11.4.12

Menebus kesalahan lalu...

Wah tajuk koo!!hehe.. xdela acelli, b'salin anak ke2 kali nie aku da nekad nak fully bf. dlu mase balqis sedey jer dpt bf dier smp 4mths jer..aku pon xtau nape. agaknye sbb anak 1st kot! aku rase ramai ibuk2 yg kurang kesedaran atau masih kurang ilmu psl kelebihan bf mase 1st baby..so mase anak 2nd sume da set mind nak fully bf. t'masuk la ahkak nih!

Mase peknen esya nie, ramai dah geng2 opis yg pam susu n full bf. so time tu kitorg share2 la info psl storage susu, susu thn bape lame, cmne nak ajor pengasuh bg susu perah, bla bla bla..

Set breastpump yg aku beli mase peknen 8 ker 9bln camtuh adelah spectra dew 300. so far ok la, not bad. now aku da ade 20+ btol stok susu utk esya nti.. aku da start ajor dier menyusu botol gak. memula melalak gak dier. tp lame2 ok la, yelah dah dahaga sgt dier isap gak la..
Insyaallah aku dpt teruskn bg full bf smp ckup umo esya 2yrs..now minum susu mama jer till 6mths br la aku bg dier mkn. dah siap2 pesan tuh kat mil aku jgn bg dier minum/mkn pape selain susu perah aku tuh!hahaa awal gile bgtau!!

breastpump package yg aku beli kat onebbworld.
hrp2 membantu & berkesan;)

susu yg aku perah manual sbb time tu
aku nye mesin breastpump tu ade problem,
so g anto blk kat distributor bg diorg check ape mlshnye..

last week g beli storage btol lg..
now da ade 20+btol lebih

basuh+sterile+keringkn dlu b4 gune..

bile bf dlm keta gini xde la rase seksi kan?

tp bile kat outdoor gini tetibe ahkak rase sgt seksi!
huahuahaaaa!!seksi la sangettt kn!segan ahkak..kikikiii
kene carik alternatif nih utk menutup keseganan itew..


makanya, kubeli nursing cover/poncho ini..


gini pakainye..br la xkene sound ngan en.somi..hu3
xyah cover2, tarik2 baju dah;) 


nota kaki ku kate: hopefully, impianku m'jadik nyata!hoyeahhhh!!

No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!