30.12.10

baru nak start..

Baru 2/3 ari nie, sy suker sgt surf link nih.. bnyk info & very helpfull..cewah!
dolu mase kat opis lame suke sgt soping online...pstu benti keje dok umah, gile tgk link masak memasak. abis sume resepi aku try!nghee.. pstu lak da dok kat gomen nih, idok ler rilex sgt spt yg dikata majoriti org tuh coz aku kat cni quit bz gak..keje cam xpenah abis..tp dah bape bln nie, kte da tau la sket nak manage  keje2 yg melambak tuh! tu psl ade gak mase nak surfing..hehee.

&

n ofcoz la link2 nih sgt2 relate ngan situation aku skang nie..hmm..rindu rasenye nak lalui saat2 'itu' lg..^__^
Alhamdulillah, DIA bagi lg kami rezeki ini...moga kami dpt jagenye dgn baik..amin, insyallah....

29.12.10

bkn selangor tp kl!!

Ahad lps pttnye ade appointment ngan agent & owner nak pi tgk umah..tp skali xjadik lak..dah tu ptg xde la g manenye..
pg tu dah gi bekpes kat nz membawak la ke tghari..ehhe..almaklum la ari ahad, bekpes pun da dkt kol 11;)
pastu da ptg cmtu, ren pun tnye la nak mkn pe mlm nie? skali dier sebut dpt ikan bakar kan bes! haah la kan..lame xmkn ikan bakar..eh, kat mane ikan bakar yg dkt??
lorr, hape daa..kan ade tmpt ikan bakar da bukak kat s'wangsa tuh! dekat gile ngan umah!yeay suker2!hehee..pe lg berdesup la siap2 nak pi sekinchan yg dkt tuh;P




jgn pisahkan balqis-upinipin;)


bole thn bersih kedai nih.
pekerja pun ramai..

geng pencicah
 
ade sup ayam & ulam2


::kerang bakar::

ikan ape tah, lupe;P

shotong!


jom mkn!bismillah...

26.12.10

dari aku utk aku;)

eceh ceh tajuk xle blah!hehe.. sbrnye mmg ade plan nak carik mende nih, sbb yg lame da nak abis (tp blom abis lg;)
pilih nye pilih, bau nye bau, ciom punye ciom...akhirnye aku pilih yg nie!!! auwww i loikeeee!!!

wahh santeknye kotak!
br kotak tuh, dlm xtgk lg..hehee

clinique happy heart new arrival!!

besnye dpt keychain & lipgloss 2 lagik

stlh membodek2 'salesgirl' gayah tu, 
dpt la 2 lg perfume comey & beg santek!


owhh sukenye!


ren kate, haa bagusla da pndai shopping sendiri..
adeh!terkena plak aku!!huhuuuu

24.12.10

kat opis tadi..

Okeh, nie citer tgh ari td.. dept. ktiorg wat jamuan kelab bsm atau dlm shortform nye kelsum sajer..bkn kalsom makcek sblh umah korang tu yer..ehehe..

So, ade la sub berucap.. bg hadiah kat pengantin baru, ibu baru & pekerja cth utk stp bln.. pastu mkn2..
dan kami juge tlh mkn dgn lajunye coz pastu ade plan baekk punye!! hehe..

kat tmpt aku yg..arggghh!!!!
 keje bnykk!! tetibe!
 ptd kami jd emcee;)

aweks cun unit S;)








nak gi sogo la nokss!jom geng!
naik cab sajer, cpt & mudah!

apekah hasilnye??hehee..
tungguuu..ngheee

23.12.10

rezeki dier...

Kejadian: Smlm blk keje, amik balqis kat umah then bwk la dier mkn kat blkg umah (dlm bahase sopannye jj au2..hehee)

okeh, nak citer laen sbnrnye...mase dah nak blk tu, ren pon g lah bayo parking ..time tu aku ade jer sblh dier ngan sblh tgn pegang plastik brg2, sblh tgn lg dok pegang balqis. elok jer mase laki aku bukak wallet nak msuk duit parking tu bole ade sorang bdk laki pakai kopiah dtg mohon sedekah.. (takmo ckp mtk!xbaek..huhuu)
bdk tu berdiri btol2 sblh aku..cam biase la bg slm smbil tunjuk resit siap print ngan logo ape tah..aku xsmpt nak bace sgt. tup tup! ren terus tarik 10hengget dr wallet dier terus hulur kat bdk tuh! dan2 gak aku time tu tercakap "yang, bnyknye!!!" opsssss ayoyoo!!mulut haku!! siyes aku btol2 xsengaje... bkn ape weh, mcm la kat kl or kat mane2 dlm mesia nie kte xbiase ngan org2 sebegitu..aku xkate la diorg tu slh, tp sbb dah melambak sgt sindiket or agen2 yg htr bdk2 cmtuh!! bkn aku kedekut okeh!! tp yelah, kalo setakat bg singgit dua atau plng 'bnyk' pun 5hengget ok la kot kan!huhuu.. japgi smp mase jer bdk2 nie kene hangkut, org laen yg amik duit tuh! tah2 bdk2 tu sesen pon xdpt,silap2 dpt mkn jerk! hah xpun diorg mmg lg kayo sbb ari2 org dok uloq2..huhuu..

hmm..xper lah, anggap jer tu rezeki dier dr laki aku kan..tangan yg memberi lbh dr baik yg menerima..yg pnting kte ikhlas..biarlah org tu camne skali pun..ye dok kwn2? hanya Allah sje yg tau sglanya..amin...

tp 1 jer laki aku nih tau! kalo time dier mkn kat kedai tuh, dtg la seploh org 'mohon' derma/sedekah ker mmg dier pantang! siap ckp lg "tgh mkn nie!"huhuu..sabau jelah..mcm2 hal...

p/s: giler garang tp dlm ati ade taman..kehkehhh! i lap u syg!!!

nie ade sket pic kat jj tuh
dah santek woo..da mcm I-City versi blkg umah!kekeke
i looiikeee!!
 

mkn kat kenny..
maceh papa;)
 
 
 
 

okeh, da kenyang! alhamdulillah syukur...



22.12.10

jalan2 di atas bukit!

Coti2 skola nie terpk lak nak bwk anak2 buah ku yg 2 org itew aka anak kembo aku la jln2.. plan gi genting sbb kitorg pon xpenah pegi ber2..apetah lg sjk da kawen nih! so, memandangkn anak2 buah aku tu pn xpenah smp sane lg kitorg pn bwk la.. balqis pun da beso kan. msti dier pun da tau nak main2 sume tu kan!msti sonokkk!!yeehuuu!!
pg2 tu g la amik mak bdk & bdk2 kat langat dlu.. bwk gi jj carik sweater n mkn dlu br la pegi..tau kol bpe kitorg smp? kol 1 lbh ade kot..heheh..gile tghari!
tapiiiiiiiii! x kusangka genting sudah semakin sejukk!!! mayb sbb ujung2 thn kot.. kan musim ujan.. tp mase ktiorg smp tu xde la ujan, kabus tebal & angin xyah ckp la...beku!!
sbnrnye pic dah hapload pun kat fb. tp nak jugek tepek kat cni!!suker!sukerr!!

 otw to langat..
cian balqis kene ketumbit...huhuu

okeh, da amik nak gi jj lak..carik sweater utk mereka;)

anak aku manjang peace skang nih!haiihhh
tp xper2! comeyyy!!

 

da smp! tunggu car jockey...hehee

my luv!

walkway to arena of stars!!

our 1st game!
kena la mak2 bdk join gak..huhuu

solero shot ala kanak2..
tp balqis xdpt main yg nie..bwh cikit jer dr min.height.
lgpun xkonfiden aku nak bg dier main..wat nye t'gelongsor ke bwh!naya!



muke rilex slamber alam:P

 





peace bebeh!

nak blk dah..mlm br smp umah..
tp gi mkn dlu sbb kelaparan lagii...