28.9.09

xde mood nak keje...:(

Salam....ari nie aku start keje blk...uhuhu..teramat2 la malas & xde ati sbnrnye aku nak gi keje ari nie..sbbnye??
balqis demam panas da masuk 4 ari..uhuhuu..mlm td gi checkup kat klinik idzham lg coz demam dier x surut2..so,dr tu advice amik darah sbb still demam da 4 ari..ermm..stlh di pk2 kan, itu yg terbaik, kami pun setuju lah nak wat blood test balqis sbb takut denggi or whatsoever..(Ya Allah, jauhkan itu semua..) So,dr tu pun prepare surat utk wat blood test, then Ren check ampang puteri ade x emergency case mlm2 nie amik blood test, ok positive sbb kat situ 24hrs open..dan dgn cargasnye kami terus g amp. puteri...uhuhu..melalak2 balqis kene amik darah..sbb kali nie dier demam mmg lain mcm cket..ngan sume org xnak,nak ngan aku jer..pastu lemah jer 4 ari tu!sape yg xriso weh...
Alhamdulillah..xsmp 40 min. dah dpt result..sume baik xde pape..darah sume ok & sihat..cume demam biase..Ya Allah, syukur padamu...b'debar2 gak sbnrnye time tu..manelah tau ade ape2 kan...so, dr pun dah masuk ubat kat montot & suruh continue ubat sume cam biase..uhuhuu..aku sgt2 lega!!!!

demam2 pun tetappp bwk gi beraye!!uhuhu

br start demam...

17.9.09

::berbuka & berdating::

Smlm last day br dpt peluang berbuke di luar merangkap berdating bersama en somi..ehehhe..kami 'terpakse' tinggalkan balqis ngan nenek..uhuhuu..coz pas buke nak gi cari 'barang' cket..ehehehe..
so,tmpt yg aku pilih adalah depalma ampang..sbb dkt ngan umah & xpyh nak redah2 jammed..ok gak la tmpt tu..bnyk choice n bak kate faez siap ade liveband ghazal lagik..ehehhe..mmg btol la faez, happening giler..ehehhe..best2!ade harapan nx yr bwk family dtg situ lg!ekekkekee..neway,aku nak say thanx so muchhie2 to my luvly hubby yg belikan aku 'brg iteww'! aku sgt sokaaa!!!
our table
fuhhh penuh meja!!!
gilo lah!!!
nasik pulokkk!
ini sayer punye..ehehhe
masyaallah..rezeki Allah...
haaaaaa!!
nilah dier yg membuatkan aku ngan ren
abiskan sume makanan yg da amik tu..cket pon xbole
tinggal ok..kene bayo every 100gm yg dibazirkan..kehkehkeh!!
bagus gak kan kalo sume tmpt buffet wat camnie..
xdelah pembaziran berlaku!hihihiii
(sbrnye kan,kitorg dah cuak gak,takot xbole abis!ekekke)

sbr menanti azan..;)

ramai gler weh!!!sesakkk!!

aku yg cube amik gambo liveband ghazal dr table..
table kitorg betol2 tepi dinding

okeh,da kenyang..
tp xsume food pon aku rase!bapak bnyk choice!ehehe
kitorg nak gi k4 ampang pulokk..
carik 'brg' ;)

sesuci lebaran...semudah kuih raye ini...

Hanya ini yg aku buat..ehehhee..CORNFLAKES MADU!!ekekek..sgt2 mudah & ofcoz la sodapp..aku buat nie gune 2 kotak cornflakes yg sedang tu & dpt la dlm 3 balang plastik & 2 tupperware..uhuhuu..1 mlm jer siap atas pertolongan asstn aku, farah..ehehehe..thanx farah!
biskut2 raye yg lain aku order ngan kwn mak..tart nenas & almond london..ehehhe..ckup la kan..yg lain tu kerepek2 sudah...bkn org dtg suke sgt pon mkn biskut2 raye nie kan..alih2 kerepek/kacang2 gak yg dicarinye..;)

8.9.09

sakan yer Balqis...

Nie sape yg sakan nie?balqis ker mama nyer?ehehhe..Mama la yg tolong soping sakan utk anak nye..ehehehe..bole kan2? acelli,baju2 raye balqis nie aku beli cket2, bkn skaligus beli..mane yg b'kenan aku rembat..yg xb'kenan jgn beli dulu..ehehee..so,brg2 balqis sume da settled!jom layannn baju & kasut raye balqis..;)


papa yg siyes tp baikkkk;)
ade makna tuuu..hihihii


mama ngan balqis yg xcited nak nyopingg!



papa g try baju, kami getek2 jap!ehehee
[baju siang]
[baju tido]

[jeansss]

[tshirts & blouses]

[gown/dresess]

[socks]

[shuzz]

[sandal]

[both]
special utk balqis yg da pndai jalan;)ehehhee
baju kurung balqis da siap,tp lupe lak nak snap;)
baju raye mama papa??ehehehe..ade2..nti2 la eh..

FOOD POISONING menyerang!!!!!!!!!!!!!

Jumaat lps (4hb) aku ngan maksu g bazar ramadhan kat blkg umah jer coz ren blk lmbt so xsmpt nak gi s'wangsa, kitorg beli la kuih2 cket, ngan air mangga. Buke pose sume cam biase jer..tp start subuh tu aku dah rase lain mcm, perut mulas, nak muntah mcm2 lg lah..rupenye bkn aku sorang...ren ngan farah pun same gak!diorg dah muntah2 & cirit birit dulu!!!start dr sabtu subuh tu smp la smlm (ISNIN) kami terima akibat FOOD POISONING!! aku xbole nak imagine coz terlalu teruk keadaan ren ngan farah time tu..xbenti muntah & cirit birit..aku xterlalu teruk kena coz masih bole pose & muntah bile time buke jer..sbb makanan msh xbole terima lg perut aku nie..ren smp amik injection utk stop kan muntah, coz bile dier mkn ubat tu pun kuar blk gak..kitorg syak air mangga tu samada xdimasak, lalat, ataupun tong air yg kotor..xpasti nape,tp rasenye mmg sbb air tu...
So, aku nak nasihatkan pd sume..bln pose nie perut kite nie mmg agak sensitif ngan makanan, jd kalo bole jgn la mkn sebarang sgt t'utamanya air kat bazar ramadhan coz dikhuatiri air xmsk, mknn pun sbnrnye kene hati2..aku bgtau nie bkn xbg atau halang korang beli mknn kat bazar tu..tu hak masing2..cume doktor yg check laki aku tu bgtau mknn yg dimasak sbnrnye tahan 4 JAM jer lps dimasak..lbh dr tu mknn tu dah dikire xslmt utk dimakan...so, korang hati2 yer...
condition ren skang nie still lemah coz terlalu bnyk muntah & diarrhoea..smpkan bnyk asid dlm perut kuar & ulu hati dia luka..uhuhuu..terlalu kuat effect FOOD POISONING tu!!

1.9.09

jgn dilupe...[kewajipan]


haaa..korang2 yg dok syok2 soping tu,jgn lupe yg wajib yer..bayar zakat fitrah..ehehhee..
rasanye almost shopping mall ade kaunter zakat yg dibuke kan..so,jgn la pndang sblh mata jer..jgn juge last minute br la nak sebok2 bayo..kang ade yg kene beratur pnjg..ehehhee
igt kan la bapak/suami anda tu yer..;)