25.9.12

update eesya's progress - 7mths oledy!

nak update progress eesya lah!
ari nie eesya da 7mths 2wks.
berat xsure bape sbb dis mth xde checkup. yg ade last mth mase dia 6mths = 7.02kg.
nx checkup 15/10 dpn. so time tu mama juz wait n see lah ye!hehe.. [suke sbb anak da makan katekan..n ofcoz bf masih full dan xde campo2 susu lagik]ngeeee..syukur alhamdulillah..

--> da dok dlm walker. so adelah rase sket sng nak wat ape2...sbb kalo juz bg dier dok atas playgym tu cam bosan jer dier kn! [eh baby ade rase bosan ker?]
-->crawling xde la aktif sgt. lbh pade mengesot2 je aku tgk..tp pantas gak kekiri kanan!smp tahap cam tawaf da aku tgk!hehe..
-->mkn. alhamdulillah mau je sume! aku wat puri keledek merah+oren laju gak mkn, aku wat puri kismis+kurma msuk dlm nestum pon laju gak mkn. lunch time biase kasi nasik+any vege+any lauk msk lembik pstu blend pun mkn. mlm dier mcm dah takmo sgt skang..agaknye da ngantuk+penat kot sbb siang sgt2 la kurang tido nye..xtau la nape..berubah bln agaknye...hmmm
-->ape lg ye..owh mulut juge semakin rajin menyembang![mcm paham!hehe..yelah sembang dlm dunia dier la..kte layan kan aje..]
-->kalo nmpk enpon atau ipad kakak dier lg la sebok nak pegang gak nak ketuk2 pstu rase!emm nyam nyamm..hehe.. dlu ok lg kalo kte pasang dier dok diam je tgk..skang harapan la..

tu jelah kot..opss!lidah still lg sentel ye..yg tu mmg xtau bile nak baik.hehe... dlu org kate b4 bole mkn, kate dier da xsabo nak mkn, nie dah kasi mkn maseh gak cmtu,..hai xkesah nak oi..jnji kamo sihat n menten comey..ekekke!

nie gambo 1/2 bln lps..
bole layan iqra' ngan baek skali!
now??owhhh xdela..
mmg abis la diketuk2 nye skrin tuh!
dush dushhh!!

gambo diambil oleh kakaknye
using mama enpon!
[seb baik cantek tanpa sebarang gegaran!]heee..
gud job kakak! 

dah dok dlm walker..
sonok la kamoo semakin pjg langkahnye!



No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!