11.9.14

citer GG geraham bongsu aku....

Sebenarnya da lame aku menderita sakit geraham bongsu atas belah kiri ni...sbb nye aku mmg biase kunyah mknn belah kiri tu so agaknye gg tu dah xlarat nak kunyah mknn aku tu yg dia majok sakit tu! hehee... geraham bongsu bwh dua2 belah elok plak tu..pelik, sbb org biase sakit geraham bongsu bwh kan?

Nak dijadikan citer aku pon pegilah klinik swasta kat bangi tu...check punye check, doc pompuan tu suggest aku buat rawatan akar sbb gg tu masih kuat & elok tp dah b'lobang la atau pun tampal jer.. bile dia terangkan yg rawatan akar tu kene follow up procedure & ngan kos yg agak tinggi aku jd malas nak buat yg tu so aku igt nak tampal jer... Tp xsangka la plak aku doc tu juz letak ubat & tampal pakai mcm kapur putih tu jer.. dia kata bole thn smp 2 thn.. so aku pon ok jelah memandangkan terus xsakit dah bile dia da letak ubat skali b4 tampal tu...

Then aku rase xsmp setgh tahun pun gg aku tu sakit balik! rupe2nye tampalan tu dah terbukak! patot la sakit kemahennn!!! dah sah2 bile aku mkn mknn akan msuk blk kat lobang tu! adeyaiii... aku lemah btol sbb opkos nak kene jmp doc gg blk kan...hmmm.. sabo jelah...

Tp aku dah decide tamo gi klinik kat bangi tu lg..airmuka doc tu aku xbape b'kenan lah..bkn ape, gile siyes sbnrnye muka dia bile aku tny pape..mcm org slh plak aku nih! ishhhh!! cuba la bwk2 senyum sket..dah la kte nie tgh sakit..ok xpelah, b'sangka baik..mayb dia mmg dilahirkan begitu..hu3..
p/s: nama klinik dirahsiakan;)

Last week aku dah xtahan sgt sakit gg tu aku terjah gak 1 klinik nie. tp aku dah siap2 google kat umah mane klinik yg bagus dgn doc yg baik! hahah nasib la..tamo klinik je bagus tp muka doc mcm nak mkn org plak! he3... pstu aku jmp 1 klinik gg dkt sg.ramal, puas aku tgk maps kat mane...laaa skali rupenye dkt jer kat area sg.ramal food court tu! owh sng koje aku!
Time tu aku mmg da bgtau opis siap2 aku lmbt sbb nk g klinik la sbb rase mmg xdpt la mc kan, bkn nak kene cabut tros pun..msti doc bg ubat je dlu memandangkan gg aku tgh sakit time tu..

Smp je Klinik Bestari, sg.ramal tu, xde patient lain..ok lg sng! tros dpt msuk lps register.. doc lelaki! hehee sbnrnye dah tau pun sbb da google katekan;) lembut je ckp nye..tny aku napa..aku ckp dah xthn sgt doc gg sy sakit bebeno!hu3... dia tgk pstu dia ckp dlm lobang tu dah bernanah..adeiii... pstu dia kata mkn antibiotik dlu nti baik dtg blk tros cabut! haaa sng cmtu..aku mmg dah xmenahan lg nih! dia tnye nak x bius so that kurang sakit n aku bole la mkn sbb nye mmg aku nak kunyah roti pg tu pun azab nye Ya Allah je tau...hukhukkk! lps dia bius tu kebas dah mulut aku, mmg sakit xrase tp aku selera aku hilang dah time tu..hmmm.,, mungkin pk gg tu jer kot!heeee
Owh ye, aku dpt mc yerrr...owhh bagussss..aku mmg nak rehat ponn..hehe,..tq doc! w'pon bayo smp rm90 hengget skali ubat 3 jenis + consultation aku redha jer..sbb aku doa2 moga inilah jln yg terbaik menyetelkan gg aku yg sakit giler tu....

Zasss la bgtau opis kan aku dpt mc! blk tu aku rehat sepuas2nye,.................mmg weng2 la kpla mkn ubat tu..agaknye mmg dia nak bg kte tido & lupekan sakit tu kan...

Mc2 pun ari tu aku masak yerr... buat spagetti..hehee tu jer yg larat..sekian;)

Harap2 gg aku dpt la cabot nx week sbb da xsangup weiiii....huwaaaaa sakitttttt!!!!

No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!