13.7.10

oldskool giler!

Haaa!!kowang2 yg lahir 80an msti tau beskut nie kan???ehehhe..feveret aku dr kecik niiii.....tp aku xtau bile sebenonye wujud beskut nie,ntah2 b4 tu lg dah ade..mane tau kan?yg aku tau, mase aku kecik2, jenis2 beskut camni jelah yg bapak aku bagi beli..org kampung kate, jajan2 laa...bapak aku mane bagi cikedis2 nie sume!!haramm buat anak2nye okeh!!eh,kowang tau kan cikedis?alah kopok2 mcm twisties & yg seangkatan dier tula...

eh,tetibe teringat zaman dolu2 ku..bapak aku sgt garang!!grrrr!!!almaklum polis...huhuu...so,zaman budak2 aku jgn harap nak merase kopok2 yg dijual kat kedai tu melainkan popcorn, beskut2 yg camtu(dulu aku panggil beskut "snap".xtau la nape..ehehhee). Lagi 1, kalo kat skola kan ade jamuan ker, hari sambut ape2 dlm kelas ker, hah beskut "snap" tu jelah yg aku bwk! xde mende lain..ekekke..dlu aku msuk jer darjah 1 mak aku pun start keje..so bz la..mane sempat nak masakkan mihun ker, mee2 ker mcm kwn2 yg lain..sudahnye bapak aku belikan beskut "snap" tu jelah. beli 2/3 perisa..ehehhe....lawok2...

tp, bile dah namenye budak2, kitorg 3 beradik slalu curik2 beli jugak cikedis yg bpk aku haramkan tu..kehkehhh!!yela, mane leh tahan tgk sume kwn2 makan..beli, mkn kat luar bg abis br blk umah. kalo nak kene tali pinggang bwk la balik!!hahahaaa!!giler garang bapak aku....tp skang tidak lagi..ngheee..ape kes nak garang2 anak da beso pjg, beranak pinak dah??ekekekkee!!!

Bile dikenang2 balik, sbnrnye aku sgt setuju care bpk aku didik anak2...cara org dolu2.very de oldskooll okeh!wat salah, xdngr ckp,siap la kene tibai!xkesah la rotan ker tali pinggang ker, hanger ker. Dgn cara tu kte jadik takut, hormat kat org tua.... mungkin ramai dah yg xsetuju ngan cara cmtu didik anak2 zaman skang nie..& aku adik badik pun xmungkin dpt wat cmtu kat anak2 ktiorg sndri...alasannya?anak2 zaman skang dah jauh beza ngan zaman dolu2..tp tgkla bdk2 skang nie??huh!kte sndri tau camne jadiknye!!!malas la aku nak type satu2!!Tuhan sj la yg tau pe'el bdk2 skang nie.....

haii..apela lg kenangan yg bole dikongsi ngan anak2 kte kan?beskut pun beskut lahhh...;)


 opss,jgn lupe!nak mkn dier pun ade tatasusila tau!!
1st, kikis (pakai gigi bkn kuku.ekekeke) krim kat tepi & atas bwh dier dlu,
2nd, geget layer dier satu2 smp la abis..
ehehhe..jom abiskan 1 pack!
ape lg?? ajo la anak2 kowang mkn beskut snap nie..^_^


No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!