepotong daging atau ayam dan seketol bebola!!! oh no wonder style makan kat kedai order skali berpuluh2 mangkuk mee!!!hohohooo!! mane nak kenyang kalo mkn semangkuk??style sgt kannnnnnnn!!!cehhh

Ok rasenye meh aku nak komen! hehehe... rasanye mcm mee tomyam kaw! tp btol la susah nak describe.. sedap la jugak, tmbh2 time lapo & ujan lebat!! hahhaa!!!!
tp siyes, kitorg fun btol mkn time tu, mcm berebut2 nak amik mangkuk baru! hehe..tp nak kenyang sgt tu xde la kan.. blk mkn nasik la br btol2 kenyang :P
owh ade baby chicken wing juge! sedap!hehe..

And lastly, sume pekerja kat situ bwk kek & nyanyi hepi bufday utk adik ipar aku tu.. alolo sporting sgt diorg, org lain yg tgh mkn pun nyanyi gak..haha t'kejot beruk fatin!! hahaha!!

 nyempat b'gambo lg dikala bosan menunggu seat kosong..hu3



oke, da dpt seat & tngu order smp lak!



bdk nie cam biase, bz tgk utube :P



haaa yg ditunggu2!!!!
semangkok rm1.90 yer..
so kirelah nti sndri bpe mangkuk yg korang mkn hokey!
tu yg kertas putih menu dia! hu3...


Alhamdulillah..da kenyangggg!!!burpppp!!hehee
pstt kte tunggu kek plak ;)



eh2 over plak si kecik nih! heee cubit mulut tu kang!


dah settle nyanyi2, 
xsempat nak amik gambo sbb segan!hahaha!!
now potong kek


nak blk dahh..
esok koje!!



ngan atuk & bday girl, maksu fatin ;)


gambo ramai2 dulu!



k bye! penat taip!!

No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!