30.8.10

hepi utk balqis...

Lately makin cian aku tgk balqis. yelakan, papa jauh..agaknye dier pun da start rindu kat papa..Kdg2 tu bile dier nmpk org pakai ape jer yg mcm papa cthnye baju ker, cap ker, sume dier ckp "tu papa nye(nye:punye;)" pastu aku ckp la bukan, tu pak lang nye (pak lang:adik ren yg no.3). Balqis bole ckp balik kat aku, bukannnnn!tu papa nye! adoyaii sedey giler aku time tu.. tp nak wat camne kan, aku cover jelah sedey tu.. takmo tnjuk kat balqis sgt...
Erm, keta ren kan da smp dr sabah, bile time aku drive, balqis msti ckp mama bwk car papa..huhuu..tau okeh dier tu keta bapak dier..
Wiken ari tu ktorg blk langat..buka kat sane.. pstu abg aku pun dtg skali.. Pas buka tu bwk la budak2 main bunge api..main dpn umah jer pun..
Hepi tgk balqis dpt main ngan kazen2 dier..yelah, kalo papa ade msti papa da belikan bunge api n main ngan balqis..sedey lagikk..:(
Hmmm..rindunye kat ren..Insyaallah dier blk 2 ari b4 raye..dpt gak la merase buka same bln pose nie...dugaan...dugaannn...............


xtakut pun..sabo jelah..
tp still kene jage gak nih!



mama pun nak nyelit gak;P

ngan kazen2

pas penat main, minum shushu shame2..ehehhe
comey jer!

24.8.10

3 tahun with luv...

Assalammualaikum...slm ramadhan sume!!rindunye nak blogging!!!.pd sume yg masih sudi singgah kat cni, maceh bnyk2 yer..sy masih ade dibumi Allah ini..tp bukanlah lg di borneo..suda blk ke 'kg' halaman..uhuhuu..ok la takmo sedey2 lg kan?yg penting kene kuat hdapi sgala dugaan yg mendatang..insyaallah...

Ari nie aku bersiaran langsung dr opis!wakakaa!!xcited tuu nak hapdet!ehehee...ari nie juge aku sgt hepi & bersyukur pd Allah coz usia perkahwinan aku~ren bertmbh m'jd 3 tahun..(sile lihat daisypath di sblh kiri anda :p)

Walaupun skang nie aku~ren berjauhan, tp kasih syg kami ttp teguh, malah bertambah2 lg sbb mungkin btol kdg2 org kate berjauhan skjp tu makin menambahkn rase syg kte pd seseorg kan? Insyaallah... 
Kalo nak diikutkan kan, mmg xsanggup rasenye begini..tp aku berdoa moga ini sume cuma bersifat sementara..yelah, kene pulak time bln pose nie kan, sedih aku bile igtkn ren berbuka & bersahur sorang2..tp apekan daya..moga ade hikmah disebalik sume ini...insyaallah..
Teman2, doakan kebahagiaan kami yer..
jmpe lg nti..(xbole bebel pjg2,kat opis nie..hehee..almaklum, aku dok unit yg sgt bertatatertib;)

daaa!!!