30.11.09

Aidiladha 09..

Raya aidiladha yg meletihkan...
mlm td dah msk rendang ayam + rendang hati+limpa + nasi impit + puding karamel + coklat kek..
lps mkn, bungkus2 mkn bwk g umah kazen kat au4 sbb sume kumpul kat situ jer..pastu kami ke langat pulak,.tp jap jer..sbb nak shoot terus g tg.malim pulak..hadeiii penatnye!letih badan...tp nak wt camne kan..
Esoknye plak kami ke mlka sbb nak sngh umah maklong ren(tp org tu xde kat umah pon!pelik aku manusia nie,da tau org nak dtg,bole lak dier kuar!) pastu, sbb da jnji aku nak muo umah atuk seha, kami pergi juge w'pun da lmbt sgt sbnrnye...neway,thanx a lot to seha sbb sngup tnggu kami & mee bandung ko tu mmg la maveles ok!!
so,blk tu kami sngh mlka blk sbb rombongan yg xjd pegi umah maklong tu tido hotel!!uhuhuuu..sadis kan??
kami smp kl blk dlm kul 1 lbh camtu..adoyaii letihnye....esok ade hal lain lg..uhuhuu..
mcm2 hal jd b4 kami pegi ni..............moga ade hikmah disebalik sume ini..amin..........


pg raye..nak g umah kazen kat au4






2nd raya..nak pegi mlka n muo plak









kat umah atuk seha kat muo





p/s: mahap yer kowang..pic sume bnyk kat keta jer...
bkn nak meriak ok!reality 2 ari b'jln raye tu bnyk dlm keta semata2!!!
jem xhengat sume tmpt!!
(b'syukur sbb doa dimakbulkan Allah..dpt keta b4 raye aji..
pasnie bnyk hal lain tgh tngu turn nak disettlekan..
moga sumenye b'jln ngan lancar..amin..)

26.11.09

i luv beads acelli...;)


Eii gatai2 dahh tgn aku nie nak jahit manik kembali..ngheee..acelli dulu2 aku suker gak jahit2 manik nie tau..tp xtau la nape da lame lak hobi aku tu terkubur..ehehee..tetibe aku rase ingin aktif semule..ehehe..saje2 kan memeriahkan baju2 sndri..bkn nak jual pon...eheheh..
  

nie bj raye aidilfitri..

tadaaa!!!
da jd baju raye aidiladha pulak!ehehhehee




 

23.11.09

bReAkFaSt @ nZ

Uiii syoknyee dpt mkn puri!tau x puri tu ape?ehehehe..aku suker2!da lame lak rase xbekpes same ngan ren & balqis ber3..best2!!!
skang nie wiken jer kitorg bz mengumpul blk brg2 umah sbb kat sabah brg mahal..so,better beli siap2 kat sini kan..sbnrnye nak ikutkn sume brg2 perabot+elektrik mmg kitorg da penah beli mase dok pj,tp bile da pndah blk kat keramat, sume brg2 tu kitorg bg2 kat mak + mil aku..uhhuhuu..tu psl la skang nie kene beli blk sume2 tuh!xpelah..kire hadiah la kat mak2 kitorg kan?


mak oii!sodapnye puri..ehehehe
tp kuah dal tu mmg xbole lawan la melayu punye kan2?


kami 3 branak punye!!huh!melantak!!


suke ko yer pg2 da b'jln!


papa mkn da xtgk org..
sbb tu gambo aku xde!uhuhuu

19.11.09

::YUNAqis::

eceh ceh..kengkonon yuna la tu..eheheh..aku beli gitar 'tekan' bukan petik nie kat jj s'wangsa isnin lps..balqis layan lagu2 gitar tu smbil hanguk2 pale dier..ehehehe..





16.11.09

tragedi NOVEMBER!!!

Akhirnyeeee...aku resign jugee!!!sbnrnye teramat payah aku nak bg surat resign kat bos aku..aku pn xtau la nape..mayb sbb bos aku tu!ntah la..aku xtau nak describe camne. yg pastinye mmg susah giler surat aku nie nak smp kat dier..rase mcm ade jer bende yg menghalang..aku pn xtau la nak ckp ape kan..
finally..jumaat lps (13/11/09, 6.20pm) br la smp kekuatan aku tuh nak bg kat bos aku tu..tu pon punyela timing sbb time tu da la ari jumaat, sume staff da blk, tngl sorang jer lg akak QS tu..tu pun tmpt dier nuu kat blkg sane..tmpt aku ngan bos aku nie kire depan la kan..pastu da settle2 kn sume hal, aku pn start la..

AKU: datuk, ade pape lg?
BOS: xde dah la..nape?
AKU: erm..ade surat nie..dtk bacela..
BOS: surat ape??surat perletakan jwtan???
AKU:(dlm ati aku dah pelik nak mampus!camne la org tua nie bole tau!!hampehhhhhhhhhhhh!)
xde..dtk bace jelah dulu..(dlm ati aku lg,kuang asamm tollllllll)
BOS: (smbil bukak surat aku yg dah xbersampul, sbb aku da bukak awal2!ehehe..dier pn bace la surat wasiat aku tuh..smbil wat muker egoistik gler dier tuh..
ha nape nak resign?
AKU: sy kene ikut hsband kene transfer..
BOS: mane??
AKU: kk
BOS: kota kinabalu??
AKU: aah..
BOS: jauh tuu...
AKU: tu la..nak wat camne..kene la ikut..
(time nie bos haku da start nak argue2..elehhh ckp jelah xbole terime kenyataan aku neh nak benti..hahahaa!pdn muke ko!ehehee..kejammm kan aku!!)
BOS:nape hsband awk la yg kene pegi?xbole kalo xpegi ker??bg la excuse ape2!anak kecik lg ker..
AKU:(eh!eh!bos aku nie!pndai lak ko nak ngajo idup aku kan!aku tau la aku nak wat pe!nyebokkk!)
xbole da dtk...nie dah kali ke3 dier kene suruh transfer..xbole nak elak lg...sbb anak kecik lg,blom skola la co. dier suruh trnsfer skang..(aku still lg layan karenah org tua tuh!)
BOS: alaa..awk xpyh ikut la..bior hsband awak jer pegi..nti amik la cuti suruh dier balik..airasia kan ade!!
AKU:(aikkkkkkk!nie da lebeyy nie!aku da start nak naik hangin nih!bnyk la cekadak dier kan!) senangnye dtk ckp kan..kalo stkt melake,johor ker, bole gak la sy consider..nie kk tau!
(dlm ati aku,eleh kalo melaka,johor pon mmg akku sngup benti keje,ikut laki aku tau!)
BOS: ala..booking awal2,dpt murah!
AKU: (huihh!nie btol2 mencabar keimaman aku nih!)
datuk!co. hsband sy pun provide 2 kali setahun jer blk tau..yg lain2 sume sndri..(nak jer aku ckp,kalo dtk nak, dtk la sponsor sy pegi sane!)
time nie bos aku da siap2 nak gerak. aku pn sound la, dtk tu surat sy tu initial la cket, sy nak kene cc kat en.hisham & en. huzair (2 org nie bos aku gak)..
pastu korang tau dier ckp ape?
BOS:nti ari selase sy masuk kte discuss lagi..
smp la kat pintu bos aku ckp kan,
BOS:yelah kalo awk da nak sgt..sy xbole ckp ape la kan.. (eceh cehh!ayat sedih la kononnn)
AKU: dtk,bkn sy nak sgt tau..nie sy resign dgn xde keje dah pasni, dah hsband sy kene transfer, kene la sy ikut kan...
BOS: mcm nie kene interview org baru nie..
AKU: eh, sy igt dtk da xnak secretary..bkn dtk nak retire dah ker ujung thn nie??(aku dah pelik2,sbb b4 dis mmg bos aku dok la asik ckp sy da nak retire)
BOS: mmg la..sy pn da letih sbnrye ngan bisnes nie, tp plng kurang pn kene la tngu 2thn stgh lg sbb projek penjara nie.. (skang nie co. aku tgh wt penjara kat sg,udang,melaka)
AKU: ooo..yelah sy igt mmg da ok sgt la kan, kalo dtk da nak retire, sy pn resign la kan..xtau la plak sy dtk still nak secretary lg.............
BOS: xpelah, selasa nti kte discuss blk..
AKU: k lah.... (huhhhhhhhhhhhh!!!bos2..nape la ko nie pelik sgt??????)

aku kuar opis dkt kul 7..uihhh da lame woo xblk lmbt camnie!ehehhe..yelah aku kan dok jauh...kene la slalu cabut sharp2 jer..kang jem xhengat MRR2 tuh!
xsabo giler aku nak cite kat laki aku nih!!!


surat wasiat utk bos!uhuhuu


surat yg mule2 bersampul,
akhirnye aku buang aje sbb xpyh la nak bersampul2 bagai kan
stkt bg kat bos aku yg &^%&* tuh!
ehehhee..kejammmm!kejamm!!


kul 7 wei aku baru kuar opis..
gler lame dah aku xwat keje nieh!!ekekkeke


gelap suda....         

12.11.09

my last checkup @kl....

ari nie aku msuk lmbt sbb bwk Qis checkup n inject utk 1thn 5bln..esok Qis da 1thn 6bln!ehehhe
so,ngan rasminye da tertulis kat buku pink tu, "transfer to kk,sabah"..
maknenye nti bile da smp sane nti aku kene g mane2 klinik yg dkt utk setup new appointment utk balqis..




papa yg da sengal2 ayam..ehehhe
xper,nie last kat cni..
xtau ler camne keadn kat kk lak nti....

REMBAT lagik!

Aku rembat shuz wat kali ke-2 kat kedai 'shopperlicious' ..
kali nie aku terrrr order sbb tailor aku, kak zia yg nak sgt wedges yg penah aku beli kat kedai tu..stp kali aku pakai, mesti dier tnye mane aku beli..last2 aku ckp "mai la sy belikan nak?sbb nie beli kat kedai on9". pastu ofcoz la dier nak kan..dan2 jugak la aku pon terbeli la jugak...ehehhe...
Smlm kasut nie da pon smp kat tuannye..uhuhu..mesti la xsabo nak dpt kasut dier tu kan!senyum smp ketelinga lagikk..;) tp aku xhengat lngsg nak snap pic kak zia tu..mmg la aku sayaanggggggg sgt kat dier!sbb very2 de understanding..aku anto kain kat dier start aku blaja kat melawati tuh smp la bj konvo,baju raye,baju tunang, baju nikah & smp la nie bj raye balqis pon aku anto kat dier gak!memang sah aku suker sgt2 jahitan dier tuh!n last skali nie aku ade anto kain utk wedding kazen aku nx mth..uhuhuu!!!lurve u lah kak zia!mmuuuaxxxxxxxxx

santek kan?kan?
nie sayer punye!;)


sile abaikan kakiku yg xbape santekk tuh! :-P


haa!!nie la wedges yg kakzia idam2kn sgt tuh!
sebijonn cam aku punye!eheheh

7.11.09

nak sama cam mama..

Nie cite blk koje smlm,blk2 mestila lepak2 ngan balqis dulu ateh katil..eheheh

aku nie da siap bukak tudung,pastu bole diamik nye tudung aku tuh nak pakai sndri..hihhii..aku pon ape lg,siap pakaikn dier btol2 la..mari kte lihat balqis ber shawling..ehehee


mama dulu..heh

Qis pulekkk


cayangg anak mama nie...


nak ltk brooch tu kat telinge wat pe plak?heh!mcm2


sbnrnye da masuk 2 ari mulut balqis pecah/ulser
sian dier..nak mkn pon nangis even isap jari n isap susu..


cpt2 sihat yer nak..nti kte g jln2....

sahabat balqis;)

haa..nie citer psl anak plak..ehehhe..
aku xtau ler sejak biler anak aku neh xnyenyak tido kalo xde bebear2 dier tuh..da mcm kwn khorib dier!ehehhe..

ape lg time dier xsihat,mcm demam ker..mmg ler 24jam dok bekepit ngan 'kwn' dier tuh..plak tuh asal pegang bebear tu jer,mule la dier layann isap jari..ehehhee..hadeiii mcm2 ler kamo nie..ikut kan ajelah yer;)



"haii..kami ber4 sahabat sejak kecil lagiii..ehehhe"




nak layannn isap jari jap..

kegilaan baru!

Semenjak 2 menjak da tau nak kene g KK nie kan, jgn xtau yer hb aku giler golfing pulekkkk..uhuhuu..yelah,da bos suruh involve katenye..xle nak elak lg..
so,kene la start blaja from zero..eceh cehh..makanya skang nie 'compulsory' yer 3days a week kene g driving range tuh..
dan oleh itu, kene start jugela m'jadik seorg pemburu brg2 golf..hadeiii laki ku!
1)golf stick set - udah dibelinye..2nd hand dr customer yg nak pndah..kebetulan kerr??ntah
2)kasut - pon dahhhhh..kebetulan lagik mase g jj ade golf fair..aihhh
3)golf cloths - juge udah dibelinye short & long pants (hamboiiii main golf pon nak ade dress code eh?)
4)glove - nie yg 1st dibelinyee
5)single stickbag - senang katenye..xkan nak usung 1 set tuh
6)hape lagi yer lg pasnie?..uhhuuu..owh yer,manual book blaja golf siap ngan cd pon dibelinye jugekkk..uihhh nie kes kene pakse ker ape yer?mcm dier plak yg beria kan?ehehhee..ikut suke la syg oii...mayb skang nie,tu jelah xtvt yg dpt dier wat..yg lain2 sports,sume da xbole nak aktif..bz katenye...



gambo curik2..
pic set yg lain2 tuh,idok ler aku igt nak amik..ehehe

5.11.09

di akhir2 ini...

Slm..
di bln2 t'akhir 'di sini' aku agak serabut dgn preparation,packing n mcm2 lg la...ikutkn ati nak jer aku resign skang gak sbb aku tersangat2 rase ingin abiskn mase ngan family n kwn2..tp disbbkn aku msh pk kn still aku bole keje n dpt gaji till mid dec nie,aku keje la jugak..after dis,i hv to resign........aku da xkeje..uhuhuu..

2.11.09

:::cite weekend+celeb beday abah aku:::

pas blk keje,aku angkut pida+anak2 jln2 disamping nak carik adiah bapak aku..sok(ahad) beday dier..uhuhu..sbnrnye kitorg nie xdek idea pn nak belikan ape..pening weh..bpk aku tu cerewet giler!ehehe..kang takut lak dier x kenan kan..ermm..
smbil2 tu jugak kami pn nak carik gak brg nak bwk ke sabah..bole gak survey2 kan sbb time tu kat jj,w.maju ade promotion brg elektrik..less+voucher lagik!ehehhe
last2 ade la jugak hasilnye kami dpt..alhamdulillah masih ade rezeki nak beli sume tu..
tp kan,adiah bpk aku mmg la xdapek sbb pening nak belikan ape..makanya abg aku belikan kek,pastu kitorg tong2 bg $$$ sahaje..eheheh..sonang cite!hah,abah beli jerla sendiri ape nak!eekkeke


ami + anaz


kami ber4 kat kedai gambo..


pida ngan anak2


ape2 jelah korang nie..


tunggu papa beli brg..


huihh..ganazz sungguh yer aksi balqis iteww!uhuhuu



kek nie abg aku beli utk abah

potong kek..ehehee
yg kebape dah bah?


time nie mak aku keje..uhuhuu
xdpt join..


nie plak anak2 tgh mkn kek yer..




layan mkn kek..
bj merah tu sil aku









nie abg gue..