22.3.10

sooooooo big!!

Woiiiii beso gedabak nye bawang nih!!!!!!!!!!! aku nie kalo masak,mmg xpakai bwg kecik/merah tu..aku suker pakai bwg beso yg saiz sedang2 tu..kat cni kalo kat supermarket mmg sket susah nak jmpe bwg beso saiz sedang tu,yg ade bwg beso kaler kuning,aku xminattt..yg ade kat pasar jer!
skali tu ren pegi la beli tah kat kedai mane bwg nie! mak aiiiii besonye!!! laki aku ckp nie pun dier da amik yg plng kecik!!huihhhh ganaz towl bwg2 beso kat sini kan!ehehhe..

laki aku beli 3 bijik nie jer sbb dah bapak beso kan,xyah la berangan nak beli smp 10 bijik!
kowang compare kan la yg sebijik tu bawang beso saiz sdg yg biase!!!

steak@suria sabah

Nie citer sabtu..pas ren blk keje kul 1 kitorg siap2 nak g suria sabah sbbnye nak pi rase steak kat situ. ari tuh kitorg kenal ngan sorang akak nie dr kl,dier bgtau dier br jer kat kk nie,dpt offer bukak kedai kat food court suria sbh tu..dats y la ktorg nak g try nie..

pesai pale aku sekerat jer nihh!!

budak notty!!

nie aku nyer black pepper chicken chop..ok lorrr..

nie papa nyer,grill lamb..ok lorrr juge...

drinks!

sape yg sebok nih??haihhhh!

18.3.10

melimpah!!!!!

ele..tgk pic da tau kan??yerla..tu kan coklat..ehehhee..smlm ren g labuan,ade keje..tp blk ari jerla..bkn pegi mkn hangin pun..tu pun bgtau aku last minit kene pegi..
mase dok fesbuking, tetibe sorang member aku nie dok kat kudat bgtau kene beli coklat kalo g labuan sbb murah!ehehehe..ape lg dgn zasssssssss nye aku msg ren suh beli coklat!br aku igt kat labuan ade FTZ..
ren smp umah smlm da kul 12 mlm...huhuuu..shian dier,keletihan.........
ren kt kalo nak jln kat labuan sehari jer da bole settle 1 town tu..kecik jer labuan tu..ehehee..ok,nti kte pegi yer syg..ehehehhe


huhuuu!!puas la aku melantak coklat pasni!!!!!
thanx dear..tp jgn pelik ek nape bnyk cadbury jer..
sbb nye laki aku nie beli mane yg dier kenal & penah mkn jer..
dier takut kang beli yg pelik2 xsedap/aku xnak..
ehehehe..xkesah la syg..asal namenye coklat sedap!ehehehe

16.3.10

susahnye nak amik....

haaa!tgk pic nie jer msti da tau kan?ehehhe..baru nie amik gambo balqis utk wat permit tngl kat sbh nie..mmg adventure towl la amik gambo dak sorang nie..igt senang ker nak suh dier dok diam camtu??uhuhuu..tu pun da bape belas kali org kedai tu snap!ehehhe..cian kat org tu..
last ari tu amik gambo camni utk wat passport..tp pic tu amik yg xpress jer,pastu ckup2 jer utk proses passport tu..dah tu xde cd!tu psl la kene amik lg skali nie...tp xper,kali nie dah ade cd!bole cuci jer kalo nak!

sayer da 1thn 10 bln!yeayy!!!

9.3.10

donut gebusss homemade!!!!

akhirnyee!!!berjaye gak aku m'hasilkn donut ku sndrik!!!& yg plng xsangke jadik plak tu..gebuuuuu!!!
aku bongkar resepi kat myresepi.
kalo kowang nak try klik jer kat myresepi tuh yer..ehehe;)

wowwiii!!gebussss nyerr!!!

jom mkn...
bismillahirrohmannirahim....

7.3.10

::PEARL & KRISTAL brooch::

oke,nie ade brooch baru..
pd pandangan mataku..
  • sgt la cantekkk..
  • original kristal, bkn batu bole terkopek kulitnye tu..
  • ade bnyk kaler
  • bnyk design







  • terselit juge brooch pearl;) nice huh!

6.3.10

yeay!!mak dtg!! ^ last day..nak blk dah:( ^

Ari nie (selase) last day mak kat sini..ptg nti flight kul 6.30, tp tngu k lynda blk dr tawau, then diorg fly blk kl sesama..Aku msk utk lunch jer..coz bekpes xyah susah2 dah,goreng jer karipap yg mak aku dah wat bnyk2 tu..ehehhe..pastu goreng nasik,abih citer..sume bole mkn..
Mak ngan abg aku da start packing2 brg nak g lcct & terus gerak gi kkia lak..b4 blk tu sngh mcd dolu sbb fify nak mkn..sbb mase kitorg lunch tu dier bole tido lak..
jap nye rase jmpe mak aku..mmg xpuas..xpelah,at least ade gak rezeki dpt jmpe kan!!apepun,tngu kitorg blk awal mei nie!!!!!!!weeehooooo

kebetulan diorg ade bj nie same2 lak!ehehe
kiut kan;)


nie dah kat kkia..



bye mak..bye sume..kte jmpe lg nti..
insyaallah....

4.3.10

yeay!!mak dtg!! ^2nd day^

ari ke2 mak kat sini..lps aku msk lunch & mkn same2, kitorg gi kuar g pasar philipine..mak aku memborong weh!!!huhuhuu..yela,bkn slalu dapat jln kat sini kan...alang2 da dpt dtg tu aku pesan la awal2..mak beli bnyk pon xper..nti ade jer yg bekenan kat kl tu nti,..ehehhe..
pastu sngh suria sabah minum2..lps tu terusss zasss ker pantai tg.lipat...bdk2 da xsabo nak mndi laut..yela,smlm kan mndi tp xplan pun..tu la yg ari nie kene pegi lg..tp bwk gi pantai lain pulak;)

kat umah..
dua2 nak pakai kasut..


nie dah kuar dr psr philipine tu..
kat suria sabah,dkt2 jer..




lepak minum..dahagaaa

bwk mndi laut lg..
nie kat tg;lipat..
dis time dah spare bj mndi;)


smp umah sume da tertido..
smbung esok jln2 lg...

3.3.10

yeay!!!mak dtg!!!

Sabtu lps mak ngan family abg aku dtg kk...uhuhuu..rindunye aku kat mak...aku pun tau mak pun mesti rindu kat kitorg..ehehhe...yela da bp bln xjumpe woo..mak aku smp sini sabtu pagi, aku da siap msk2 utk lunch..diorg smp lepak2 jap pastu mkn..ptg tu anto akak ipar aku kat lcct, dier nak g tawau lak..
pastu kitorg jln2 ar kat beach tg.aru..b4 blk singgh giant kat city mall ngan lepak minum kat oldtown..baaaruuu la blk..esok jln lg!yeayy!!

br pas anta akak ipar aku kat lcct..dier nak g tawau, ade koje..

peace from fify..qis xpndai wat lg..

nie kat mcd, 1borneo

bwk tgk sunset kat tg,aru beach..


qis mule2 main air jer..

dah bwk g msuk air tu..silap laa..

nice pose from them!ehehhe


haa kan dah..
dgn suar jeans..terus rendam..hadeiii

abg aku ngan anak dier,fify..

fify sgt xcited mandi air laut...
ari2 mau kalo camni..ehehhe

blk tu sngh giant,..
qis pnjm baju fify..blasah jerr..ehehe

lepak minum dlu kat oldtown..

mak ku cayang!!

^^fify^^

^^qis^^

smbung lg esok...