23.8.11

Di akhir2 Ramadhan Yg Mulia ini...

Assalammualaikum sume....
Alhamdulillah..dgn keadaan begini (peknen 3mths+) aku dpt pose penuh.(eh tak!) ade 1 ari tu jer aku termuntah kat opis, lngsg jd xlarat makanya aku pun buka la pose dgn membuat secawan milo..hu3:(
Xsangka cpt sgt rasenye Ramadhan berlalu kan..dlu tertnggu2 bln mulia ni..tp yelah, sumenye psti akan dtg & pegi.. dis yr kami 1 family dpt pose b'same2 semule sbb last yr kan kitorg b'jauhan..ren kat sabah, aku lak dah blk kl sbb dpt keje..time tu mmg sedih rasenye..seminggu raye jer ren dah blk sabah.wahhhh!mmg sedih xterkate la time tu,.dan akhirnye alhamdulillah bln 12 last yr dier dpt transfer blk kl semula...syukur..

Tp kitorg msih lg dok umah mil sbb nye umah xdpt lg yg btol2 sesuai kan..tp ren mmg gigih carik umah..dan alhamdulilah gak lps mcm2 dugaan yg dtg akhirnye ade 1 umah yg sesuai dgn kemampuan kitorg..location pun mmg baek punyelah ngan keadn kitorg nie nak pi blk keje..he3. legaaaaa!!
Baru2 nie hal umah tu pun da settled n offcially jd hak milik kami ber2;) xcited lak rasenye nak masuk umah sndri..brg2 dr sabah pun sume dah angkut, kecuali brg dr umah mil tu jelah. rasenye blk raye nti br dpt packing, yelah xkan bln2 pose nak clearkn sume tu..ganas lak ropenye kan!he3.. tp mmg da bole duduk pun sbb perabot sume da unpacked. tngl nak bukak kotak2 jer n susun brg..mmg penat gile lah ari tu bersih umh bln2 pose nih..gigih weh nk msuk umah!he3

Psl preparation raye lak ermm..cam biase la,wat yg wajib2..cam kuih2,kerepek2 ade la 2,3 jenis. yg pnting bj2 balqis tu da settled.. Aku lak beli kaftan memandangkan peknen dis time pewot suda agak boyot sket kan.kihkihh;) ren lak tempah bj melayu sepsg kat tailor peberet dier tuh;p..xpelah sbb last yr mane dier tmpah sbb xde mood seminggu raye da kene blk sabah!hu3.. dan yg bes skali msti la preparation utk umah!yeayyy aku beli langsir, lapik meja, karpet..hehe..suke nauu msuk umah sndri uolsssss! sape yg xsuke ye dak? hmmm yg lg 1 aku hepi sbb dis yr raye kg aku dlu!!bole mkn ketupat bnyk2!!!!aku sokaaaa!!pstu br la blk kl & tg. malim raye belah ren pulak..

Blk raye nti rasenye da bole terus dok umah sndri..tp tula kene pk psl nak kene htr balqis g taska. nak kene carik gak tuh. yelah skang nie kan dok ngan nenek dier,sng la xyah pk2 pengasuh/org jga bagai..
Insyaallah pelan2 carik ok la tu kan..

Ermm pe lg ek? ha? gamboo?? oo..hehe..gambo non ado sbb nye same cam mase ngandong kan balqis dlu, xsuke lngsg amik gambo sbb rasenye sumenye jadik buruk! gambo rumah pon xdo! hahaaa! tp nak kate m.sickness teruk sgt xde la jugak, 2weeks early jer..pastu terus ok..ntah la..dah jenis gitu!nak buek cmno?
oh yer, kebetulan ari nie aku g checkup. hrp2 sumenye ok, insyaallah... pstu alang2 da kuar awl tu igt nak g survey kedai perabot lak, ren nak tgk kabinet tv & brg2 umah yg blom settle cam lampu, cat bagai! mcm2 hal kan?tp xper,bak kate ren xpelah utk umah sndri gak kan?yer2..sy setuju tu yang..hihihi...

k lah, tu jer kot catatan makyong yg setahun sekali jer nak update blog nie kot!hahahaa bapak pemalasss! eh bkn malas, mood xmari2 lg nak wat cmne?hehe..alasannnnnn!
okeh adiosssssssss! slmt m'habiskan pose yg kwn2..

No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!