9.2.13

Baby begedil & baby roti bakar ~__^

Start dah cuti panjang CNY..

Kitorg xde plan g mane2 lg..cuma ari nie nak g keramat, anto mil blk & tido sane smlm.. Da lame x gi sane kate ren..
Ok la.. Mmg da lame gak rase nye x jejak keramat tu.. Hehe

Igt nti nak ajak ren g round umah lama aku.. Windunye.. Bnyk sgt kenangan kat situ.. M'besar & zaman skola.. Hmmmm

Owh lupe lak! Sbnrnye nak cite psl lain.. Melalut ke lain lak aku nih!

Pagi td terrr rajin sket nk wat mknn eesya.. Hehee.. Mmg hari2 wat mknn dia tp bubur nasik jelah;)

Ari nie plan nak wat baby begedil yg eesya bole mkn ngan nasik atau bole mkn camtu jer nanti.
Pstu aku wat snek; roti wholemeal yg disapu butter & dibakar.. Ewahh!

Cara wat baby begedil tu sng jer.
Potong kiub kentang & ayam/ daging then rebus jer skali smp empuk. Pastu carrot disagat. Nak gune sayur lain pn bole jer..
Pstu ptong dadu bawang besar sebiji.
Lenyek la kentang & ayam/ daging tu then masuk bhn2 lain.
Bulat2 kan adunan tu. time nak masak tu celup dlm telur yg dah dipukul sikit ( cam telo dadar) pstu goreng. Tp aku golek2 kn dgn breadcrumbs homemade aku tu dlu b4 goreng (tanak pn xpe). Siap! Jgn lupe tos ngan tisu dulu ye;)

Baby begedil da siap utk dimakan begitu saje atau mkn ngan nasik utk dijadikan lauk yg complete. Lauk, sayur, kentang, telo, mnyk sume dlm 1! Yeay resepi hebat! Hehe....

Ptg2 leh mkn roti bakar plak.. Wahh sng keje mama camni yer..
Nanti nk google lg lah resepi best utk baby nih..kot sampai time terrajin tu leh ar wat ek!














No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!