19.6.12

course pengurusan stress..stress kah kita?

last week rabu till jumaat aku joined kursus pengurusan stress..totally course tu mmg best sbb di handle by sorang penceramah yg sporting + lawak gile! hehe..

bnyk gile tips yg kitorg dpt dlm bab pengurusan stress nih. sbnrnye lifestyle kte lah yg plng penting dlm menguruskan stress ni. antaranye bende yg sesimple teknik pernafasan yg betul, minum air, pemakanan, cara posture sume tu mempengaruhi hidup kte selama ni..tp yelah, mcm dr tu ckp, kdg2 dia sndri xsedar yg dia wat silap sdgnkn dia tau mende boleh atau xboleh buat.

pastu dr tu & sorang ustaz yg rapat dgn dia pn dijmput gak utk ajar kitorg teknik/titik akupuntur kat bdn kte ni. bnyk sbnrnye i.e tgh2 kepala, kat muka kte mmg bnyk, tangan n kaki. sume tu ade mksud sesuatu. cara nye kte ketuk2 titik tu bole kurangkn stress jugak..wahhhh sng citer mmg mcm2 info la kitorg dpt kat course tu! opismate yg lain pun siap jeles2 lg tgk kitorg g kursus bole pakai sports attire..diorg kate igt juz dengar ceramah jer!hahahha!

 pura2 sakitt..hehe
tp bile time dr tu yg buat kat kte, perrghhhh!!mmg sakit gile dia tekan!

 

kene cucuk kat tgn


kene cucuk kat kepala juge..
weng wengg jap aku!

rilex utk 30min..

result? sepatutnye kalo dibuat dgn betul + tenang,
kte akan rase tenang..fresh gitu..

hopefully pasni aku mampu handle stress
w'pon kte ckp kte xde stress psl pape, tp sbnrnye ape yg kte buat/impress
sesuatu, itulah dia stress kte sbnrye dlm diam...


No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!