27.10.09

1st time in my life...

Sabtu lps, pertama kali dlm idup aku masuk PENJARA weh....acelli,company aku maincon utk siapkan penjara kat sg.udang,melaka tu..skang nie almost da siap..so,aku ngan akak sorang nie mmg xpenah smp lg site office penjara tu, smp la skang nie..so sabtu tu,dah mtk permission laki aku, termasuklah bos2 utk g sana..w'pun blom 100% siap lg, mmg rase lain msuk dlm tu weh..yelah tu kan tmpt 'keramat'..manelah ade org suker2 nak msuk dlm tu kan...
sbnrnye bnyk jer pic yg aku amik utk kenangan..tp mmg la xbole aku nak share kat cni atas tujuan keselamatan yer kwn2...kang xpsl2 lain lak jadiknye!uhuhuu....
blk dr sg.udang tu singgah lak nilai3, sian akak tu xpenah smp situ..ehehehe..
tp yg sadisnye ngan aku2 skali terrrembat sepasang kain....itukan alasan biasee??ehehhe


sonoknyee dpt dok blkg sorang2!ehehee


berenti lunch dulu b4 nak explore PRISON ituuuuuu!!



menyinggah nilai3


huiiii leganye dpt minum kelapa pandan stlh puas merayap..uhuhuu

sekian...lawatan smbil blaja utk ari sabtu..eheheh

23.10.09

DIETTTTTTTT!!!!!!!!!

skang aku rase bdn aku dah naik!oleh itu aku mewajibkn diri aku utk katakan TIDAK kepada nasik,ape2 mknn goreng2 + berlemak!!!dgn itu,aku haruss minum jusmate blk..ehehehe
aku xde la nak kurus sgt weh..jnji jgn lbh 53kg!!skang nie da melampau...tp xde la smp 60kg lg..ehehehe

nak camni blk pn ok kan kwn2???ehehhe


huh!!time raye2 nie lg syokkkk bdn aku naik kan??hampesss!!

19.10.09

OpenHauzz + Wedding

Fuhhh!selagi xabis raye gamaknye kan selagi tulah ade jer openhse kan?uhuhu..dan kami sedaye upaye memenuhi invitation2 yg ade..ngeh ngehhh..nmpk sgt kaki merayap!ekekkee..bkn ape..org dah menjemput kan,bwk2 la cube attend yg mampu yer dak?ehehhee..
so,sabtu tu 1st skali kitorg g 'breakfast openhouse' (pestime aku dengar!)..umah family seha kat bndr sri putra,bangi..antara makanan yg aku bedal pepagi tu nasik lemak,lontong,lasagna..ehehehe..pastu menu lain ade nasi dagang..suker la laki aku tuu dpt mkn n.dagang!ehehhee..
Kebetulan aku mmg nak ke selatan coz tghari tu plak wedding kwn ren kat alor gajah,melaka..
Blk dr wedding tu,snggh plak Nilai3, laki aku nak carik bj utk opis..huhuuu penat giler weh..tp penat2 pun cam nak pengsan,smpt lg pegi openhse umah kazen aku kat kota damansara..hadeiiiii..smp umah mndi2,terus tido..uhuhuu!rase nak patah pinggang2 sume!
esok ade lagikk!!!!!!!!!!next!next!!

sinaran matahari pagi..ngheee


mama pun nak jugee


kat umah seha..

kat luar umah plak..


yg nie da smp alor gajah..
tuuu panten lelaki nye..






panten pompuan..








gambo ngan panten b4 blk...

jamuan raye @ opis sambil kami bergaye dgn baju yg same;)

Jumaat lps kami pakat2 wat mkn2 raye versi potluck..so,sume masing2 dah chop nak bwk ape,ehehhe..aku bwk kek+puding karamel..ngheee..aku sukerr!
pastu siap plan lagik nak pakai bj same..acelli kain utk bj nie opis yg sponsor,pastu kitorg masing2 tmpah la sndri..ehhehee..(pandai sungguh kami membodek bos kan!)ekekekee..i loiiikeee!
pastu yg bestnye lagik kitorg sume melantak dulu mase staff2 laki g solat jumaat!ekekkee..


yg nie aku lerr yg bawak..(air tgn aku okeh)
puding caramel + marble cheese + marble cake


all de mabeles foods



tgn sape la tuh..

oo dier tuu yg sebok sgt..hihihiii










time nie dah kenyang..
ape lg..time to geletis2 la kan!eekekke









15.10.09

sedih giler...;(

ari nie aku sgt sedih...xtau nak luahkn camne..mayb kat sini bkn la tmpt yg terbaik...aku pn xtau ape yg ptt aku wat sbnrnye..diam, diam, diam, biar, biar, biarkan ajer kerr??tp smp bile aku bole b'sbr & b'thn?ntah la..aku cume mampu berdoa & berhrp dier akan fhm prsaan aku nie..
mengertilah................

13.10.09

promote..promote..;)

Ari nie aku menggayekan rekaan terbaru 'soolicious collection' dr tudung fashion designer terkemuka tanahair SEHA!!yeay!ehehhee..aku sgt vangge ngan kwn aku sorang nih..coz dier mmg la multithinking bizneswoman okey..dier snggup resign keje yg da stabil tu semata2 nak capai impian dier tu utk jadik bizneswoman yg b'jaye..uhuhu...chayok!chayokkk seha!!all da best to u dear!!!



[ aku yg bergaye ngan tudung dr koleksi soolicious ituu;) ]

9.10.09

lagi gambo2 rayer...

Aku mix up jer la yer gambo2 rayer..ehehe..xlarat nak wat satu2 entry...dlm kurungan kes malassssss!!ehehhehe


   raye ke-3
otw to tg,malim (kg pak mentua aku)  


mama + balqis


kazen ren yg tunang di raye yg ke-3


Qis ngan maksu fatin


ade baby baru laa..ehehe..kazen balqis yg baru berusia 19 hari


raye ke-4 kat umah pak sedare mil aku; tuk cu


balqis sdg membuat aksi stunt;)









time nie balqis da start demam..uhuhu...


nie gambo dah raye yg ker bape tah...ehehhe
kat umah member dr blaja lg..cik puan syafa (tgh)..




balqis ngan anty dier yg plng kocik..dania the serius gegurl..ehehhee


yg nie kes balqis terpakse bergaya demi omak nye..ehehhee
pakai wig!lawak!lawakkk!!