23.10.10

xde tajok!bantai ler pape pun.........

Salam uolsssss...mak bz lorhh, ari2 blk keje penat..kdg2 blk lewat! ewah cam keje ape jer kan?ehehee..bior ler org nak kate camni.."eleh, keje gomen jer weh, xyah la nak kate bizi!!" eh eh, yg berkate2 tuh keje same ngan aku ker?dok same dept,same unit ngan aku ker??xkaannn?so, jgn main serkap2 jarang uolsss!xbaekkk taw....
k lah, ikut suke kome ler nak kate ape ye dok?jnji masing2 wat keje masing2 ye udahhh....

hmm..isnin nie(25hb) smp la 31hb aku ade kursus..kursus yg wajib sume org gomen pegi & lulus utk disahkan dlm jawatan sbg salah 1 syarat2nye... tp seb baek gak la tmpt yg aku pegi dekat bebenor jer weh!kat sg.congkak! ehehee..cam blk umah parents jer...alah,bkn bole pon..kene stay sane gak!manyak cantek muker haku nak blk2..ngeeeee
terpakse la aku tngl lg balqis utk 7 ari tu ngan nenek dier..cian nye balqis...cian gak kat mil aku..uhuhuu..tp apekan daye ku....jasa2mu kukenang ibuuuu.....

dis week pun aku xblk langat, sbb nak kene packing2..lgpun pegi isnin nti aku gerak dr cni, tompang member jerk.sonang!maleh aku nak drive2.. 1 luggage beso aku hangkut.yg tu sume isi baju2 ngan iron. pstu 1 beg lg aku isi sume brg campor2...ehehee..cam nak tngl sebulan!! org fomfuan la katekan..begitu ler pesennye;)
k la beb, bnyk kojo lg nih..isshhh manjang bz mak nih..phm2 la yer..nak wat cmne..huhuuu...


eh tetibe jer kan nak masuk gambo anak banak nih!!
rindu weh..saat2 besame2 ngan laki & anak tercayunk!uhuk uhukkk
xsabo nye tngu bln dpn!!!!!!!!
lambat sgt rase mase berlalu.............T__T





adios bebeh! c ya..

13.10.10

celeb bufday kanak2 riang^_^

Last saturday(cewah skipping london!)ekekkee!!ermm, celeb bufday kazen ren nye anak, alah cam anak sedare gak la..mak budak nie; kak elin adelah sgt sporting, independent, intelligent dan mcm2 lg lah yg power2..huhuhuu..tgk cam biase jer, tp pale dier mmg besh & bnyk support family laki aku nie..kire dah mcm adik badik lah!

haruss ader muke tuan tanah dlu..heheee




beday boy cut the cake!
hepi 1st beday luqman hanafe...

yg x sambut beday pon nak nyebok gak!

ahli2 mesyuarat dapo!
tu sume adik badik mil aku!ramai fomfuan..so mmg kepochi okeh!


Nie laks beday si fatin sil aku yg bongsu
sweet 16!cehh sweet la sgt;P
hamik! pic pakai bj tido!
ekekke..nak surprise nye psl!
ewah anak aku, sume dier nak sapu!

12.10.10

ade 2!!

Di kala, tika & saat ini...aku amat2 menanti yg 2 itu.......

1. menunggu kepulangan en.somi; insyaallah akan bawa berita gumbira buat kami anak banak! dier akan blk terus kl b4 end of dis year!!weeehuuu!! aku sgt sonok beronok2!!!!

2. bile en.somi da blk tu, insyaallah juge kami akan survey umah utk kami!xsabo nye daku nak dok sndri blk mcm kat sabah! yelakan, sape yg xsonok nak ade umah sndri kan... kitorg nie dah bape kali pindah randah, sglanya kami lakukan demi anak & keluarga..moga ade rezeki yg menanti esok......amin...insyaallah........

8.10.10

terima kasih ibu...nenek..........

Kali nie aku nak wat n3 psl mil aku. hmmm..nape tetibe yer? bkn bufday dier pon...da lps. tp aku nak wat gak special dedicate utk dier coz pd kami anak banak dier da bnyk sgt berkorban sgalanya.....

k la, serba sikit info psl mil aku nie...fullname nye; Zaimah Bt Tahir...umo; 50.. sec.fizikal orgnye kecik jer, kalo dgn org xknl mmg xreti nyembang, tp kalo dah dgn kaum kerabat..fiuhhhhh gelak xhengat!!ehehhee...

Haaa..yg nie aku nak habaq mai! ade 1 mende yg aku rase ade kat mil aku tp xde kat mil org lain ialah sifatnye yg sgt2 penyabar, xpenah merungut2, xpenah berkire dan...eh bnyk lg..tp xyah la aku kepochi kat sni kan... yg pastinye sgalanya itu adalah yg elok2 belaka..bkn aku nak kipas mentua sndri tau! tak dpt dpt duit pun main kipas2 blkg nih!soriii k!
Tapi siyes la weh, aku sgt2 kagom dgn sifat penyabar dier tuh...siyes aku mmg xbole jd camtu..ehehhe...
okeh, kalo ade yg nak tau, meh aku bg gambaran sket psl dier......
Mil aku nie mmg la xkeje dah, dulu keje. dah benti. Skang nie dier dok umah jd hsewife tp bkn dok goyang2 kaki okeh. Dier jage 2 anak org, sorang baby 4 bln, sorang bdk tadika 6 tahun plus anak aku si balqis tuh. total 3 org sume gegurl;)
okeh, dah jage bdk 3 org tu 1 hal, keje umah mmg 100% dier wat sume. dr masak, kain bj dari basuh,sidai,lipat smp la ke masuk bj dlm almari pun dier!huhuuu..pehtu keje2 umah lain tu mmg la dier yg wat. penat okeh jd hsewife+jage bdk2.. rilex lg org keje opis gamaknye!
Aku penah jd fulltime hsewife mase kat sabah, so aku mmg tau rasenye.. nie apetah lg jage bdk 3 org dgn umo mil aku yg dah separuh abad tuh..huhuhuu...
wat keje mcm2, so mesti la da penat kan?kan??eh mestiiii...tp kan mil aku xpenah merungut weh...kagom!kagom!! yelah, aku tau jauh disudut ati dier msti ade ckp gak penat..penat... tp dier xpenah nak pok pek pok pek!

So, sbg menantu yg sorang dok ado nie, aku cube la sedaya upaya tlg ape yg ptt.. aku blk keje pun, sume mende da setel..balqis slalu dah siap mandi pun... oleh itu, seboleh2nye wiken aku mmg takmo dier masak!so, aku bwk2 la dier jln kemane2..mane2 lah..xpun bwk mkn luar ker...insyaallah..

alkisahnye.... kalo ade yg nak tau aku mmg dok ngan mil aku nie lps dpt balqis. b4 tu ktorg dok nyewa sndri kat pj... sbb dier offer nak jage balqis, pk punye pk, ktorg pon setuju la sbb pk anak kan..risau weh nak bg anak br 2 bln kat org..dtg lak mentua offer nak jage.. haih!xkan nak tolak kot..tp kene sacrifice sket la sbb kne pndah dok same kan...tp xpela, dlm mase yg same bole ren tgk2 kan mak ngan adik2 dier skali kan...
Pastu ujung bln 12 tahun lps kitorg pndh sabah sbb ren dpt offer jage branch company kat sane..so, aku pun benti la keje...
Tetibe baru 7 bln dok sane, dah dpt lak offer keje gomen..dat's y la aku dok sini semule........

Bnyk jasa dier pd kami..... dier la jage balqis dr umo 2 bln lg.... balqis pun mmg rapat ngan nenek dier nie.. tak terbalas rasenye... aku doa moga ade rezeki, umo panjang aku nak jage dier bile adik2 ren yg lain da idop sndri, nak bwk dier tngl ngan kitorg..tu pun kalo dier nak la kan..mane la tau dier nak dok umah sndri..aku xkesah la...jnji yg bole menyenangkan dier...tak banyak pun, sikit jadi la kan utk balas jasa2 dier pd kami sekeluarga........huhuhuu...

Pada aku, sume org ade kelebihan ngan kekurangan masing2..tak perlu la kte nak meriak mahupun merendah diri dgn sgala yg ade pd diri kte krn rezeki & bahagian kte sume dah ditentukan olehNYA...jadilah hamba yg bersyukur dgn nikmat yg dipinjamkan sebentar pd kita......insyaallah...............
 hah amik da mcm nursery umah tu!ehehhee

nie last week mase baby tu wat cukur jambul

 seb baik balqis xkaco baby....
dier suke jer layan..ala2 kakak gitew..ngeh ngehhhh

::Open dept. Opis::

Jumaat lps, dept. aku wat open opis..so combine2 la ngan sume unit. ade 6 unit sume under hr dept. nie..mmg meriah gler..mknn pun sodappp!! takmo citer bnyk ah, jom layan gambo kami dr hr,kpkt.ngeh ngehhh;)







Alhamdulillah..aku bersyukur+hepi dpt keje kat tmpt yg besh camnih. w'pun hakikatnye bnyk rintangan & dugaan yg mendatang dlm mase yg same, DIA tetap bg aku kebahagiaan dlm sedikit keperitan itu...aku berdoa moga aku kuat hadapi sglanya... dan moga dugaan ini akan berakhir...
amin...............

1.10.10

nak tayang gak :P

ehem ehemm......
"aku bangga menjadik org gomen" muahahahaaa!!!

nie sajer yg boleh share.
selebihnya adalah hakmilik gomen.harap ambil maklum ;p

gewdixxx uolssss!!auwwww

saksikan la aksi2 gewdix si kembo ngan anak2 mereka...bluewekkkk!!







no pic caption! 
juz say "" uuu gewdixx uolssss!!auuwww""


cube try test tgkkk........

aku sesaje nak try mende yg dah glamer kat market nih.. ramai kot yg da try n mayb da dpt pon hasilnye kan? sbb aku dah gogle pengguna2 produk nie yg bg feedback positif..ehehee..so i pon gatai la nak try test gak:P

thanx a lot to my kazen, ana yg promote+bg free aku try sekotak.
kalo nmpk hasilnye nti aku order k!
utk makluman, aku adelah seorg yg tak 
komited pd bende2 sebegini..
so,jgn la komen/komplen ckp "ceh,xde beza hape pon!"
sbb da tau pon nape..eheheheee

sume nak!!

haii bdk2 skang nih.......tgk la tuh, sume yg org 'tua' buat, dier pon nak buat gak! advance sungguh noo..