12.9.14

ketumbit pulokk!!

Baru jer baik kes sakit gg, timbul plak sakit mata.....
Memule sakit tu aku igt effect dari cabut gg tu sbb nye nak kata time tu kene ketumbit xde plak nmpk bengkak atau mata ketumbit tu..tp siyes sakit mcm nak demam bile sakit tu dtg..aku suspect urat/saraf kat hujung mata tu...

Pastu demi nak ngelakkan aku tros dilanda kerisauan, aku pon ikot petua mcm kene ketumbit. Blk umah tu aku sapu bawang putih..pedihnye mak aiii!! tuhan je yg tau..sbb opismate aku ckp mcm ketumbit tp mata dia jer xkuar lg..sbb ketumbit kan mmg sakit kalo ditekan2 tmpt tu.. xpelah aku try jer kot mujarab kan..aku pn ade amal kan 1 doa yg aku google.. owner blog tu amal doa tu bile kene ketumbit..Alhamdulillah lega katanye...itupn aku ikut jer..kte usaha jer kan..

Nie kalo tny bpk aku plak sah2 dia suh sapu air shishi:) kte pagi2 bgn tu..sapu kat tmpt yg sakit tu, pstu basuh la blk.. yg tu pun aku follow juge memandangkan aku da xsanggup gak menahan skt tu..aduyaiii dugaan gak nie.. lps gg, mata plak..tp xpelah bkn dugaan berat sgt kan?br sket2 jer ujian Allah bg kat aku.. bak kata org tua2.. sakit yg plng sakit adelah sakit bersalin, kedua sakit gg.. haa ok dah tu dua2 aku da rase.. maknye sakit ketumbit xdela sakit mane ye dok?hehe...

Mata aku xdela smp tahap dah kuar bijik cmtu..
br nmpk bengkak sket tp xtau la nape sakit nye huii xleh ckp laa..

 >>>>

No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!