27.9.12

4bulan lebih memerah...

Da lame rase x update citer psl EBM aku nih.. so far Alhamdulillah...susu masih ade n ckup utk eesya minom sementara aku g keje. oppss! tp smp 8-5 jer tau! kalo lbh2 time keje merangkap OT mmg la aku rase xckup dah susu yg kat umah tu..hukhukk... sbbnye stok yg aku perah hari2 kat opis tu mmg la dpt ckup2 jer utk eesya minom siang..mlm aku bg direct full a.k.a mengempeng smp la tertido si bolat tuh..hu3..bnyk kali gak aku bwk blk pam tp nmpk gayanye mmg xdapek la nak buat... kdg tu terase gak konon bile eesya da tido nak pam la skali tp dah dia pon tido lmbt [dlm kol 10.30 cmtuh] kol bape plak aku nak bgn blk pam nye? jwpnnye harusslah ngan aku2 skali slmt tido!!hehe...
tp aku kene make sure la yg aku pam esoknye kat opis ckup utk stok the nx day..kalo x haru la!!

kan b4 nih aku penah update gak psl shaklee kan?kan??? ape xtau pon??? owhhh rugi..rugi...hehe...
xdela, aku sbnrnye harap gak yg shaklee tu dpt tmbh ebm aku nih disamping fungsi2 lain la supplement tuh..tp baru nih ESP, PD n osthe yg aku amek tu da abis mase bln pose ari tu n aku xde la smbung beli lg sbb dok cont. mkn yg lg 3 jenis tu.. sbnrnye aku ade la rase sket risau mane la tau effect susu aku jd kurang ke..tp aku tgk alhamdulillah susu masih ok..cuma yelah mayb kaler/kualiti/isikandungan dlm tuh da berubah la kot..ofcoz susu tetap sgt bagus cuma cth bile amek b-comp tu susu jd kaler kuning n nmpk sket pekat la..kalo x cair jer..sume depends on ape kte mkn...sbb tu bnyk org advice kene jage la mkn time tgh full bf nih... insyaallah aku akan jaga n sntsa mind set nak dpt susu t'baik wat eesya....
opps lupe lak..aku rse mmg da xnak kot cont. amek ESP tuh, so aku teruskn amek vit-e comp, ngan osthe jer sbb kedua nye adelah sgt best!!!!


e'day aku pam 2x sehari jerk..
dlu memule msuk keje dpt wat smp 3x..tp now da t'sgt la bz jd aku xlarat+xsmpt nak wat cmtu dah..
1st sesi=pagi : skali pam dpt 6-8oz
2nd=pas lunch: dpt 4oz

dan stlh lbh 4mths aku memerah kat opis,
beg pam adelah sudah rabak zip nye!!huh ganazz sungguh kamo nih!!hehe..br tau ker??
so aku pkai jelah beg pape jnji leh sumbat pam yg bolat cam tuan nye gak tu ngan 
ice bag!
igt nak g gak la onebabyworld tuh dis wiken. msti bnyk yg interesting utk eesya kn!hehe



No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!