10.10.12

adorable daneesya!

lg 2 hari eesya genap 8bln!!wowwiii cpt nye mase berlalu kn!!pape pun syukur alhamdulillah eesya m'besar dgn sihat dan kuat! aku ngan ren hepi sgt tgk progress eesya hari2.. baby yg sgt2 ceria, kurang nanges/meragam, xmenyusahkn n mmg hepi la org sekeliling ngan dier tu...

start 6bln ari tuh aku kasi mkn dgn wat puri sweet potato[keledek oren+keledek merah] utk eesya..wat bnyk2 pstu smpn dlm freezer..suke dier mkn sbb manis kot kn.. yg puri tu biase kasi dier mkn belah pagi kire cam bekpes dier la.. then tghari masakkan nasi lembek pstu blend. slalu msk beras segenggam [kdg lebih sket sbb kakak dier pon suke menjoin mkn nasik si adek!] pstu msti ade sayor xkisah kdg carrot/bayam/brokoli so far tu jer sayor yg penah aku try utk eesya.. pstu dah ade sayur msti ade protein kan?so ltk la ayam/daging rebus/ikan bilis. lebur jer skali pstu da siap tu tros blend. mkn utk tghari ngan mlm..
puri tu plak slalu aku tuka2. kalo da abis yg 1 br wat 1 jenis yg lain..xpenah lak dlm 1 mase wat bnyk2 jenis..xnak la t'biar lame sgt dlm freezer tu kn... pstu aku penah gak wat puri kurma+kismis, mase nak mkn campor dlm nestum/biskut yg eesya mkn mase bekpes dia..

alhamdulillah nmpk cam dia xde allergic ape2 setakat ni..

demam ade skali kene ari tu mase bape bln xigt lak aku.. hmmm..tp alhamdullah kejap je... xgi klinik pun juz aku trus bg bf lbh kerap n demah bdn dia ngan air asam jawa..

aku syukur gak sbb dpt trus bg full bf kat eesya..xsangka da smp tahap ni![aku la yg xsangka dpt wat..hepi sgt!!]

skang nie org kate mmg time yg paling sonok nak main ngan dia kn! yelah da phm nak ketawa2, nak main geletek2, mcm2 la..haishh abis la di tawaf umah tu ngan mengesot [owh ye, eesya xmerangkak pun..dier mengesot jer kemana2..laju nye adelah sama tahap ngan merangkak!heheh]. duduk sndri pon xbole lg..gigi juge blom tumbuh walau sebatang..xpelah, stp bdk ade progress dier sndri kan...kte sbg parents kene support n galakkan dier wat sesuatu tu jer pun da bole wat otak dier berkembang ngan sihat..


saye adelah baby yg hepi!!!yehaaaa!!!

No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!