27.3.12

Tamat sudah vs Episod baru

Smlm (26/3), genapla 44 hari tempoh berpantang aku anak ke2 nie..tp kalo nak ikot kes luka jahit yg t'bukak nie kene la smbung lg smp ujung bln nie.. yela bab jage mkn, pergerakan tu sume mmg still kene control2 la kn...

Ujung bln nie gak mil aku da xjage aku lg..dier da nak blk umah keramat..sebulan kot dier tnglkn umah tu... tqvm yg x t'hingga wahai ibu mertuaku..uhuk hukkkk

so, maknenye aku da kene start wat sume sndri.. mulekn episod baru dgn 2 anak!hehe.. smp skang nie aku mane mndikan anak aku tu lg..sume mil aku wat..masak, eh sume la keje umah nie..hmmm... insyaallah aku da leh wat.tp slow2 la kn..jnji jgn angkat bende2 berat.

Tp yg plng hepi kan, aku da start pkai bende yg palinggggg aku nak since last yr lagik! hehee..
smlm aku b'jaye menyarungkan 'pakaian' termahal aku penah beli sndrik!muehehee.. pakaian 'di dlm' daaa... korset pb yg diidam2kn utk aku pakai akhirnye t'sarung w'pon seksanya tiada sape yg tahu;)
haii xbole la aku tgk bdn aku nih..berat blom pegi yg asal lg sbb ari tuh naik fuhhh fuhhhh!!dasatttttt!
so, kene la merana jap berkorset ketat  ya amat nih demi mase dpn umah tnga..ewahhh!

Aku syukur gak sbb pantang dis time merase la cuti 90 hari tu..yelah gomen kan..dlu mase balqis 60 hari jerk..
bile dah cuti xtra sebulan tu merase la kte nak wat bnyk bende sket cam uruskn umah, anak sndri & ofcoz umah tngga kte nie..kalo x dlu abes pntang jer dah nak kene msuk keje..nak pk anak sape jage pun xdan lg lg, msti sumenye agak kelam kabut kn!
so aku rase mesia nie dah sepatotnye kene kuatkuasakn cuti 90 hari utk sume ibu b'kerja yg lahirkn anak..bkn utk org gomen jer..

ok la.. tu citer mak budak, citer anak mak plak;)
Perkembangan terlatest esya:
~Umor nye msti la same ngan tempoh pntang aku kan?hehe.. dah sebulan lebey..
~berat mase sebulan ari tuh naik sekilo maknanye dah 4.04kg;)
~menyusu bdn mama sepenuhnye..ngheee.. tp style dier nyusu aku letih sket sbb isap sket2 pstu jd kerap la kn..
~yg bes da pndai demand! hamboii letak jap jer pun dah ehek hekkk suh kte agkt letteww!
~aku kasi tido buai sbb dier sng sgt t'jage mase tido, pstu nak tido blk punye la susahhh
~ratu mengeliat xhengat doniaa!! tah hape yg lenguh sgt bdn tah..hehe
~ade org ckp "laaa igtkn boy!" hmm agaknye sbb rmbutnye yg sikit itu & bdnnye yg nmpk tegap;p
~tp memanggg ini budak! da bole angkat pale & leher skali kalo kte dukung dier..amboiii bdk2 skang nih!
~eh da la kot stkt nie, xde dah!!he3

cekian, tima kaceh

No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!