16.7.12

cherating part I ~ kl-cherating

sile percaye nie pestime kami laki bini g cherating!huahuaaaa!sadiss bukann??? aihh malas nak citer nape jadi cenggitu lah!

baik tros citer p'jlnn kitorg tu..yg ikot kami anak banak + mil. adik badik laki aku frust sbb sume xdpt join!memasing membizi!huhu..

so jumaat tu aku laki bini cuti sbb nak b'tolak pagi dr kl..nak smp cherating time check in gitu..b4 tu g bekpes kat nz w.maju dlu..

lihat la kebizian en.somi ku itewww..huk hukk





pstu start la gerak..so far p'jlnn sume ok alhamdulillah..cuaca pon baik2 sajer..takde berenti, ren drive straight smp cherating. anddd yg plng besnye kitorg nak pegi nie xde book mane2 hotel/chalet sbb mlm b4 b'tolak tu  ade gak la survey2 tp sume full booked! yg dpt booking cuma kat ganu jer sbb still ade kosong..last2 kitorg da mls carik, walk-in jelah smp nti.

sampai2 sane, along d way tu mmg bnyk hotel/chalet/resort..punyela aku ngan laki aku ganti2 kuar masuk tnye ade available room ker tak. skali sume penuh. yg tngl sume bilik yg hebat & mewah sajer!aikkk xbole jadik nih!! dan2 rupenye br la tau...pahang jd tuan rumah sukma daaaaaa!!!yer yer la kitorg igt xyah la susah2 booking hotel bagai, bkn ade cuti skola ker hape..skali ade plak sukma time2 tu..sabau jelah!!

n at last dpt gak la kat kg.cherating..still bnyk resort/chalet kosong..tp tgk2 gak la facilities.ade yg ok, ade yg tah pape. so kitorg decide dok kat ranting beach resort..so far itu yg plng ok sbb kitorg nie sebok gak pilih yg sea view..hehehe gatai!ala yelah kan da jln2 jauh msti la nak yg bukak2 pintu tingkap jer tgk laut yg cantekk!hehhee..
umah tu simple jer..tp rasenye a bit expensive sbb sempoi sgt..mcm da lame xdigunakan..aku rase owner dier pon kaut untung sbb yelah bile cust. dtg dgn da xde choice dier up la harga tngi2!
nak ikutkn bnyk lg resort lain kat kg.cherating tu..tp sbb kitorg tu gak la yg plng ok,so amik jelah kn..






balqis bgn tido..hehe
aku paksa suh bgn gak sbb kalo x bile lg nak tgk laut di pagi2 hari..huahuaaaa

eesya gak yg cool;)

okeh,ckup sini. nti continue lg ngan xtvt pertama di cherating!hehee..

No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!