2.5.12

hobi mama?yesss!!!!

Haaa ini la jawabnye kalo mama dah dok umah..xtvt yg palinggggg mama suker!hakhakhakkk

it is shopping online!! i loiikeee so much! fyi, aku da menjerumuskan diri dlm kes ni almost 4yrs okeh!hahaha melampau ker?xla kannn;)
memule dlu aku kureng percaye + takot gak. yelah mane la tau, kot2 kene tipu.. tp aku memberanikan diri mencuba!ewahhh mcm ape jer ko..he3

igt lg,brg 1st skali aku beli online emmm brg mekap!!hahaha.. sajer2 la try dgn mende yg kecik2 dlu..hehe.. skali bile dah received jer brg, tros rase teruja!sonok la sbb memule brg tu kte belek2 dlm pc jer, skali tetibe dpt kat tgn tak melonjak hati?heheh tah pape;)

pastu aku naik gian lak!kehkehh! tp xdela tiap2 bln sopin nye.. kes tu jadik kalo tgn gatal2 bukak blog2 kedai online. haa time tu lah mule rase syok!bile da nmpk dpn mate benda yg cantek lg tertarik!ape lg..orderrrr laaa...hehe

b4 zaman fesbuk nie meluas, soping sume kat blog2 kedai jer.. antara brg yg aku beli kat blog online time tu, sandal ade la 2 pasang. siap bile aku pakai sandal tu ade org tny n mtk tlg beli skali ko!yg plng bnyk aku beli baju anak2 la...sbb gerammmm sgt tgk bj2 bby comel2! xsalah kn belikn utk anak?ngeh ngehhhh

nowadays, sume org pn tau beribu kedai kat fesbuk tuh.. aku rase sume mende lah ade org nak jual brg kat fb! ckp jer ape! mak bapak jer yg xde!hehehe
dah kate hari2 sume org ngadap fb. kalo x ngadap berejam pon, 10minit msti ade nye,towl x??
so, biz fb nih mmg pantas la aku tgk..ko komen jer kat mane pic brg yg ko nak tuh, hah jap lg dgn pantas dan cargasnye owner tu reply!hu3

alhamdulillah, so far aku xde la plak kene kes tipu2 nih..(mtk2 dijauhkn) precodure nye sng jer. pas da confem brg yg kte nak tu n owner da kasi no acc. ko bank in jer harga brg + postage fee. slalu diorg gune poslaju la sbb 1day delivery jer. ari ni ko bank in, owner pos brg, esok dpt ler brg idaman korang tu..hehe
bes kan? xyah kuar umah..susah2 cari parking, penat2 jalan.. juz by clicking on ur fingers jer;)

tp bile org kate, abis kalo brg tu kte xpuas ati bile da dpt camne?kalo brg tu rosak cmne? haa itu la 1 of kekurangan dier plak..of coz la ade pro n contra kan.. slalunye owner da mentioned awal2 terms n condition biz diorg tu.. ade yg bole tuka blk brg, tp postage fee kte yg kene tanggung. sbb tu b4 confem nak brg tu kte tny abis2 detail..size, bentuk, kaler, design, jenis.. sumelah yg korang nk tau hah tnye la b4 ckp "nak order"! he3..

owh 1 lg. bile da bnyk sgt kedai yg jual brg yg same tuh, korang pndai2la compare kn harge yg terbaekk!kdg2 brg yg same sejibik pn harge lain2..yelah masing2 nk untung;) so kte sbg pengguna la kene la bijak ye dak?

1st thing beli brg online
utk esya!
time nie esya pon xlahir lg;)

pastu mule la gatai tgn browse2 kedai fesbuk mase tgh pantang..
hekhekkk!
nie sume bj balqis. beli dr kedai asing2..
ade 1 tu terbeso la plak.
bg kat anak buah le jwbnye..


nie lak bj utk esya.
comey  bukan?hehe
zaman balqis xjmpe lg rompers skirt cam neh;)
 

eh bj mama pon ade?
ngeh ngehhh...
stlh bj anak dibeli, bj mama nye pon haruss ade jugekk!
owh ade lg 1 aku beli kaftan. tp lupe nak snap

itu sajer yg sempat aku rembat sepanjang musim berpantang ini;)
almaklum tgh pantang, xleh jejak tanah. so, kte jejak kat alam maya pon jadikkk!!

itu pun dah puas diteliti & dihalusi. kalo x, mau mcm2 lg aku order!hahaha
gilo fomfuan nih!
eh bkn sume fomfuan camtu ker?gile soping!