25.10.11

She's going to next step..

Alhamdulillah..sejak kami pindah umah sndri nie secara automatik balqis pun kene la htr nursery jugak..dan alhamdulillah gak sbb ade nursery br bukak dlm 2mths b4 kitorg pindah dpn umah tu so, mmg dkt sgt2 la htr balqis ke skul nye tu..memule kitorg survey gak la nursery2 lain yg ade kat tmn tu..tp nmpknye yg dpn umah nie xmengecewakan juge (sbb tgk ramai juge yg htr anak2 kat situ & hepi jer muke memasing;) hehe pndai2 wat andaian sndri di smping menyedapkan ati kami mak bapak + berdoa moga sumenye baik2 saje..)

1st day balqis g nursery (kat situ utk bdk 3yrs cam balqis pngl playscholl sbb dier da bole blaja) yg baby 2mths till 2yrs dok tingkat atas. dier xcampur kn sbb takut yg beso2 sket tu kacau lak adik2 kecik tu) bagus gak la cmtuh kn.. ala blaja pun main2 jelah, abc..counting..bole la ade xtvt seharian gak..xdela bdk2 bosan sgt kan.. Aku amik cuti sbb nak 'pantau' dier dr umah..konon2 aku g keje la sbb nti kang balqis takmo lak g situ kalo tau aku cuti..hehe..so aku belakon la pkai bj keje sume..tp bile dier da msuk skul aku msuk la umah balik.ngehh3.. keje aku hari tu ialah spy balqis dr tingkap bilik atas..mmg nmpk la yg luar skul dier tu..nmpk dier main playground..nanges aku weh!huuwaaaa terharu anak da beso & bole b'dikari sndri..tp balqis xnanges pun..he3..gudgurl la cayang mama!!
Balik ptg tu dlm kol 6 camtuh aku pkai bj keje blk pstu amik dier. tny cikgu dier nanges x? cikgu dier kt nangis kejap mase bgn tido carik mama..mama..hu3.. tp kejap je katanye..pstu dah ok;)
Sampai umah aku soal la balqis mcm2, mkn ape?main ape?blaja ape?kwn nama sape?hahaa mcm polis dah mama+papa hari tu!

Esoknye aku dpt la htr balqis skul dgn hati yg lapang + tenang..dlm hati berdoa moga2 dier ok la hari nie..xnanges & bole dah main ngan kwn2..
ptg tu cikgu dier ckp balqis xnangis dah pun..elok jer..he3 hepinye hati mama dngr camtu..alhamdulillah..

Next yr balqis da kene tuka skul pegi tadika plak..same management gak ngan playskul balqis yg nie tp tadika nye jauh sket blkg umah.hehee..(kene naik keta la jugekkk spt yg dimintak oleh balqis nak g skul naik keta)haha!

24.8.11

EMPAT TAHUN!

Ari nie 24ogos2011 genap 4thn usia perkahwinan aku ngan ren..alhamdulillah sgla pahit manis, susah senang, suka duka sglanya kami kami tempuh bersama2..mmg bkn mudah nak harungi hdup berumah tngga nie, bnyk dugaannye..lg lame, lg la mcm2 pesen nye! yg pnting kte same2 kene jujur, bert'jwb & sntsa communicate utk selesaikn sgla perkara yg m'dtg..insyaallah psti ade jln penyelesaian..
Aku bersyukur sgt2 krn DIA kurniakan sgla nikmat & rezeki yg ade nie pd kami sekeluarga, w'pun stp hari ade jer bad news/gud news samada dr ren atau aku sndri, sumenye dpt kami settlekn b'same.. aku mengaku ren bnyk b'korban demi keluarga, sumenye dier buat, dier usaha sndri utk dptkn sesuatu..kdg2 aku sndri pun xpasan bile dier wat itu ini, tau2 jer dier call/msg bgtau hal tu dah settled pun! dan aku mengaku aku mmg xmampu nak hadapi sume nie sorang2 tnpa ren..dier bnyk sedarkn aku, bg aku itu ini..w'pun xsesempurna & xsemewah org lain, tp ren sntsa cuba penuhi sgla keperluan kami sekeluarga t'masuk family dier..
Aku doa moga kami dpt bina hdup yg lbh baik dr sgla segi & moga Allah m'berkati rezeki, beri kami petunjuk dlm m'jalani kehidupan yg penuh pancaroba & jauhkn kami sekeluarga dr perkara2 yg xdiingini..amin
Utk MUHAMMAD AZREEN BIN AZMI, hny DIA yg tau betapa fyza sgt sygkn syg tau! mmmuahhhhhhhhxoxo luv u syg!!!

nie mase celeb bday balqis yg ke3 bln mei lps
*nie jer pic yg ado kat pc opis!kehkehhh

23.8.11

Di akhir2 Ramadhan Yg Mulia ini...

Assalammualaikum sume....
Alhamdulillah..dgn keadaan begini (peknen 3mths+) aku dpt pose penuh.(eh tak!) ade 1 ari tu jer aku termuntah kat opis, lngsg jd xlarat makanya aku pun buka la pose dgn membuat secawan milo..hu3:(
Xsangka cpt sgt rasenye Ramadhan berlalu kan..dlu tertnggu2 bln mulia ni..tp yelah, sumenye psti akan dtg & pegi.. dis yr kami 1 family dpt pose b'same2 semule sbb last yr kan kitorg b'jauhan..ren kat sabah, aku lak dah blk kl sbb dpt keje..time tu mmg sedih rasenye..seminggu raye jer ren dah blk sabah.wahhhh!mmg sedih xterkate la time tu,.dan akhirnye alhamdulillah bln 12 last yr dier dpt transfer blk kl semula...syukur..

Tp kitorg msih lg dok umah mil sbb nye umah xdpt lg yg btol2 sesuai kan..tp ren mmg gigih carik umah..dan alhamdulilah gak lps mcm2 dugaan yg dtg akhirnye ade 1 umah yg sesuai dgn kemampuan kitorg..location pun mmg baek punyelah ngan keadn kitorg nie nak pi blk keje..he3. legaaaaa!!
Baru2 nie hal umah tu pun da settled n offcially jd hak milik kami ber2;) xcited lak rasenye nak masuk umah sndri..brg2 dr sabah pun sume dah angkut, kecuali brg dr umah mil tu jelah. rasenye blk raye nti br dpt packing, yelah xkan bln2 pose nak clearkn sume tu..ganas lak ropenye kan!he3.. tp mmg da bole duduk pun sbb perabot sume da unpacked. tngl nak bukak kotak2 jer n susun brg..mmg penat gile lah ari tu bersih umh bln2 pose nih..gigih weh nk msuk umah!he3

Psl preparation raye lak ermm..cam biase la,wat yg wajib2..cam kuih2,kerepek2 ade la 2,3 jenis. yg pnting bj2 balqis tu da settled.. Aku lak beli kaftan memandangkan peknen dis time pewot suda agak boyot sket kan.kihkihh;) ren lak tempah bj melayu sepsg kat tailor peberet dier tuh;p..xpelah sbb last yr mane dier tmpah sbb xde mood seminggu raye da kene blk sabah!hu3.. dan yg bes skali msti la preparation utk umah!yeayyy aku beli langsir, lapik meja, karpet..hehe..suke nauu msuk umah sndri uolsssss! sape yg xsuke ye dak? hmmm yg lg 1 aku hepi sbb dis yr raye kg aku dlu!!bole mkn ketupat bnyk2!!!!aku sokaaaa!!pstu br la blk kl & tg. malim raye belah ren pulak..

Blk raye nti rasenye da bole terus dok umah sndri..tp tula kene pk psl nak kene htr balqis g taska. nak kene carik gak tuh. yelah skang nie kan dok ngan nenek dier,sng la xyah pk2 pengasuh/org jga bagai..
Insyaallah pelan2 carik ok la tu kan..

Ermm pe lg ek? ha? gamboo?? oo..hehe..gambo non ado sbb nye same cam mase ngandong kan balqis dlu, xsuke lngsg amik gambo sbb rasenye sumenye jadik buruk! gambo rumah pon xdo! hahaaa! tp nak kate m.sickness teruk sgt xde la jugak, 2weeks early jer..pastu terus ok..ntah la..dah jenis gitu!nak buek cmno?
oh yer, kebetulan ari nie aku g checkup. hrp2 sumenye ok, insyaallah... pstu alang2 da kuar awl tu igt nak g survey kedai perabot lak, ren nak tgk kabinet tv & brg2 umah yg blom settle cam lampu, cat bagai! mcm2 hal kan?tp xper,bak kate ren xpelah utk umah sndri gak kan?yer2..sy setuju tu yang..hihihi...

k lah, tu jer kot catatan makyong yg setahun sekali jer nak update blog nie kot!hahahaa bapak pemalasss! eh bkn malas, mood xmari2 lg nak wat cmne?hehe..alasannnnnn!
okeh adiosssssssss! slmt m'habiskan pose yg kwn2..

30.5.11

ddudududdu..rindu bangetttt nih!

Slm......
rinduuuuuuuuu yg teramat sgttttttt utk berblogging semule.....tp apekn daye, daku terlalu membizi di opis..blk umah da penat, smp nk on lappy pon xde mood:(
Musti ramai yg xcaye bile i kate i bizi kn! yelah keje gomen sajer, hape yg bz nyer tu??hu3 sedey! nak wat camno, bkn sng nak tuko mentaliti rakyat mesia ini! anda sndrik suda tau!hmmm..xpelah, yg pnting kte tau ape yg kte wat kan?kan? whatsoever!!lalalaaaaaa

Oh yer, anak dare kesygnku seorg itew da 3yrs old maa!! terharu rase ade anak da beso tu..hehe tp dier masih sorang lg..blom ade teman;P sabo2 yer cayang..sok2 ade la tu..heeee;)

Dan xlupe juge, bln MEI nie adelah bln bufday anniversary KAUM KERABAT aku! heheh...haa nak tgk list??meh i tnjuk!
2hb  : mother in law(ibu terbest) - 51yrs
13hb: anak dare kesygn - 3yrs
13hb : dikongsi bersame ngan akak aku yg sulung! - 35yrs
17hb : arwah abg yg no.2..dah lame dier xde:(
18hb : abg yg setahun jer tua dr aku - 29yrs
20hb : mak terchenta - 49yrs

haaaa ramai x?hohooo berderetttttttt!
tu blom kire lg mcm2 hari lg kat mesia nih, hari guru, hari nurse, hari kemaatan!hehee mcm2 hari lglah!!!xtertulih:p

neway, aku pon nak wish hepi anniversary pd sesape sj yg menyambutnye.. bln mei bakal berakhir esok..moga bahagia slmanya..lebiu ollsss!mmuaahxxx


xoxo,
tgh tngu en.somi jemput (~__^)

24.4.11

TQVM HARAJUKU!!!!

Harajuku????
kalo la kowang tau mslh negara aku nih yg sungguh sadis msti kowang kesian gile kat aku kan?
hahaaa poyoss!! xdela, sbnrnye aku nie mmg bermasalah beso kalo time nak carik seluar..especially jeans la kan.. yelah,dah kate kaki LANGSING sgttt;P
kalo dpt pun kene carik boot cut! itu pun sah2 menyapu lantai dan lebar xhengat..oleh itu harus la balik alter kedai! kesiann kannnnn?kesiannn la weiii..plisss..hehe
Ari sabtu yg aku keje ari tuh mmg plan nak kuar jln cuci2 mate..tu pun kuar umah dah kol 6 sbb ren ngantoks gile pehtu bole bantai tido lak dlu..ate tak kami anak banak join sekaki tido??hahhaa!! last2 smp mv pon da kol 8 lbh..msuk jj mv tuh skali aku ternmpk suar yg menarik ati ku..ngheee..ape lg, moh le try 1! wahh!!besnyeee!!sgt comfort n yg plng pnting sesuaiii ngan kaki ku yg LANGSING nie;P

 rembat skali 3 sbb sgt bes!!!

tu jelah..lalalaaa ~__^

n3 tertunggak...1st course on 2011

Nie citer awl bln ari tuh...
G kursus 1st utk dis yr...kursus kom. berkesan kat sg.petani,kedah noh.. wakil unit aku acelli 3 org, tp at last jadik 2 org jew sbb lg sorang ade hal lain.. yg lg sorang g ngan aku tu plak bdk laki, so g gamble sorang..hrpan aku dpt geng lain kat sane nti;) ala biase la kn, org pmpuan nie kalo nak jln mesti nak berteman, tp aku da set mind xkesah la, maleh nak pk geng2! pegi jer sorang, confem dpt geng lain nti;)

di dlm bas.heading to sp.

Pjlnn jer dah dkt 5 jam..ala naek bas, msti slow n steady..benti2..hehe..xkesah, jnji slmt smp kan.. bertolak dr opis pagi, smp sane 3 lbh cmtu..mase check in aku sorang jer, tp pstu dtg la partner sebilik aku..ooo bdk ukk rupenye..kat opis 1 building, tp lain floor, lain dept.. dan xpenah pun terserempak kat mane2..hahah!! biase la tu , xkenal kan.. nti dah kenal nie, msti terjumpe blk lah!!

1st class start mlm tuh after dinner.. ya amponn! penceramah kali nie mmg bes!kapla sempoii punye!ehhee..camni la bes g kursus. sket pon xngantuk n boring..hehe..
Xtvt mmg bnyk even sume wat dlm dewan tu jer..coz hotel tu xde mcm park or padang yg bole wat xtvt outdoor. tp xkesah sbb dlm tu pun kitorg redah wat jer..hehe

dis is my team!! RED team
btw, team aku menang keseluruhan!!yeayyyyyyyy!!!vange!!


kene jadik org buta utk dpt kn puzzle tu;)

mase nie kitorg kene belakon buat2 xdngr ape yg org kat dpn tu berucap..huhu..
sian diorg:(

yg nie pon same, tp kitorg kene belakon wat hal sndiri time ade org kat dpn tgh berucap.
hahaha jaat kan!

 haa, ptg tu plak ade member bwk kitorg round2 town sp..pehtu pekena radix fc..pestime mkn nih!
dngr dah bnyk kali, tp xdapek2 mkn lg.. yg member bilik aku tu lg sengal, xpenah dgr pon!hahaha sian ko!
ktiorg ber3 amik lain2 set sbb nak rase sume..hehe
Set dier mcm kfc, tp rase mmg lain..









Kitorg nye penceramah tu siap ltk kan dart as kpi kitorg sume. so bile ade mase lapang atau kelas blom start ker kitorg kene baling dart smp dpt 40marks.. wuuhuu sonok sbb rupenye aku bole main dart sbb kalo nak tau, skali pun aku xpenah baling dart tu!ekekeke!

posing ala2 nak baling dart ramai2!hehe

yg nie suhaila yg sebilik ngan aku tu..

yg 2 org nie pun same dept ngan aku. tp lain unit.

last day dah..:(
ade penyampaian sijil & hadiah utk sume..bes towl la penceramah tu!
hrp2 dpt join lg course camni....


sekian citer dr sg.petani..kedah nuuu!


19.4.11

sgt2 teringin...

Sekian lame aku xmsk mende nih dan sekian lame gak xmkn..huhu..sedeynye ayat:(
xdela, sbnrnye da skang pon mmg musim kan? so haruss la i pon teringin juge;)
ari tuh, alang2 da dpt blk awal (sbb lately aku mmg blk keje da mlm) beli la doyan and the geng utk wat pulut doyan..wahhh sedapnye!!!aku sgt terliuqq okeh tgk org kopek doyan!huhuu..gilo!!

 pe tngu lg?seranggggggggg!!!

 balqis pon layannnn
 msk kuah smp pekat likat!
 msk pulut setengah kilo!
yeay da siap!!!

bnyk lebih sbb org kat umah xreti mkn,
makanya aku tapau bwk g opis!
hamikk 1 opis bau doyan!hahahaa puas ati aku!!


18.4.11

kilang kasut!

Sy pakse en.somi bwk g shuz festival kat pwtc last week hu3..jom layan pix!

 it's all about shuz!!

nak order??

hbag n shuz batik handmade 1 set = RM beriban!!!

 tp mmg cantek ahh!sbb kaler dier BIRU!!huhuu

yg dlm kaca nih sume utk hiasan sajer..



tgh tngu papa beli shuz..



ade fashion show gaks! 
ade model tg.azura, kavita kaur..sume tinggi lampai dan kurus melidi..hehee

kasut zaman dahulu kala..& made by wood
dari saiz sekecik tapak kaki budak smp la sebagak2 besauu!


waaa!!yg nie sgt kiutt dan aku sgt geram hingga merembat 1 utk balqis..hihihii

 nak blk dah..

model sticker sajer..nghee

model da penat..fuhhhh 

hasil rembatan mautt!!kekekee!!
tq papa!lebiuu (~__^)

28.3.11

VA VA! VANGGE JAP;)

wink*wink*  vangge jap!ngeh ngehhh

11 kementerian dapat markah 100%

HASRAT kerajaan untuk meningkatkan penyampaian perkhidmatan awam menerusi Program Transformasi Kerajaan (GTP) dengan disokong inisiatif Bidang Keberhasilan Utama Kementerian (MKRA) dan Petunjuk Prestasi Utama Kementerian (MKPI) menampakkan kesan sangat memberangsangkan apabila 92.3 peratus MKPI mencapai sasaran pada 2010 meningkat 7.1 peratus berbanding tahun sebelumnya.
Sesuatu yang menarik perhatian ialah hakikat 11 kementerian mencatat markah komposit 100 peratus, sekali gus mencerminkan kemajuan cemerlang yang berjaya dicapai, termasuk Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan; Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar serta Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) menunjukkan prestasi kerja cemerlang, sekali gus membawa kejayaan sepanjang 2010.

Ketika mula-mula memperkenalkan Inisiatif Jalur Lebar Kebangsaan (NBI), Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan mengumumkan matlamatnya menyediakan capaian Internet lebih baik dan luas di kawasan dalam serta luar bandar.
Sasaran kementerian adalah untuk meningkatkan tahap penembusan jalur lebar hingga 50 peratus pada akhir 2010 berbanding 31.7 peratus pada 2009. Ia bukan saja dapat dicapai, malah melebihi apabila mencapai 55.6 peratus.

Kejayaan itu didorong pelbagai program disediakan kementerian di bawah NBI antaranya mewujudkan pusat komuniti jalur lebar dan kampung wifi di kawasan luar bandar.

Sehingga hari ini, sebanyak 246 pusat komuniti terbabit diwujudkan, sekali gus memberi manfaat besar kepada 615,000 isi rumah di seluruh negara.

Tahun lalu juga menyaksikan Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar bekerja keras mengatasi masalah banjir yang dihapai 5.7 juta penduduk yang tinggal di kawasan berisiko dilanda bencana itu.

Menjelang akhir Disember 2010, 56 projek tahanan banjir dengan kos RM874.5 juta disiapkan berbanding sasaran kerajaan 57 projek, membolehkan kementerian mencapai 98.2 peratus markah. Projek selebihnya disiapkan Januari lalu, sekali gus memberi manfaat secara langsung kepada 430,243 orang.
KPKT yang diberikan sasaran memulih semula 161 projek perumahan terbengkalai pula berjaya menyiapkan 51 projek, manakala 72 lagi memasuki pelbagai fasa penyiapan. Baki 38 projek terbengkalai kini memasuki fasa perancangan untuk dipulihkan.

Penekanan khusus akan diberikan terhadap usaha untuk mendorong menteri memberikan tumpuan jitu kepada Petunjuk Prestasi Utama (KPI) berorientasikan keberhasilan bermula 2011 bukannya KPI berpacukan proses.

Sumber: Harian Metro Isnin, 28.03.2011

24.3.11

testing 123

ari tu nak wat n3 sengal jer rase! meh try test sket! 
agaknye blog aku nih majuk kot sbb aku da lame xjenguk kat dier;)..hehe

sy kene keje sabtu skang nih..ot!ot!!!
tp utk bln nie jelah!bz weh..ari2 blk mlm..cian balqis kat umah tu:(

tp muke tetap menten hepi yer;)

11.3.11

Naik, dan naik lagi...

Rehda: Rumah naik harga hingga 50 peratus

KUALA LUMPUR 10 Mac - Harga rumah yang bakal dilancarkan pada tahun ini meningkat antara dua peratus hingga 50 peratus atau secara puratanya 13 peratus.
Kaji Persatuan Pemaju Perumahan dan Hartanah (Rehda) bagi separuh kedua 2010 mendapati harga bahan binaan dan petrol yang semakin meningkat mendorong kepada kenaikan harga rumah yang dilancarkan pada Januari hingga Jun tahun ini.
Selain itu, pemaju turut berdepan dengan isu kekurangan tanah untuk dibangunkan terutama di bandar-bandar besar seperti Lembah Klang dan Pulau Pinang.
Presiden Rehda, Datuk Seri Michael Yam Kong Choy berkata, hartanah bernilai melebihi RM100,000 sehingga RM500,000 adalah yang senang untuk dijual.
"Ada harga hartanah di beberapa lokasi tertentu di Lembah Klang akan terus berada di paras yang tinggi kerana kekurangan tanah.
"Manakala harga bahan binaan seperti besi pula meningkat sehingga 40 peratus, contohnya pada akhir 2010, harga besi keluli adalah RM1,800 satu tan namun ia melonjak sehingga RM2,580 satu tan pada akhir bulan lalu" katanya pada taklimat media Kaji Selidik Rehda Separuh Kedua 2010 di sini hari ini.
Kaji selidik yang dijalankan Disember lalu melibatkan 135 daripada 972 syarikat ahli Rehda.
Responden terdiri daripada ahli-ahli Rehda di seluruh Semenanjung.
Kong Choy berkata, rumah jenis teres, berkembang dan banglo menjadi pilihan utama responden untuk dilancarkan pada separuh pertama tahun ini.
Ini diikuti oleh kondominium dan pangsapuri, pangsapuri perkhidmatan dan rumah bandar (townhouse).
Beliau menambah, pada suku ketiga tahun lalu, rumah-rumah teres di Kuala Lumpur dijual pada harga purata kira-kira RM430,000 sebuah.
Menyentuh mengenai usaha kerajaan yang melancarkan 'Skim Rumah Pertamaku baru-baru ini, Kong Choy berkata, ia akan meningkatkan harga rumah yang berharga di antara RM100,000 sehingga RM220,000.
"Kami mengalu-alukan inisiatif kerajaan ini, bagaimanapun Rehda merasakan kerajaan perlu menilai semula had harga rumah sehingga RM350,000 di Lembah Klang kerana harga hartanah di kawasan ini lebih tinggi berbanding di negeri-negeri lain.
"Harga RM220,000 itu terlalu rendah untuk pemaju menjayakannya walaupun selepas kami mengecilkan saiz binaan tersebut, " tambah beliau lagi.

Sumber: Utusan Online. 11.03.2010

5.3.11

123 go!! mulakan membizi!!!

Kene hapdet by weekly la nmpknye gini!!!huuwaaa!!daku sgt bizi...msuk2 keje jer, xyah la verangan nak rilex2 yer! sah2 ateh meja keje dah mcm guinung bak kate jozan..hehee..
tapi...tu la lumrahnye dok kat "unit S"..apekan daya..dah tertulis posting ku disitu..redha jer k..
Alhamdulillah perot ku xde mslh sakit pape...tp aku blom abes pantang btol2 lg nak ikutkan nie..bole la dikatekan pantang lite2 gitu;)

 mari mulekan keje dgn semangat & hati waja!hehe

sile la tgk fail2 disebelah ku itew...
melambak bukan??huhuu..
penat sehhhhh!!

+__+

bole ker tak??bole dah kot;)

Last week b4 naek keje itu ari aku dah pi mengurut kat langat..mmg kembo aku, mak aku & aku dlu pun dah urut kat situ jer..dekat sajer ngan umah parents aku tu..so senang la kan..
legaaa sket rase bdn aku nih;P..settled 1 hal!

Mlm sabtu blk dr langat -> keramat tu terase nak mkn sesuatu..tp aku xsure bole ker x lg.. aku tny en.somi bole ker idak?
erm..pandangan dr en.somi: rase2 bole kot sbb bkn aku nak mkn seafood or yg mmg sah dipantangkan;)
so, dgn rase syiokk nye ren bwk la gi situ..lgpun ongkosnye udah masyukk..ngheee..yelah beb, 2wks dok umah sesado..ari2 juge ngadap ikan haruan yer kwn2...eh eh tp sedap tau haruan tu..silelah try bg sape yg xpenah tu..heheeee..yg penting kene pndai sesuaikn rase dier la....

muka ada senyummmmm:))

ini budak pon senyumm jugee..nghee;) 

appetizer: mushroom soup + garlic bread = shedappp wooo!

nie balqis pilih sndiri sbb dier nmpk gambo fries tu kat menu..sabo jelah..

haaa nie la dier yg dok terbayang2 sgt tu..ekekke
alhamdulillah dpt gak mkn..
sodapp!!

papa punye..mixed grill..
ade 3 choice: lamb/beef/chicken
mabeles!! 

hot tiramisu 4 mama!!!

kedai nie sbnrnye dekatt sgttt ngan umah mil aku tu..
dpn sapura au2..ramai kot yg dah tau..
kedai nie nama nye "fiske steakhoues"
tp aku & ren pngil kedai CERMIN jerr sbb nye
dlu2 aku xtau ape nama btol kedai tu, pastu yg obvious nye 
ade seat utk duduk dlm kedai berdinding kan cermin..hehehe
tp outdoor seat pun ade la jugak..
harge dier pun very reasonable..
okeh la..dah mcm promoter lak aku nih^__^