22.9.10

last minute dating!

Dah lame woiii xtgk muvie,xdating ber2!!!cian aku kan? kan??huhuu..almaklum, laki jauh..mase kat sabah pun langsung xberpeluang pi tgk ape2 muvie sbb dah kate tngl ber3 jer, slalunye mase kat kl dlu kalo nak dating, balqis kene la tngl ngan nenek dier..hehehe...

Raye ke9, sabtu, ari tuh pegi beraye ke tg.malim.. umah nenek ren & kwn2 opis lame dier.. dr tghari smp la ke mlm br smp umah..tp aku da siap2 booking nak tgk muvie mlm tuh. seb baik la sempat smp tgv,klcc..hehee..tmpt feveret tgk muvie sbb plng dkt & sng;)

Kitorg pilih nak tgk muvie resident evil-afterlife. best!! tp xpilih yg 3D pun..maleh nak kene pakai2 spec!hehehe..
oh yer, en.somi minat gilos kat mila jovovich tuh!hmmmm bluewkkk :p

19.9.10

sedey plaksT__T

Ari nie ren fly blk kk...sedey gak sket w'pun takmo sbnrnye..yela somi keje jauh kan, cmtu la rupenye..kene berjauhan bile tiba masenye...huhuu..
Apepun, idup kene diteruskan..moga kami tabah hadapi sgalanya...part plng sedey sbnrnye bile balqis dok sebut2 psl papa la..sket2 cam papa..cuti kali nie kire lame gak ren blk, ade 12 hari kot. tp seb baik gak la sbb balqis mmg rapat lg ngan aku dr ngan papa dier...
Moga ren dpt blk kl cpt!tu jer doa aku...insyaallah...........

17.9.10

go back to work!

Slmt bekeje di ari rayeeee pd diriku sndri....huahuahuaaaa!!
acelli aku da start keje raye ke6(rabu) lps lg..tp syok gak keje xcrowded2 nih, jln clear gile, opis jd sejuk & yg pnting bos tarak!!kehkehhhh.. yela br bape kerat jer pun yg dah start keje..
hepi lg sbb dpt merase ren anto aku g keje 2 ari nie;)
tp sedey lak sbb ahad nie ren da kene blk..(moga ade rezeki hb ku dpt blk kl cpt;) insyallah...

erm, kowang sakan x raye taun nie?
aku alhamdulillah, yg pnting ade ren, balqis & family tersyg disisi, sgalanya sudah cukup indah...^__^

raye dis year turn ren, so maknenye kene raye kl dulu la..then raye ke2 br blk muo..
tp kan feel & suasana beraye mmg different! yela,da nama 1 kl, 1 kg kan!hehehe
kalo kat kL nie, yg syiokknye family belah mil aku mmg la bersepah2! mmg kalo dari pagi pas solat raye & lps mkn2 umah sndri tu, sah2 lps tu mlm br smp umah blk sbb puas beraye umah sedare mara belah ren. tu baru belah mil aku jer tau. blom umah fil aku.. tp biase la, mane2 org pun msti slalu lg rapat ngan belah mak dier kan. slalunye belah pak msti jatuh no2 kan?kan???ele tauu..hehhee..sbb kalo ikukn family ren & aku pon mmg camtu gak gayanye;)

b4 raye ari tu aku lupe nak wat ucapan raye kat kowang yg sudi & rajin singgah cni..(kalo ade la..lalalaaa;)
ape2pun, aku mohon AMPUN & MAAF wat sume kalo aku ade tersakitkan hati kowang samada sec. langsung @ tak... sesungguhnya yg buruk itu mmg dtgnye dari diri ini sndri..
& aku akn sntsa coba memperbaikinya....insyaallah..

hurmm..pic raye??
ele, kowang da tgk pun kat fb kan?kan??ehehee
tp nak gak la tepek kat cni barang sekeping dua..ngeh ngehhh;P

purple di pagi rayeee;)


kaler bj adelah xbape nak sebijik sbbnye
laki ku ulang tayang bj melayu hantaran kawen:P


raye pertame kami, balqis dlm pewot lg,
2nd year raye, balqis setahun lbh,
now balqis da 2thn 4bln. yeay!!!

mil yg sportrim
& moksu (adik mil yg bongsu) yg kepochi tp beshh!ehehee


raye ke2 @ muo, umah atuk sedare

shedondon lagik:P

ngan kembo gue!

3rd raye kat kg.
kazen tunang

haa..dis yr aku hepi lg sbb bnyk baju ren&balqis mmg kaler
'masuk' ngan sume bj raye aku...hehehee
kalo kowang nak tau, bj raye ren sume dier beli sndri
kat sabah. aku juz inform kaler2 yg kene carik &
mase ari dier pegi beli tu MMS adelah
 important connection!
dier carik sndri smp la aku pueh ati!!hahahaa
cian dier..tp apekan daya..jauh..
nak beli kat kl, takut da xsmpt..
tp ok gak cmtu, different xperience..;)
moga bahagia ini kekal hnga hujung nyawa kami.......amin....

4.9.10

citer R.A.Y.A

Weehuuuu da nak rayer laa kannn? lg bape ari jer!! cmne preparation rayer kowang sume??
ermmm..dis year adelah 1st kami laki binik terpakse berpose dlm keadaan berjauhan..uhuk uhukkk:(
tp preparation rayer msti la ade gak sket2 kan?kann??hehee..erm utk aku awl2 lg aku da tmpah kat tailor mase blk kl bln 5 ari tuh..ade la dlm 4 psg;P so xdela fening2 nak pk lg psl bj2 aku tuh..then yg lain2 kasut+hbag mmg tarak!!!rasenye kasut xyah pun xper kot coz kasut raye aku last year masih sgt2 elok!dan sah2 aku pakai br 2kali sajork..ehehehe...dan yg pnting aku simpan kasut mmg elok2 sgt..mcm baru kalo skali tgk;P
hbag lak xtau la lg nak beli ker x..yg tu kene tngu bos dr sabah blk!hehehee
Okeh, bab balqis lak mmg paling ktiorg utamakan.. bj kurung da tmpah skali ngan tailor aku tuh.da siap pon..
yg lain2 cam gown, jeans, skirt, blouse, bj pakai siang&mlm sume da setel!!! kasut dier jer lom beli lg..rasenye ari nie nak pi carik..
Papa pun simple2 jerk...yela, org laki kan..pakai ape yg ade sajer..
tapiiiiiiiii ade 1 hal yg aku rase sgt2 ajaib!!!aku xjejak lngsung jln TAR bln pose nih!!!!huhuuuu..semate2 sbb ren xde kat kl & aku adelah sgt xsanggup nak meredah jln jem & lautan manusia kat sane tuh!!!rela aku gi jj jer..hehee..sbb skang kan da ade 2 jj yg bole aku tuju..sgt dkt n convenience...ngehh ngehhhhh;)
opsss!lupe lak. theme kaler kami tahun nie adelah purple ye:P

p/s: xde pic bj raye!malas nak bentang selai2 bj2 tuh...^__^

3.9.10

kene tukar daaa....

Kan b4 nie aku penah citer yg aku keje kat unit yg syyhhhh rahsia..ehehhee..
yg sbnrnye nama unit tu agak sensitip sbb berkaitan ngan disiplin staff (bkn nama unit sebenar;)..tp lbh kurang gitulah..
Tp since 1sept ari tuh aku diarahkn bertukar unit.. ke unit yg namenye xde disiplin2 nih, tp workload nye!!mak oiiii!!! giler bapak bnyk!!! xsmpt aku nak mengulor jap..ehehee....tp yg besnye xsempat aku merase keboringan kerane takde keje..tgk2 jam jer dah kol 1..tgk lg skali eh da kol 5???hehe..tu jelah yg syioknyee... yg bab tensen+penat tu ofcoz la kan..da name nye pun koje!koje!koje!!!!
Hmmm..aku xkesah la unit mane pun..jnji ade ilmu & knowledge yg aku bole learn sumthing from there kan! yelah, aku kan mmg btol2 fresh dlm dunia gomen nie..so rasenye mmg terlalu bnyk perlu aku blaja...
k la, tu jer yg nak aku share ngan kowang..c ya bebeh!!

p/s: weh, bile nak start citer psl raye nih???huhuu
dis yr kami beraye sederhana sgt2....
ermm next n3 lah bebel2 kan!br syiokkk:P