28.6.10

Jalan2 pas Ujan

Pestime wiken kitorg xde projek perabih $$$!!! huhuhuu... xdela...sbnrnye, sabtu tu en.somi ade keje, so,xde la g mane2.. ptg tu plak aku dok sebok ngan projek stim2 tuu..ehehehe.. makanya, smlm ptg kitorg kuar la amik hangin..eh angin! tp ujan punyela lebat dr tgh ari tuh.. igtkn nak ler bwk balqis main playground jap ker..jwbnye xdapek la.. last2 juz pegi pnjat tower yg xbape nak tower..bole tgk view kk;) view xbape nak view jugak! sbb bkn tower tu tngi benor pon...ala2 jerr..ehehee..bantai la kan!janji aku dah smp...lalallaalaaaa

ujan lbt nye psl, aku angkut balqis dr umah tgh tido nyenyak!ehehhee
smp kat tmpt nie pun,dier xbgn lg!
jwbnye t'pakse la mama kejutkn jugak...uhuhuu

 
 camnie jer rupe tmpt dier..tp okla..
juz nice;)

nak jugekk;)


ngadap laut cino selatan...

itulah kk...

suria sabah soping mall
slh 1 tmpt perabih $$$..ehehehe

nie msti flight yg dah delay!ehehhee


papa ngan kesygn2 dier tuuu ;P


27.6.10

mari meLIPAT LEPAT;)

Yerrrr..spt yg dijanjiikan yer puan2, de next resepi kukus kte adelah kuih tradisi iaitu LEPAT!!
Stlh dibelek2, ditelek2, dihalusi & ditimbang baik buruknye (kahhhh!poyoss lahh!) aku amik kptsan nak wat lepat pisang & kuih tepung bungkus! ehehee..lihatlah doniaa!!! aku sukses!sukses!!! hoihoihoii (pnjm tagline shahir;) cam xcaye jer aku wat kuih dolu2!!!ehehee... yg sebenonye aku pun ade rase iras2 takot gak wat kuih2 camni tau! yela, kot nye xjadi??sapo nak cekik sume tuh?huhuu.. tp hasilnye??eehehe..alhamdulillah..bole la lalaaa;)

 nie la tepung bungkus ku;)

ini pule lepat pisang ku;P
(en.somi kate sedap!ngeh ngehhh)
oo yer, 2 kueh nie adelah wiken project;)




26.6.10

let's stim:P

Wah wah!! ape yg stim stim tuh??? ooiiii steam la!! bkn stim!!! ehehehe.. memandngkn laki ku br jer belikan steam pot baru nih (yg lame kat umah mil;), marila kte same2 mengerjakannye!!! hrmmm ape yg aku nak wat utk pecah dare si stim nie ek???haaaaaaaaa!! aku nak wat ... jeng!jeng!jengggg

uiina!pecah dare suda ko..ehehhe

 tad!taddaaaa!!!
siakap stim malatopss!
msk separuh jer udah, ikannye beso..

 mari dimkn bersame ketam goreng cili!!ngeh ngehhh...
tnguuuu next project!!!ehehee..

 

25.6.10

Utk anak2 kite.....

Okeh teman2 sume!! (perasan jap aku nih mcm la ade org sudi teman!). Yg sebenornye nak share sket psl mende alah nih..read easy set nih rasenye dah 2/3 mngu lps kitorg beli utk si balqis tu.. yelahkan sbg parents kte msti sedaya upaya nak cube bg yg terbaik utk anak kte kan? depends pd kemampuan masing2..makanya kami juge seboleh2 mau bg yg baik adenye utk balqis..lgpun smntara aku xkeje nih, bole la ajar dier ape yg patut kan..(cthnye red easy book tu ade cd, flashcard.so,aku bole la ajar balqis. lgpun dier siap bg tips how to teach our childs) & bnyk lg rasenye yg aku bole wat utk dier smntra mama blom koje nih, balqis pon xde adik lg n jiran pon amatla sedih mau ceriter..hohohoo..
Kalo ade yg mau tau, umah aku kat sbh nie dlm area cino. so sume la neber2 ku cino..tp diorg sume ok jer, still tego2 n main mtk2 daun pandan lagik!ehehhe..cume tulah, bkn la neber yg bole ajak sembang lame2, wat kawan rapat ker sbb diorg sume pun keje kan.. jd rasenye mmg bnyk mase aku terluang lps keje2 umah nie settle bole la aku try manfaatkn read easy set tuh;)
Lg 1, anak buah aku si anaz ngan adik dier tu pun kat kinder gune set nie jugak. tgk mcm ok sbb anaz tu lancar towl dier bace (skang dier da drjh 1). ape2 pon kte pasti kene mencube & berusaha kan? baru la nmpk hasilnye ye dok? bak kate ustzh Bahiyah kat semanis kurma tuuuu "anda buat,anda dapat"..ehehe..setujuuuuuu;)

 *buku2 & cd*
*ade 8 buku sumenye*
*flashcard*


 psng cd tu pastu tnjuk skali buku tu kat anak kte.
cd tu complete dgn the way how to teach anak kte
gune buku read easy tuh, cara sebut huruf2, ade gamba2 
sebijik cam dlm buku (btol2 rase cam cekgu ngajo lah!)ehehhee..

24.6.10

kek pisang gebus!

Dah lame rasenye xbaking kan?ermm..makanya aku adalah rindu utk membaking & kebetulan ade pisang kat dapo tuh..ape lg!mari kte mengerjakannye!!!yeahhh!!!
Tapi nape yer, bile aku beli buah or bile ade org bg buah skalipun, tersgt cepat aku rase buah2 tu msk & lembik. adekah kerane umah aku nie sgt panas condition nye? agaknye la kann...tapi rasenye btol gak, bile ujan & kain yg aku basuh xbape nak kering tu, aku smbung la jemur dlm umah jer, mmg btol2 cpt kering seh!!
eh aku nie nak citer kek pisang ker, citer umah aku yg panas nih?ehehee..layan kan ajerr la yer;)


pas kuar oben..rope ade agak buroks:( 
tp xper..yg penting rasenye sgt mabeless okeh! (eh puji diri sndri ker?ehehee)

 mari merasmikannye!!hoyeahhh

potong2.masuk tupperware.
sekian,time kaceh;)


segalanya untukmu.......

Kalo dah namenye mak bapak kan........huhuuu..semata2 nak carik shuz balqis nie, skali 3,4 mall ktorg harung! aku rase kat sbh nie, kids shuz camni mmg agak susah nak dpt ape yg kte nak. kdg tu bile g kedai kat situ, saiz xde lah. bile pegi pulak kedai sinun kaler pulak yg xde. hadoyai laaa... ren pun kate agaknye kedai kat sbh nie mmg takmo amik stok bnyk2 utk kids shuz sbb takde org nak beli gamaknye! ehehehe..ntah la..aku pun xtau..
Tapi kalo ikutkn aku nie, xkesah jer beli sandal ape pun, tp biasela papa balqis tu...nti balqis sakit kaki lah, xselesa lah.. hohohoo!!! sgt mithali okeh;) tp yelakan, kalo ade rezeki, xslh kte beli yg elok sket utk anak kte.. bkn utk org lain pun..xde slhnye kan. yg penting, dier bole pakai lame & kalo dah xmuat skali pun, bole disimpan shuz tu..kot utk adik2 dier pulok ye tak??ngeh ngehhh;)


kiut sgt kan?kan?kannnn:P
pinkish tu yg xthn tuh!ehehhe

23.6.10

~special dedicate to AZREENBOY~

AZREENBOY? siapa itew? xglamer pon? ekekeke!alaaa.. en.somi ku tu kan namenye 'muhammad azreen' aka boy aka ren...
oleh itu,smpena demam world cup nih & ren yg sokong netherlands aka belanda itew, aku tlh create kan sehelai bj khas utknye..wahh!!! cam real2 jer ko kan! ekekee..ala2 jersey fake pun jadilah!!!..eh sedey lak xmampu bg yg ori :( ..

 GO ORENJE!
(bak kate en.somi..ehehee)

kawan ngan 'CIK TI'

Haa..nie citer psl si balqis pulak..skang dier nie bz manjang ngan cik ti dier tuh! alaaaa mickey mouse tu lah! tp balqis pngl mouse2 ajer.. kalo bole sume lah nak mouse. bukak tv jer suh bukak mouse, nak toys mouse, nak beg mouse!
tp selain dr mouse, balqis pun suke katun dora, pooh n ofcoz la upinipin dier tu..yg tu mmg xle tinggal dr baby lg da tau upinipin!ehehehe
 nie la mouse kesygan dier tuh...


bace buku elok2 yer nak;)

 ceh!kusyuk xhengat tuuuu

 ek eh!sempat lak bdk nie menjeling mama yer!

20.6.10

IMPORT uolss!!

Ek elee!!! ape brg minum kopi local!!huahuahuaaa!!! betol la uolss, kopi nie kitorg import dr seberang laut nuu...dari SEMENANJUNG tau!!!ehehhee..jgn maree yer..
acelli, ren mmg suke minum kopi neh. so,bile dicari2 kat cni, xde! makanya t'pakse la mtk tlg abg aku poskan..ehehee..time kaceh bro!!

hah!!minom ko smp lobamm!!!!

"hepi father's day"

Untuk suamiku tersayang, abahku di h.langat & xlupe utk ayah mentua ku, fyza ucapkn SELAMAT HARI BAPA... moga kalian berjaya menjadi bapa2 yg terbaik didunia ini, berjaya m'jlnkn t'jwb yg diamanahkan & terima kasih juga kerana menyayangi kami..sgla jasa & pengorbanan kalian xmungkin fyza lupekan hingga akhir hayat....

 
 
(camni gamaknye pesen laki aku bile beranak 3 nti!!!huahuahuaaaa!!)

 
 Nak jugekk enterprame!!ngeh ngehhh:P
neway, luv u so muchhh sayang!!!!mmuuaxxxxx


15.6.10

rindu mereka......

Selain dr mak abah aku, diorg nielah aku palingggggggg rindu!!
Yg sorang tu udah tentu ler kembo aku,sahabat aku,tmpt ngadu aku, dan sgla mak nenek ler aku share ngan dier smp la nie w'pun masing2 dah beranak pinak!(share brg2/citer jer tau!jgn kowang pikir lain lak) ehehhe..
yg bdk 2org tu plak anak kembo aku tula..anaz ngan ami..diorg tu mmg sgt2 notty!tu yg aku geram tuh!!ehehhe..
ape2pun..mmg aku sgt2 rindukan mereka...................................

14.6.10

plissss comeback!!!!!!

Slm uolsss..fiuhhhh!lame gilos aku menyepikan diri!(sepi la kununn)ehehhe..ntah la yer,bole dikatekan ari2 jer aku on9,ari2 ngadap lappy nih(ngadap,tp bkn t'menung @ surf mende xb'faedah tau!),tp xtau la nape RAJIN sgt aku nih...
tp mmg la tau,i'm really2 feel different bile keje kat opis n bile kte wat keje kat umah(hsewife laaa..!)
u noe wat,bile aku kat keje kat opis tu,bz2 pun biler time ade bos(sbb bos aku bz sokmo ngan xtvt luar dier tuh!), time ade tender, & yg sewaktu dgnnye..so,not all de time aku bz la sng citer. tp biler da dok umah nie,mmg aku akui,hsewife lg penat+bz+fulltime rse ade jer mende nak dibuatkan tuh..aku rase kowang pun bole imagine n rase sndri biler time kowang yg koje2 tuh dok umah on wiken kan?kan?kannn???
oleh itu...dikala blog ku ini tdk dihapdet,makanya diketika itu,bkn la aku MALAS, tatapi hanyalah kerana aku sgtlah PENAT..atau dlm bahasa lebih indahnya,MOOD blom mari daaa....
and de most important thing, aku xpenah lupe singgah di umah2 kowang yg aku sayangi..ngehhh ngehhh;)
p/s: c u guys soon biler aku sudah terlebih RAJIN nti yerr..ehehhee daaaa

 kalo agak2 rindu tuu..tataplah gambo 2banak nih!!muahaahahhaa!!!

13.6.10

::PEARL N KRISTAL::

*STICKY MODE* 
*SILE SCROLL DOWN UTK NEW N3*
ANTARA CONTOH KRISTAL/PEARL PRODUCTS:

1)
GELANG KRISTAL (WARNA BOLEH REQUEST)
RM15

2)
 
GELANG KRISTAL+PEARL
(WARNA BOLEH REQUEST UTK PEARL & KRISTAL)
RM20

3)
 
GELANG KRISTAL+PEARL IBU & ANAK 
 (WARNA BOLEH REQUEST)
RM25/SET

4)

 
 GELANG PEARL AIR MASIN
WARNA: PUTIH/PINK/PURPLE BLUE
RM60

5)
GELANG PEARL AIR MASIN (PLAIN)
WARNA: PUTIH/PINK/PURPLE BLUE
RM40

6)
 BROOCH PEARL RANTAI
WARNA: PUTIH/PINK/PURPLE BLUE
RM 40/SET

7)
 
 
 
BROOCH TIGER EYE RANTAI
RM40/SET

8)
BROOCH KRISTAL (WARNA BOLEH REQUEST)
RM15/SET

9)
 
BROOCH TIGER EYE/ PEARL
RM:10 SEBIJI

10)
BROOCH PEARL PANJANG
WARNA: PUTIH/PEACH/PURPLE BLUE
RM: 25/SET

11)
 
BUTANG BJ MELAYU RANTAI
WARNA: PUTIH/PEACH/PURPLE BLUE
RM: 20

12)
 
 BUTANG BJ MELAYU (TIADA RANTAI)
(PEARL LBH BSR DR YG RM20)
RM:30

13)
PEARL EARRING
WARNA: PUTIH/ PEACH/ PURPLE BLUE
RM15


**PADA SESIAPA YG BERMINAT NAK ORDER GELANG (PEARL/KRISTAL), SILA BGTAU SY SIZE PERGELANGAN TANGAN ANDA / PANJANG GELANG YG ANDA INGINKAN, (CTH: 18CM)
**BGTAU SKALI WARNA GELANG YER


HARGA TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN
JIKA BERMINAT/ UNTUK MAKLUMAT LANJUT/ PERTANYAAN:
SILA MSG DI CHATBOX @