26.11.10

tgk baby comey!

Ari tuh gi gh tgk opismate bersalin. alahai weh,comey giler bb dier..kulit bersih, idung comey, bibir merah...gewammm!!!
tp cian kat kwn aku nih, da bukak 6cm tp dier da lemah giler & doc. takut bb sesak nafas & air ketuban pon da kering giler so decide czer-at last..huhuu...
xyah ar citer pjg, jom tgk pic juz arrived baby!!








comey sgt2 kan?kannn????
arghh!!tetibe xsabo lak daku..ngheeee;P


15.11.10

tak bole tipu tau...

Kejadian ptg smlm....

Adik ipar: kak fyza, paan bwk balqis gi kedai jap eh..
Aku: okeh!

Dlm 20 minit camtuh, balqis blk tgh pegang coklat...

Aku: Balqis, sape belikan coklat tu? pak lang eh? (paklang/paan = adik ipar aku yg no3)
Balqis: takkk..kakak beli..
Aku: haa kakak?? ekekeke skali kantoi la ko paan..bkn dier yg belikn balqis coklat..tp aweks dier!

haa..moral of de story, balqis suda xbole ditipu lg;P

Aku citer ngan laki aku, ngan adik ipar yg lg 2 org tu pon sume bantai gelak..kekekee

14.11.10

alahaii...kerinduan............

Tetibe aku sgt rindu utk memasak...uhuk hukkk..
lorrrr!!igtkn rindu pe la tadi...eh,xslhkn rindu utk msk?..hmmm..yelah kn, time aku merase jadik fulltime hsewife selama 7bln itew la aku dpt masak sepueh ati daku..pantang terlintas, ternampak, tersebut jer terus berdesupp masuk dapo!heheee.. rujukan??ofcoz la blog2/link2 kat tenet yg melambak tuh! ko type jer ape nak, sume ado! haii.. tah bile agaknye mase tu akan dtg lg kan?
aku mmg suke msk, w'pun aku tau aku nie idok ler pndai sgt msk pun, tp aku sokaaa!! bes dpt msk ape yg kte sndri teringin, pstu mmg pueh ati la kalo jadik..hehee.. jadik pun ikut tekak aku ler kan;P
aku suke baking..kek,muffin..lauk2 pun suke gak...kuih2 pun sukee jugee..hehee..sume aku sokaaa!!! insyaallah la kan, ade rezeki kami dok umah sndri nti akan aku msk blk sepueh ati ku...tp mayb xde la dpt msk ari2..yolah,kojo kan..time2 penat tu xla kot..wiken,insyaallah..aku tingin sgt2 nak family2 aku dtg umah aku lepak2...mkn2 ape yg aku msk..hehehe..how sonok!!!hehee...
insyallah..moga ade rezeki kami....................
owh yer! di kala ini aku juge sgt kerinduan pd encik somi ku yg xblk dr raye pose ari tuh.......hmmmm......tp raye aji nti dier blk!!ngeeeee;)

neway, aku nak ucapkn slmt ari raye aidiladha pd sume yg sudi singgah umah daku nie...dadaa

9.11.10

kursus wajeeebb!!

K la..nie ade la pic separuh minggu aku mase kat kursus tu....yg sbrnye ade kesah sedey disebalik citer psl gambo2 nie...

ari Rabu xsilap haku, tgk dok syiok belek2 gambo lps2 yg baek nye ngan penceramah2, gambo kitorg yg da mcm2 xtvt bole terDELETE!!!!!!!!!arrghhh tidakkkkkkkk!! tp itulah realitinye!!! tah hape jari aku nie pegi tekan mcm2 button kat camera yg tersyg tuh!!huh!! sabo jelah....xpenah2 ok jadik cmtu..sedey giler.. automatik aku dok pk lak member2 aku..camno la aku nak kabo kat diorg..msti diorg pon hangin+sedey sbb wat penat jer posing mcm2 style!!ekekkee..last2 aku terdelete...sooo sorii geng! nak buek camno..bende da jadikk..huk huk hukkkk..aku lg sedey wey!!huwwaaaaaaaa!!!

ahhh mls ah nak citer pjg2..sakit hati den nie ha oleh perbuatan ku sendirik itew!!! ceh!nyesal pon tak gune la makcik oii...hape daaa...hehee..sori2 tersensitip lak sejak 2 menjak laki jauh nih..eh ehh kesitu lak peginye..aii tah la....
moh layan picx jela.....
















pasni ade lg 1 course wajeebb cmni gak. tp yg tu jap jer..dlm 2-3 ari kot.
sekian, maceh;)


8.11.10

Dah balik!!!!!

Ketemu lg kitaaa!!! alahaiii da seminggu ari blk dr kursus tp br ari nie br dpt meluahkn perasaan ku nih..uhuhuu..
ape2pon kursus seminggu tu mmg happening giler! syiokkk dpt jmpe kwn2 br..penceramah2 yg mmg sporting, & xtvt yg havoc!!! w'pon penat, tp bes la sbb dpt new xperience kan............

blk2 opis jer dah mmg confem keje atas meja menggunung xhengat la kan..tp aku sonok sbb....eh sbb aku sonok la! sbb pe lg kan!heheee..

hmmm..Balqis??oiiii rindu giler!!!!hari2 calling2 kene ckp ngan dier.. smp2 jer umah ari ahad ari tuh terus bwk dier kuar..sbb da jnji nak bwk dier main taman ker..main pape la.. so,aku bwk la dier gi jj..main game, bwk moto yg bayo 3 hengget tu..belikan bj,new shuz..wah!!br puas ati aku dpt lpskn rindu.... tp mase aku blk2 tu pun dier demam..rindu mama agaknye..huhuu..shian balqis...papa keje jauh..mama lak kene gi kursus.. sabo yer nak, jap jer lg papa da blk sini dok ngan kite terus...balqis baik kan?sob..sob..sobb...T__T







sbrnye time nie dier demam..alahai ciannye dier...
tp aku bwk gak gak g jln2 sbb da jnji kan..
kot2 la bole la reda sket demam tu..huhuu
tp xdela pegi tmpt panas2 pun..sume dlm mall jerk..