22.6.12

esya 4mths oledy!

Smlm ptg g checkup esya 4mths. aku pegi sndri bwk anak2..en.somi??da blk o/station tp ptg tu kene attend urgent meeting lak kat kl..so mama la b'tjwb time2 cmtu..baiklah mama redha.fullstop.

nak ikutkn esya da 4mths 12hb last week tp aku dok cari2 appoinment date kat buku pink tuh xde plak. pstu alang2 dah xde tu aku pun wat2 la lmbt call klinik tnye date checkup..he3..konon2 nak tngu la en.somi blk o/s,skali xde maknanye laa..hukhukk

result checkup 4mths esya amat memuaskan & memberangskan mama!!yeayy syukur alhamdulillah..
~sgt tembam hnga menggeramkan mamanye sndri dgn berat 6.3kg ;p
~still fully bf..alhamdulillah..w'pon mulut esya da pndai cotcet bile tgk org mkn..hu2 kalo ikotkn ati nak jer aku sumbat sket mknn dlm mulut comey lote dier tuh!owhhh no!!sabo mama..lg 2mths jer esya da bole bg solid food!
~4mths xde injection yer. so esya xmelalak jap..hewhewww
~da pndai memusingkn bdnnye sndri tp bile da meniarap tu xpndai lg nak btolkn blk..makanya dia jerit jer bg sign yg dia dah penat meniarap..kekeke!pndai ye kamoo!!
~air liuq masih meleleh dgn hebatnye!
~rambut pun tumbuh cam segan2 jerk..tp mama pkaikn headband kasi cover itu kapla yer nak!br la tomey2!
~hobi: bergelak ketawa bile tgk tv!apetah lg kalo org sembang ngan dia..eh kalo org xsembang ngan dier pon kemain cam phm bile org len tgh sembang(igt kte ckp ngan dia la tuh)gegegee
~da pndai nak amik brg yg kte sua kat dier lps tu tros sumbat msuk mulut

tu jer progress esya stkt nih rasenye..alhamdulillah juge so far esya xde demam, kembong perot etc..tp dia da 2x kene flu..idung berair jer..agaknye sejuk kot kn..

pic bwh nie sume mase esya da ckup umo 4mths.

yg nie pestime aku nmpk dier tergolek!hehee


 dia mmg suke kalo org bukakkn baju kasi bogel2 gitu..
selesa gamaknye..hewhewww 

dah mandi!


 meniarap sndri lagi!yeayyy

ape jelir2?geget kang br tau!

cobaan utk pusing lagik! 


suker nye dier!!! 




alhamdulillah...jd anak yg solehah yer cyg.....
mama+papa+kakak syg banget sama kamoo!!

No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!