31.1.13

Homemade food utk anak2 (dikala mama terlebih rajin)

Smlm aku jmpe 1 blog yg owner nye sgt rajin wat homemade food utk anak dia. Owh aku sgt teruja ok tgk kerajinan tahap max dia tu! Mmg la dia hsewife tp x mustahil kte pn leh wat cmtu! Hsewife lg penat kot.. Aku penah rse setahun jd full hsewife mse kat sbh dlu.. Aku tau cmne rsenye penat uruskan rumah tangga.. Keje xpenah abis dr pg smp mlm!hu3.. Smp dah rse nak carik keje la mase kat tmpt org tu! Hee.. Kenangan sume tu.. Xkan aku lupekn...
Now aku da kembali b'keje.. Aku mengaku mmg ari keje aku xlarat masak2 bagai sbb aku ngan ren jer nk dinner pun.. Balqis takmo mkn berat2 alasan dia dah mkn kat skola. So mlm dia juz nak roti2, koko krunch, xpun mintak megi goreng letak telo mata. Utk Eesya dah sah2 aku kene masak gak sbb dia mmg kene mkn bubur (sbnrnye xde idea lain nk kasi ape).. Tp aku tukar2 la kdg bubur tu letak ayam ngan carrot/ brokoli/ i.bilis blend .. Cmtu jela aku tuka2.. Biskut ngan buah2 pn dia da bole mkn sendiri gak..

Tp bile aku terbukak blog org tu tetibe semangat aku dtg nak wat homemade food utk anak2..
Tp yg aku bole kutip & try pn yg simple2 dan yg bahan2 nye ade kat dapo tu la kn..
Ari keje mmg aku xlarat msk beria2 sgt.. Tp cuti mungkin bole try resepi yg bes2 sket kn!

So utk 1st trial aku wat roti sosej gulung dgn breadcrumbs (pun wat sndri uolss!) utk balqis & roti gulung jem utk eesya!
Wahh xcited okeh! Jommm!!

Hasilnye?? Opkos la shedapp! Hehe.. Tp yg roti gulung utk eesya tu xbape lekat aku wat, agaknye xketat kot aku gulungkn.. Xpe next time leh upgrade lagik!
Roti sosej tu bapak budak pun ckp sedap! Siap xcaye mak budak ni yg wat! Hu3.. Tgk la tgn sape.. Muahaha!!! Eh??




















No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!