9.11.12

Balqis class pix!

Uishh xsangke da setahun balqis skola preschool..
last yr mase 3yr+ htr gak dier kat nursery sbb da start dok umah sndri kn...
Alhamdulillah dia ok jer..dpt sesuaikn diri ngan kwn2 n skola dia tu...
blaja pun Alhamdulillah...
dpt no.3 dlm class..hehe;)
class 4yr ade 2class jer..
yg lain class of 5 n 6yr..




7.11.12

progress umah

Progress umah skang nie masih 60% la,..xde nye siap mcm yg dijanjikan..biase la tu kn..mane2 pn aku dngr camtuh!huhu..xpela, yg pnting kte nmpk ade kemajuan disitu.ewah!!

plaster ceiling & cornice almost done..cantek la..puas ati..hmmm..

toilet da bukak yg lame n psng waterproof semula n psg tiles baru...tp sinki, toilet bowl blom lg..sbb nak kene tngu kering btol tiles tu dlu..

awning blom start lg..last part tu nti sbb luar umah jer kn..

xlarat dah aku bape puluh kali menyapu n vacum! aku xbole tgk habuk2 tu sbb org indon tu pas wat keje mmg la sapu, tp biase la..sapu kasi buang yg nmpk jer...bkn umah dia pon nak wat btol2 sgt..huhu..
blk2 keje terus pegang vacum la aku!gile penat!
cpt la siap wahai umah!

living hall..
kipas lama menten jer letak blk kat tmpt asal..
lampu jer cabut sbb da msuk lmpu dlm tu kn

living hall belah pintu.. 

dining hall jer tuka kipas n lampu 2in1;)
gaya tutup 

gaya bukak;) 

bnyk lg wiring nak kene settle nih..
dah kate nak mcm2 lampu..gitu la padahnye!huhu
[santek punye psl!]

@ ana ikan bakar petai, bandar baru bangi

Mlm sabtu lps adik ipar aku yg laki sorang tuh open table blanje kami sume mkn ikan bakar.. ade ke memula dia ajaknye ke kuala s'ngor tuh! huhu..dah le musim ujan skang nie..kang ikan bakar ke mana lapa jer lebih..hehe..

so abgnye sorang tu (laki aku der) suggest kat ana ikan bakar petai kat bangi tuh..biase kte dngr kedai tu kat kuantan kan? haa nie dokek yo ngan umah den..xdela dkt sgt..utk kitorg yg dok kjg nih ok la..diorg dr keramt bole thn la gak.. dah la mlm tu mmg ujan lebat gile lah! ngan angin kuat nye lg...
mase kitorg smp kedai tu mmg tgh btol2 lebat gile..basah la gak bwh kaki suar!hehe... seb baik anak2 xwat perangai..alhamdulillah..

gambo br dpt duduk meja mkn!


fil & anak2nye yg 2 org tu..
[girls 2 org yg rupa sama tu lain mak tp 1 bpk ngan adik badik laki aku]
[parents in law aku da separate tp diorg still baik2 jer..smp org tgk cam xcaye jer yg diorg dah xde pape..yelah sbb anak2 kan..sume jd ok2 sajer..da beso2..masing2 da phm]


 yg laki tu la adik ipar aku yg open table mlm tuh!
menang beso gamaknye!hahahha xdelah!
yg sblh dia tu awekss la kn..
balqis cam biase ngade lbh ngan maksu dia..

eesya ngan sesape pon cool jer..
cam mama kn!eh?

the menu
hah tu ade no tepon skali! 


haishh order xsmp2 lg..mari kte b'gambo balqis
xde la lame mane pon..cpt gak service dier..
cuma biasela org ramai kn...

aku nie mknn lain sume igt nak snap, tp ikan bako nye lupe!!!
sbb da lapo katekan!hehe

sotong celup tepung dier xsemeriah kat kuantan tu..
tp bole la...



yg da tngl tulang jelah yg hado!hehe

b4 blk..
time nie ujan da reda..
erkk syukur alhamdulillah..
moga murah rezeki ye paan!ngheee..lengkali lanje la kami lg yer!

4.11.12

Lunchie time wit the girls @mangiamo cafe

Last lunch ngan makyong jiah b4 bercoti 3bln! Waaa besnye cotiii!!!!

So kitorg plan nk try kat mangiamo cafe, equestrian club house. Hebat bkn bunyiknye?? Hahahaa! Sbnrye?? Hmm so-so la.. Xde la hebak sgt nuu.. Tp bole la nk try.. Kelab kuda katekan.. ;p

Aku amek nasi goreng ade chic wing, telo mata, kopok goreng n sup. air lak special sket la sbb combine mango,selery n apple! Ahhhh nikmatnye yg ituu.. Hehe sje kasi up sket;)

Pas knyg2 tu amek gambo la dlu..bkn sng nk g mkn kat kelab kuda b'latar blkg kn building kpkt ku syg itteww;) auwwww!!

Eesya+barney=negative!!

Tak sangka eesya nanges bile aku letak barney dpn dier.. Takot ker xsuke ek??same la tu kot ek! Mane tak nye biase kategori toys cmtuh diam jer melainkn la cam keta ke, laptop ker kn.. Hmmmm.. Yg tu la kuar suara ngalahkan suara dia, nanges la kwn tuh! Heee;)

Akcelli barney tu dlu balqis pnye. Dpt mase adiah bday umo 1yr. Mase balqis dpt barney tu siap joget2 & di ciom2 nye barney tuh.. Xsangke lak turun kat adik totally lain jadiknye! Huhu..

So kesimpulannya yg mama bole berikn dicni ialah: mainan kakak- kakak punye, mainan adik-adik pnye! No sharing! Erkkk!! Gitu??