16.11.09

tragedi NOVEMBER!!!

Akhirnyeeee...aku resign jugee!!!sbnrnye teramat payah aku nak bg surat resign kat bos aku..aku pn xtau la nape..mayb sbb bos aku tu!ntah la..aku xtau nak describe camne. yg pastinye mmg susah giler surat aku nie nak smp kat dier..rase mcm ade jer bende yg menghalang..aku pn xtau la nak ckp ape kan..
finally..jumaat lps (13/11/09, 6.20pm) br la smp kekuatan aku tuh nak bg kat bos aku tu..tu pon punyela timing sbb time tu da la ari jumaat, sume staff da blk, tngl sorang jer lg akak QS tu..tu pun tmpt dier nuu kat blkg sane..tmpt aku ngan bos aku nie kire depan la kan..pastu da settle2 kn sume hal, aku pn start la..

AKU: datuk, ade pape lg?
BOS: xde dah la..nape?
AKU: erm..ade surat nie..dtk bacela..
BOS: surat ape??surat perletakan jwtan???
AKU:(dlm ati aku dah pelik nak mampus!camne la org tua nie bole tau!!hampehhhhhhhhhhhh!)
xde..dtk bace jelah dulu..(dlm ati aku lg,kuang asamm tollllllll)
BOS: (smbil bukak surat aku yg dah xbersampul, sbb aku da bukak awal2!ehehe..dier pn bace la surat wasiat aku tuh..smbil wat muker egoistik gler dier tuh..
ha nape nak resign?
AKU: sy kene ikut hsband kene transfer..
BOS: mane??
AKU: kk
BOS: kota kinabalu??
AKU: aah..
BOS: jauh tuu...
AKU: tu la..nak wat camne..kene la ikut..
(time nie bos haku da start nak argue2..elehhh ckp jelah xbole terime kenyataan aku neh nak benti..hahahaa!pdn muke ko!ehehee..kejammm kan aku!!)
BOS:nape hsband awk la yg kene pegi?xbole kalo xpegi ker??bg la excuse ape2!anak kecik lg ker..
AKU:(eh!eh!bos aku nie!pndai lak ko nak ngajo idup aku kan!aku tau la aku nak wat pe!nyebokkk!)
xbole da dtk...nie dah kali ke3 dier kene suruh transfer..xbole nak elak lg...sbb anak kecik lg,blom skola la co. dier suruh trnsfer skang..(aku still lg layan karenah org tua tuh!)
BOS: alaa..awk xpyh ikut la..bior hsband awak jer pegi..nti amik la cuti suruh dier balik..airasia kan ade!!
AKU:(aikkkkkkk!nie da lebeyy nie!aku da start nak naik hangin nih!bnyk la cekadak dier kan!) senangnye dtk ckp kan..kalo stkt melake,johor ker, bole gak la sy consider..nie kk tau!
(dlm ati aku,eleh kalo melaka,johor pon mmg akku sngup benti keje,ikut laki aku tau!)
BOS: ala..booking awal2,dpt murah!
AKU: (huihh!nie btol2 mencabar keimaman aku nih!)
datuk!co. hsband sy pun provide 2 kali setahun jer blk tau..yg lain2 sume sndri..(nak jer aku ckp,kalo dtk nak, dtk la sponsor sy pegi sane!)
time nie bos aku da siap2 nak gerak. aku pn sound la, dtk tu surat sy tu initial la cket, sy nak kene cc kat en.hisham & en. huzair (2 org nie bos aku gak)..
pastu korang tau dier ckp ape?
BOS:nti ari selase sy masuk kte discuss lagi..
smp la kat pintu bos aku ckp kan,
BOS:yelah kalo awk da nak sgt..sy xbole ckp ape la kan.. (eceh cehh!ayat sedih la kononnn)
AKU: dtk,bkn sy nak sgt tau..nie sy resign dgn xde keje dah pasni, dah hsband sy kene transfer, kene la sy ikut kan...
BOS: mcm nie kene interview org baru nie..
AKU: eh, sy igt dtk da xnak secretary..bkn dtk nak retire dah ker ujung thn nie??(aku dah pelik2,sbb b4 dis mmg bos aku dok la asik ckp sy da nak retire)
BOS: mmg la..sy pn da letih sbnrye ngan bisnes nie, tp plng kurang pn kene la tngu 2thn stgh lg sbb projek penjara nie.. (skang nie co. aku tgh wt penjara kat sg,udang,melaka)
AKU: ooo..yelah sy igt mmg da ok sgt la kan, kalo dtk da nak retire, sy pn resign la kan..xtau la plak sy dtk still nak secretary lg.............
BOS: xpelah, selasa nti kte discuss blk..
AKU: k lah.... (huhhhhhhhhhhhh!!!bos2..nape la ko nie pelik sgt??????)

aku kuar opis dkt kul 7..uihhh da lame woo xblk lmbt camnie!ehehhe..yelah aku kan dok jauh...kene la slalu cabut sharp2 jer..kang jem xhengat MRR2 tuh!
xsabo giler aku nak cite kat laki aku nih!!!


surat wasiat utk bos!uhuhuu


surat yg mule2 bersampul,
akhirnye aku buang aje sbb xpyh la nak bersampul2 bagai kan
stkt bg kat bos aku yg &^%&* tuh!
ehehhee..kejammmm!kejamm!!


kul 7 wei aku baru kuar opis..
gler lame dah aku xwat keje nieh!!ekekkeke


gelap suda....         

1 comment:

  1. selamat berhijrah utk ko yer..mesti tgh sedih sedih kan..ngeee..xpe rezeki lebih di kk nnt..smg nnt balqis dapat adik boy made in kk...ehehee

    ReplyDelete

haa..komen!komen!