11.9.14

babai GG geraham bongsu ku.... :(

Okeh sambung citer gg aku lg! hehe.. selagi xciter, xpuas rase nye! kahhh xleh blah!!

Isnin, 8/9/2014 tu aku da set appoinment nak g cabot gg yg sakit tu.. 9.30 da t'pacak! tu pun aku buat2 lewat kn sket smp 9.45!hehee.. kang awal beno beria sgt la plak nmpknye ;)
Mase aku smp tu ade patient dlm tu sbb dngr suara org kat dlm..ok gud bole la aku tenangkan hati yg risau ini..heheh... risau la weh!nak cabot gg tu! lame dah aku xcabot gg kot!
Xlame lps tu kuar sorang nenek ala2 umo bapak aku, (bapak aku da dkt 70 umonye..da mcm atuk org kwn2 aku..sbb tu aku pngl nenek;) nenek tu ngan anak dia kuar2 bilik doktor trus tego aku, cabut gg geraham dah bernanah..bgtau smbil pegang2 pp dia..aku angguk2 smbil senyum2...
Tau x time tu dlm hati aku cam nak nangis pun ade..nenek tu umo dah mcm tu br nk cabut gg geraham, aku nie br 30an dah nak cabut pun..dah mcm nenek2...aduyaiii sedihhhh wehhhh!! uuwaaa nangeh dlm ati jelah! huhuu..

Okeh, lps tu tros aku kene pngil msuk bilik doc..
"Nak cabut kan?" doc ari tu tny aku lg.."yer doktor, xsakit sgt dah, bole la cabut" aku jwb ngan konfidennye ;p
"ok, kte mula yer.. Bismillah..." bagus doc nie..sket2 baca Bismillah..sejuk sket ati aku dngr..hmmm... pastu aku siap2 dipakaikan apron & spec, doc bius gusi aku.. lps tu dia kuar dr bilik tu wat keje ape tah, bg bius tu spread ade la dlm 10min cmtu...pastu dia muncul blk, "ok da ready? kte cabut yer.. tp ade kemungkinan gg tu patah yer sbb da ade lobang."doc tu bgtau..aku ok jelah, dah nak wt camne teruskan jelah kan..xkan nak lari blk plak! hehe
Baru doc tu nak korek sket gg aku, aku dah ckp sakitt! mmg sakit sbb aku masih rasa dia korek tu! dia tambah bius utk kali ke2.. pstu dia baru nak korek2 lg, aku ckp aku rase doc korek gg tu..dia tmbah lg bius utk kali ke3! huhu..gilelah! aku konfiden gg geraham aku tu mmg kuat lg tp apekan daya.... lobang tu btol2 buat aku xthn sakit.....:((

Dannnnn xsmp 3minit gg aku dah settle!! dia tunjuk gg aku tu kat aku. mmg elok putih jer xde itam2 tp lobang dia mmg da smp ke akar! tu yg aku jd sakit xmenahan tuh! aku angguk jer bile dia tnjuk gg tu..alhamdullilah selesai.,.gg pun xde patah mcm dia ckp tu....huhu lega wehhh....syukur..
Tros dia bg kapas utk gigit & aku pn kuar..mase tu mmg kembang gile rase pp aku nih! mane xnye smp 3x kali kene bius!

Amik ubat thn sakit, bayo rm110, rm90 utk cabut & rm20 utk consultation..ok la tu kan...doc tu pun buat cpt & elok jer..xde la kes pelik2 aku nak ngadap..owh ye, mc opkoss dpt yer sbb cabut gg..;)

Blk tu aku smpat singgah kedai lg beli lauk utk masak..get ready jer tu kot larat kan..kalo xlarat, xmsk la aku..

Smp umah tros aku nak rase nak tido! pening kepala aku..darah bnyk, bape kali aku tuko kapas..nasib baik kat umah ade kapas gauze.. aku tido smp meleleh airliuq ngan darah kene kat baju!huhu smp camtu skali ko! dr aku cabut pg tu smp kol 4 ptg darah still bnyk..aku risau plak time tu! bgtau ren dia kata standard sbb cabut gg geraham.. pstu plak aku google cara berentikan darah lps cabut gg...ade yg sarankan mkn & minum yg sejuk2, jgn kumur2 sgt, mkn ubat kalo xthn jer.. lain2 suruh rehat & mandi basuh kepala skali..tu jelah info yg aku dpt nak legakan sakit gg lps cabut... tp siyes aku pening lps cabut tu...

Bdk2 pun aku xamik ari tu, ren settlekan diorg sume...hmm hrp2 lega la esok..nak keje dah bkn dpt mc lg....

Apepun syukur Alhamdulillah selesai la episod sakit gg geraham aku tu... w'pon sedih sket gg da ilang lg 1! hu3..aku redho...
p/s: tula dulu kecik2 suke sgt mkn ais..dah gg xkuat skang br tau! haruss skang aku concern gile bab gosok gg anak2 aku..tamo jd cam mama dia dahh!

No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!