27.6.12

PMS after deliver

Aku rase xslh kot kalo aku share bab nie kat blog. xpelah nak citer gak!(sbb blog aii,suker aii la..hekhekkk)

12/6 ari tuh 1st bendera merah aku berkibar di angkasa after 9mths peknen + genap 4mths deliver. means setahun sebulan la aku xdtg peot.
so okla aku dtg tu cam biase ckup seminggu.
tp yg aneh2nye pg tadi eh?kuar lg plak!aku naik heran la sket sbb dis mth kire 2x aku kene peot..
so aku bajet pusingan peot aku br nak betul balik la..
then aku google2 la carik info psl peot lps bersalin...
alhamdulillah legaaaa sbb rupenye mende tu mmg normal sbb kdg2 penyusuan eksklusif effect kitaran ovulasi kte. sbb pelik la jugek coz mase balqis ari tu normal jer seingat aku...tp btollah org kate..umo da meningkat(tp blom tua yer;), anak da 2, hormon pun da berubah..so mmg xkan same...

nie link yg aku bace tuh:

info haid selepas bersalin

rasenye ade bnyk lg info yg bole kte dpt..juz google jer or cari la buku2/sumber2 yg bole dipercayai..
sekian,mekasehh^__~

No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!