30.9.14

Shiba's baby shower!

Bff aku shiba da nak b'salin anak last pas raye haji nie......haa tau anak last sbb tu nti dah 3x czer so doktor akan tros ikat peranakan dia.. kalo nak ikotkan mcm tulah kes aku nti..mmg kalo dah 3x czer doc akan advice utk tros ikat sbb da xbole b'salin lg kan..

So aku, nana & pn.linda plan nak kuar mkn ngan shiba & bg hadiah bby yg konon2 nak surprise laa kan!hehee..rase mcm m'jadik gak la sbb kitorg da sorok adiah tu kat carboot, so dia xnmpk la..hehe

Kitorg g mkn ngan padi, galleria tu jer sbb dkt n senang!

Moga dia slmt b'salin..aminn...











29.9.14

wiken kitorg!!

Citer wiken aku:

Sabtu: Ren as usual keje half day & half day lg celebrate bday bos dia dgn pegi bermain golf! haihhhh xcelebrate bday bos pon pegi main jugekk..hu3.. eh keje la tu katenye..:p
So, whole day tu mmg dok umah jer kami 3banak..xkuar even ke kedai pon...aku malas! lgpun bnyk keje umah nak dibuat..anak2 xpelah tgh eksaited main playdoh tu..hu3..almaklom da lame xmain gitu la diorg... so ok la kan..xde la diorg bosan sgt..lgpun mlm semalam tu dah bwk diorg main playground indoor kat jj tu..
Memandangkan ren pn blk da mlm, aku mls nak masak beria2, aku goreng ayam rempah msk nasi. dah. aku plak tetibe teringin beno nk mkn soto..ayam ade, tgk kat laci nasik impit ade lg sket so jadik la tu.. kacang tanah mmg ade yg da goreng lebih raya ari tu & yg pnting opkos la sambal kicap pon balance raya ari tu!hahaha jimat bkn? yg pnting msuk petiais..hehee..
Last2 ngan bdk2 tu skali dok mkn soto jer..nasik dah xmkn! diorg mmg suke sup2 nie..br laju sket mkn tu..kalo x alahai bercinta nak abiskan nasik separuh tu jer pun!
Malam pn xpegi mane...bosang gak benonye!hahahaa!! xsah 1 ari xkuar koo!!

Ahad: Pepagi ren da kuar ade survey kat umah customer dia..org tu nak pindah dubai.. so blk tu dia beli bekpes siap2 kat bangi tu..
Lps mkn kitorg melepak jer xde wat ape, eh tp aku bz gak basuh kain itu ini..xde istilah xde wat ape2 ye bg seorg isteri..hu3...
Smp tengahari sume da kenyang, baring2 dan sume tertido smp kol 3 ko!! balqis sorang je xtido! bdk tu mmg tahan mata kalo xtido siang pun..yelah da beso...dok sebok layan ipad jer..bkk utube tgk citer2 feveret dia..
Dan2 t'sedo tros aku naik solat & siap2 nak kuar mkn! lapo wehhh hahhaa!! 
Plan nk g p'jaya mkn kat presint diplomatik tu..nasik arab kot sbb xpenah try lg kat situ.. owh ye, kitorg mmg suke mkn nasik arab yer;)
Alaa..tp ren xsuke sgt, xbpe sodap katenye compare to bnyk kedai lain yg kitorg da pegi:( ok la xpe juz give'it try.. xsuke lengkali xyh pegi lg kannn?

Pas mkn nak bwk bdk2 g dataran p'jaya plak..ari tu g da mlm jem xhengat!! nie g awal sket dgn harapan xde la jem sgt...
owhh besnye kat situ!! mcm2 adoo!! basikal, roller blade, giant bubble & mcm2 lg!! anak2 sonok, mama pon sewonokk!!hehee nak pegi lg la nti kalo free2!!

Pic adelah banyakkkk sbb aku maleh nk pilih2! hehe..tp pic aku bwk beskal yg ade 3seats tu xde plak! lupe nak snap! bess woo bwk beskal ngan anak2.. nx time pegi nak men roller blade plak! ok aku eksaited sama ngan anak2 aku! hoyeahhh!!

























27.9.14

Meroyan sebentar @distrokl !

Sekian lame (lame xlame stgh tahun gak la) aku mengidam nak sarung  kasut2 kat distrokl tu weyh!!! Mane xnye mse tu dok la ngadap pic2 kat ig distrokl tu smbil meleleh2 airliuq aku! Hahaa tipuuu!!!

Tp siyes weyh kasut dia gile kentang lawo!! Yg buat aku leleh tu sbb kasut dia leh custom made utk 1family comeyy cam iolss nie!! Kahhhh berangan sgttt!!! 

Td lunch time benonye xplan pn nk g bangi gateway tu.. Sje g mkn laksa & cendoi bwh pokok je pon.. Abih tu dah tgk awal lg merayap ler ape lg kannn?? Hehe.. 
Udah smp situ merewang la msuk kedai tudung, belek2 bj, lepak minom coolblog smbil teman bff mkn kebab (berzaman nunggu kebab siap!), tetibe kuar cite psl distrokl!! Lohhh awatla  xtringat dr awal!! Ishhhh ape lg zasss la kitorg carik kedai tu!! 
Dah kate memasing xpnh smp, dok la tgk ig jer kn...

Smp2 je xde customer lain, owhhh sewonoknye kitorg ber3 men testing sume kasut2 yg adoo!! Gile comfy kot! Dah la tu design cntek gile!! Aku meroyan jap disitu smbil posing2 dpn cermin yer :p

 Adoii pesal pjg sgt aku membebel nih?? Nk citer psl kasut je pon! Ahaksss!! Tu namenye eksaited sbb t'lampau lama tringin+mengidam koo! Skali dpt haa cmni la gayanya!!

Opss aku xbeli pn yer! Haha poyo kan! Almaklom xde plan pn nk beli, sebok nk test rasa kesedapan dia jer, yg beli design hot belang2 tu ialah mak yong nana tu.. Hehe ;)

Eh melangit sungguh kn aku puji distrokl nih!! Mcm dpt payment pon! Hehehe... Nk wat cmne da mmg aku suke pn cuma lom rezki lg nk beli.. InshaAllah ade rezki akan kurembat jua... Peace✌️










25.9.14

Susu coklat balqis

Aku xtau nape bln nie payah beno nk cari susu balqis! Opss! Hehe yer2 kakak balqis masih menyusu :p 
Tp yg dia minom nie susu coklat tp dlm botol.. Tp no worries kami da set till end of tis yr je dia membotol! Hehe 
Susu coklat still cont minum la tp dlm cup ok! 

Biase ade je susu tu kat mane2. Kat 99speedmart ke, kat tesco ke ade je tp siyes mmg ssh cr baru2 ni, yg ade pn yg pek kecik mcm nk travel tu & yg perisa vanilla.. So da xde gak tu beli jelah yg kecik sbb susu putih dia tamo dah..

Tp ari nie kebetulan g 99speedmart kat area umah aku nie ade plak! Siap ade freegift lg! Haa haruss la aku amik 2pek skali dah kate ssh sgt nk dpt kn! 

Yer nilah susu yg balqis minom tu, fernleaf calciyum! Yummyy!!


24.9.14

sambut bday anak buah: syahmi haiqal

Jumaat lps celebrate bday anak2 buah aku kat umah abg aku dkt la sgt umahnye kan iaitu blkg umah aku jer..hak hakk!! dah kate dia nyewa situ ;) benonye 19.9 tu bday anak buah aku yg syahmi tu tp alang2 buat tu smbut jelah skali ngan kakak dia anaz tu..

Mak aku pesan dah dtg mlm tu sbb konon2 nak wat surprise la..skali pg jumaat 19hb tu bdk tu siap msg aku lg tny "maksu xigt ke ari ni bday ami?" cehh bdk ni!! tau jer bday dia tu! haha mmg la da darjah 3 kot! aku reply la.. "maksu igt la.." dan2 wish bday! hehee... pstu dia msg lg "mlm ni dtg umah pak uda (abg aku tu la) tau" aku tny la nape? dia jwb "pak uda nak belikan ami kek" amboii rahsia dah bocor kah?? hahaa...mcm2 la bdk2 nie... haii sian la diorg....hmmm....

Blk keje tu aku singgah tesco cari hadiah dia..siyes aku blank xtau nak belikan ape kat dia.. pusing pny pusing last2 aku belikan body spray, shampoo & body wash jenama katun bdk2 laki la..spiderman ke ben10 ke hapa xigt dah! hahaa.. jadik la dr xde kan!

Smp2 umah cam biase amik bdk2 tu siap2 kan, tros tunggu kembo aku dtg amik..ren lmbt sbb mnggu tu mmg dia blk tgh mlm jer...
Kek, sate & dominos pizza sume mak aku sponsor..mekaseh mak! lebiuuu:)

akcelli pic adelah some more..tp problem la aku xleh trsnfr pic tru hp cable nie..xtau la awat nyahh! yg ade sekeping nie pn dr fb.. nti kalo dah ok nk trsfr tu & aku rerajin tu up la lg ek :p




18.9.14

1st time @indoor games, times square

Okeh, sile percaya nie 1st time kami sefamily jejak kaki masuk indoor games kat times square tu ek! Tp bkn la 1st time pegi times square tu.. Da bnyk kali la gak, tp jarang2 sgt.. Xtau da bnyk gile kedai bj! Da mcm sg.wang zaman dolu2.. He3..

Cuti hari mesia tu da xde plan nk g mane so bwk la anak2 main dlm tu..
Owh pg2 tu kitorg g bekpes ramai2 ngan family aku kat kedai kelate area umah aku ni, xdela dkt sgt tp bole la.. Yelah mak kan dah dok kat umah abg aku so kalo nak kuar reramai just tngu kembo aku ngan bpk aku dtg dr langat jelah, sng cmtu nak gerak g mane2..
Pas bekpes tu kitorg separate la, diorg g alamanda..

Smp times square pn awl gak dlm kol 11, blom jem pn kl tp smp2 kat dlm indoor games tu bole thn la ramai gak..

Rate utk pakej 1family cam kitorg nie, 2dewasa, 2knk2 = rm106.. Tp tu nak main bkn nye sume free, bnyk gak nk kene topup lg tu.. Pastu bnyk xleh main sbb balqis xsmp tahap min height lg nak main, xkn aku nk g sorang plak.. Last2 main la games family mcm naik train2 tu bole la..

Kesimpulannye, nk pegi situ best kalo reramai sbb br syok ade geng nk main pape😉

Sekian, sy melaporkan. Selamat hari malaysia✌️

Gambo haruss ade yer😜









15.9.14

Birthday party Eirsa Syaurah ;)

Sabtu lps kitorg fullfill invitation bff kat tmn canseri, putrajaya.. dia wat bday anak dia no2, echa.. dah 5thn pun dia;)
Ari tu buat bday anak dia yg 1st kat tmpt yg same gak, so dah tau la tmptnye xyah susah2..hehe last2 minit bole g carik hadiah lg! lgpon hadiah bdk pompuan nie sng sket, bnyk bende leh bg tp kalo boboy aku peningg weh!! almaklom xde rezki dpt boboy lg...

Party start kol 4 so dlm 4.30 gak kitorg smp..sje bg lmbt2 sket..segan awai2 sume family dia jer kang mcm ari tu...
Tp smp2 sane eh mcm ramai dah plak..haha sabo jelah! bff yg lain pn xsmp lg so aku pon pe lg menyibokkan diri la ngan family diorg...ari tu dah jmpe skali parents kwn aku nih makanya xde la t'kial2 sgt nak nyembang ;)

Eh xyah la nak taip pjg2 sgt! tgk pic jer udehh!! hahhaa kemahen hepi lg anak2 dpt lepas bebas apetah lg mak2 nye pon gumbira jugaa!!

b'gambo ngan bday gurl kte ;)


oke, mse utk cut cake! 



pndai btol c echa nie posing! 


emmier & eesya ;)
aloloo shuwittnye


ok dah ckup mak2 plak nak gewdix! bluwekkk :P
hahhaa!!!
weh, blk tu ren sound weii..kalo dah jmp bff tu mcm 
setahun xjmpe je prangai memasing! hahaa nasib lerrr :))



yg cun tgh2 tu mak kwn aku nie, adoii jiwa remaja sungguh anty nih!
sporting abehh!! aku sokaaa!!heheee.. 


yg last2 nie sume gambo aku & family jelah..saje memenuhkan ruang!kahhhhh
owh yer, bff yg hujung tu dah nk b'salin nx mth.. 
yg sorang lg pkai bj grey pon peknen gak;)