5.2.13

Eesya admit ward- part 2

Isnin,4feb- 1st time anak admit ward.. Sian eesya.. Balqis pn sian gak kene dok ngan papa sbb mama kene la jage adik kat wad..

Susah gak nk b'gerak sbb tgn eesya da kene drip air & b'smbung dgn tiub kn.. Nk dokong pn susah.. Tido ape tah lg..

Skang nie eesya kene mkn ubat demam, ubat batuk/selsema.. Antibiotik drip ikut tiub.. Pstu sedut nebulizer..
Nasib baik la dia jenis sng mkn ubat so xdela payah sgt.. Tp yg pasti aku yg kene suapkn, nurse @org lain xbole buat.. Hu3..

Ren ngan balqis dok teman kat cni smp mlm sbb family dia dok dtg tgk eesya..last wktu melawat kol 9.30 br la diorg sume blk..

Mlm tido cam biase la eesya mmg payah sbb xselesa kn idong dia tu.. Aku da slow kn ekon bg jgn sejuk sgt.. Tdo la berdua atas katil tu.. Dpt bby coat tp cam payah lak nk alih2 dia kat situ.. Sng tdo sblh aku, nk susu tros bg jer..

Dah name dok spital kn.. Bape jam skali asik la kene kejut suh mkn ubat, check demam, sedut nebulizer.. Mcm2 smp la aku ter call ren suh bgn keje kol 5.30! Hehe.. Aku igt da 6.30..
Alih2 ren xgi keje balqis pn same tak skola.. Penat katenye..

Subuh tu xigt kol bpe nurse nk masuk antibiotik kat tgn eesya tgk2 bengkak plak tgn dia.. So nurse cabut tiub tu, esok doc dtg br confirm blk nk psg blk @ cmne.. Wahh br la lega kami dua banak dgn tercabutnya tiub tuu.. Hewheww..

Esok pepagi (selasa,5feb) nurse da pesan suh puasakan eesya 2 jam sbb dia nak kene wat physio..

To be continue lg..

Pic br admit ward .. Tp xdpt bilik kanak2,penuh..







No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!