23.12.10

rezeki dier...

Kejadian: Smlm blk keje, amik balqis kat umah then bwk la dier mkn kat blkg umah (dlm bahase sopannye jj au2..hehee)

okeh, nak citer laen sbnrnye...mase dah nak blk tu, ren pon g lah bayo parking ..time tu aku ade jer sblh dier ngan sblh tgn pegang plastik brg2, sblh tgn lg dok pegang balqis. elok jer mase laki aku bukak wallet nak msuk duit parking tu bole ade sorang bdk laki pakai kopiah dtg mohon sedekah.. (takmo ckp mtk!xbaek..huhuu)
bdk tu berdiri btol2 sblh aku..cam biase la bg slm smbil tunjuk resit siap print ngan logo ape tah..aku xsmpt nak bace sgt. tup tup! ren terus tarik 10hengget dr wallet dier terus hulur kat bdk tuh! dan2 gak aku time tu tercakap "yang, bnyknye!!!" opsssss ayoyoo!!mulut haku!! siyes aku btol2 xsengaje... bkn ape weh, mcm la kat kl or kat mane2 dlm mesia nie kte xbiase ngan org2 sebegitu..aku xkate la diorg tu slh, tp sbb dah melambak sgt sindiket or agen2 yg htr bdk2 cmtuh!! bkn aku kedekut okeh!! tp yelah, kalo setakat bg singgit dua atau plng 'bnyk' pun 5hengget ok la kot kan!huhuu.. japgi smp mase jer bdk2 nie kene hangkut, org laen yg amik duit tuh! tah2 bdk2 tu sesen pon xdpt,silap2 dpt mkn jerk! hah xpun diorg mmg lg kayo sbb ari2 org dok uloq2..huhuu..

hmm..xper lah, anggap jer tu rezeki dier dr laki aku kan..tangan yg memberi lbh dr baik yg menerima..yg pnting kte ikhlas..biarlah org tu camne skali pun..ye dok kwn2? hanya Allah sje yg tau sglanya..amin...

tp 1 jer laki aku nih tau! kalo time dier mkn kat kedai tuh, dtg la seploh org 'mohon' derma/sedekah ker mmg dier pantang! siap ckp lg "tgh mkn nie!"huhuu..sabau jelah..mcm2 hal...

p/s: giler garang tp dlm ati ade taman..kehkehhh! i lap u syg!!!

nie ade sket pic kat jj tuh
dah santek woo..da mcm I-City versi blkg umah!kekeke
i looiikeee!!
 

mkn kat kenny..
maceh papa;)
 
 
 
 

okeh, da kenyang! alhamdulillah syukur...



No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!