5.6.12

* Majlis cukur jambul esya * balqis 4th bday *

1wk b4 aku naik keje ari tuh sempat lg langsaikan niat suci murni mama papa wat majlis utk anak2 t'cayunk!!haha sangatttt!! eh tp btol laaa... dr esya dlm perot lg aku da berangan2 nak wat majlis cukur jambul dia skali ngan bday balqis 4yrs! kire ngam2 la sbb bln 5 tu balqis 4yrs n esya 3bln! sorang 12hb, sorang lg 13hb..(w'pon lain2 bln)hehehe nak jugekkkk;p

dan Alhamdulillah sumenye b'jln lancar...w'pon m'cabar kewibawaan aku sbg seorg ibu yg br abis pantang utk handle skali 2 majlis at 1 time tu, fuhhhh ape pun aku b'jayeeeeee!!(kembang sndrik;P)
dan mentang2 juge aku masih b'coti time tu b'lagak ko sume nak handle n arrange sendirik!ren hanye tukang kasi idea, tukang approved & tukang kasi ongkos!kuikuiii..bijak sungguh bini dia kan??

dari catering, canopy, makanan tambahan dari pelbagai pihak sume idea aku!nak ikotkan bole jer sume amik mknn catering, tp phm2 sudeh, confem ade yg puas ati.. last2 amik kuih 2jenis, air 2jenis & nasik impit ngan kuah kacang jer.. harge sudah include sama canopy. b'baloi gak sbb kenal kan..

pastu makanan lain yg juge same penting(cehh;p):
~mee kari mil aku-terbaekkk!!
~spagetti special moksu!!fuhhh melelehhh! tp sedehh aku dpt rase bile mak aku ckp laa da abis!huhuu
~pulut kuning + rendang daging bonda ku..sgt laku! yolah kate blom musim raye!so sume nmpk rendang haruss la teros cekauuu!!

haa!yg nie bbrpe hari awal aku da get ready ko!
goodies bag! utk bebudak dlm tu isi standard la ade sweets, kopok, belon..
utk org tua lak dgn rajin dan semangat waja nye aku wat cookies & muffin! fuhhh patah pinggang mak!
pstu utk org marhaban aku isi dlm beg yassin+note book+pen, bunge telo, muffin & cookies. tqvm to kembo aku sbb tlg bab yg nie..lappp u!

yg nie 1 lg pun m'cabar gaks! bunge telo!! ok la yg tang bunge tu..beli sajer kat nilai3.settled! tp tang telo tu yg aku seramm jerk! 100bijik hokey aku kene rebus. mane la penah rebus sebnyk tu b4 nih..dannn alhamdulillah aku b'jaye lagik!!chayokkk mama!!hehe.. xde pecah & xde yg xmsk tauuu..ko ado?kekkehhh!siap blk keje ptg tu suh ren pilih 1 telo secara rawak & mkn! seb baik lulus dgn jayenye!(puiii!)

kek aku order online sajer.. tgk kat blog "maklangazie.blogspot.com." order 2 jenis. choc cheese lapis kukus & red velvet.

oh yg nie pnting gak! buai berendoi. yerr itupun online service jugekkk..haruss la skang sume d alam maya sajer! tu aku amik kat "buai berendoi sicomel". sgt puas ati!walawehhhh

hmm pe lg ek? pstu gown bdk2 beli kat kiosk bj2 baby kat care4&jusco jer..tu xsmpt online sbb xjmpe size!hehee

bj mama?nak jugek vogeh tuuu;p hehe xpela, xmsuk dlm list.

papepun, tq pd family yg  bnyk tlg..en somi yg sgt memahami sang isteri yg mcm2 kehendaknye nih!siap bertema2 kaler bagai!hehe..i lapp u so muchie2...mmmuaxxx syg!!

jommmm lyn pixie!





























(xlarat describe pix. jamu mate jelah ek;P)

p/s: mak aku kate pas abis majlis tu "haa nie dah kire bole la wat majlis lg pasni"
means da b'jaye la handle & arrange pape hal kalo nak wat event lg..hu3..


No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!