24.6.09

kamek dapat dari sarawak!

last week kan laki aku gi kuching..dier kt xtau nak bwk blk ape..tp yg wajib2 dr sarawak ttp ade k!ehehee..ole2 utk bini musti ade!ekekekee
antara yg dibelinye ikan terubuk masin, t-shirt, kek lapis, key-chain & gelang manik..tp nie jer yg aku snap..yg lain2 dah simpan..ehehhee..jadi la kan dr xde ape..;)



kek lapis macam2 ada!

key-chain & gelang manik

tgn sape la yg nak enterprem gak nih?

19.6.09

MARBLE & BANANA CAKE

hah!amik ko!skali 2 kek aku baking smlm. gara2 laki xde la punye psl nih..huahuahaha!1st day ren xde aku dah sangap keboringan..ehehee..so 2nd day aku amik inisiatif nak baking coz rasenye dah lame benor oven aku tu berehat2..ehehhee...smlm pas blk keje,ngan cargas nye aku beli bhn2 yg xde..yelah,dah lame sgt xbaking kan,sume brg pon kehabisan stok..

so,the result is::::
KEK MARBLE SUSU yg aku amik dr fp kak RINN CHAN & kek PISANG dr iydajeff MYRESEPI
kte mulekan ngan kek marble susu yer kwn2..aku kopipes resepi nye kat cni..ak suke sgt tgk fp kak rinn nih,coz pd pndangan mata aku yg rabun nih, masakan2 dier mmg nmpk sedap&cantik sgt..ehehehee
KEK MARBLE SUSU
Bahan-bahan : 250gm butter, Rinn guna majerin
230gm gula caster, Rinn kurangkan kepada 200gm
2 camca teh ovalette
4 biji telur
270gm superfine flour, Rinn gunakan Tepung Kek NONA-aku gune t.gandum jerk;)
1 camca teh baking powder
60gm susu pekat
2 sudu besar serbuk koko
2 sudu besar susu segar
1 camca teh chocolate emulco
Cara-cara :
1. Ayak tepung dan baking powder bersama. Ketepikan.
2. Putar majerin, gula dan ovelette hingga kembang dan berkrim.
3. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Teruskan memutar adunan.
4. Kaupbalikkan tepung menggunakan spatula.
5. Masukkan susu pekat dan putar sebati.
6. Bahagikan adunan kepada dua bahagian. Satu bahagian dibiar begitu sahaja, satu bahagian dicampurkan dengan serbuk koko, chocolate emulco dan susu segar.
7. Alas loyang bulat 22cm dengan kertas minyak.
8. Sudukan sesenduk adunan tanpa koko ke tengah loyang. Dikuti dengan adunan koko, silih berganti antara dua adunan sehingga habis.
9. Bakar pada suhu 180 darj cel selama 45min - 50min atau sehingga adunan tidak melekat pada lidi tester.
tadaaa!!

sejukkan atas redai kek

1st potong utk mil..hehheh ;)

sambung potong2

zoomingg..

posing cket..
my 2nd cake:
KEK PISANG gebuss & sonang gilerr..ehehhee
aku kopipes gak resepi nye kat cni k!

KEK PISANG
Bahan-bahan
1 cawan pisang - lenyek (pisang berangan)
1 cawan minyak masak
4 biji telur
1 1/2 cawan gula kasar
1 camca teh soda bikarbonat
1 camca teh garam
2 1/4 cawan tepung gandum
Cara-cara:
Pukul telur dengan gula
Masukkan minyak masak
Masukkan pisang lenyek
Masukkan soda bikarbonat
Masukkan garam
Masukkan tepung sedikit demi sedikit
Gaul sebati dan bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 45-50 minit
tad taddaa!!

dah masak!!yeayy

posing jugekkk!!

siapp!!bagi2 dlm bekas utk bwk gi opis & utk umah..

alhamdulillah..b'jaye aku siapkan kek2 tuh..;)

17.6.09

i'm not single!

>of coz i'm not..
>but..where's my hb??uhuhuu...
>my hb fly to kuching today till dis saturday..he need to attend company meeting at kuching's branch..
>ooo..patutla....
>buhsan la aku camni...
>tp seb baek la dok ngan family mil..ade gak kwn nyembang..
>k la..tu jer nak ngadu domba kat belog kesygnku nih.. :-P

~us in orange~

10.6.09

amalkan...

Ayatul Mahabbah (Doa Supaya Dikasihi)

diketika dan saat ini..aku teramat sedih...
aku pohon kekuatan dariMu Ya Allah...jauhkan perkara yang tak diingini berlaku & jauhkan kami dari syaitan yg direjam..

8.6.09

tak abis2 lagi...

musim2 kawen xabis2 lg..uhuhu...so,demi memenuhi invitation,kami dtg la mane yg mampu..ehehee!!sabtu tu ade member skola kawen aka neighbour jerk!xtau lak aku dier dok dkt2 situ jer..ehehee..pastu ptg lak gi umah syapa,pon dkt sekangkang kera jer dr umah aku!tp sowii la pa,aku xhingat lngsg nak snap pic pape..sebok melayan si kocik tuh!ehehee..
program ahad lak gi btk katil melaka, member ex-opismate ren kawen...so,entry kali nie muker panten2 lg yer..layannnn
neway, slmt panten baru to kedua2 pengantin & hepi 2nd beday to dina!!!

pengantin sabtu: nikman & ariza

glamer pelamin ko!!

balqis ngan papa..aku?xde org nak amik pic aku..uhuhuu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pengantin ahad: nur azlin & nasreen

eh,cam kenal jer?

ooo..darling kawen..ecelli,husband dier tu ex-opismate ren dulu..

sembab kan mate balqis..1 mlm xnak tido tuu..
uhuhu..aku pon jadi ting tong same!
balqis ngan kwn2 papa..xtakut pon dier org dokong!
b4 blk amik gambo dulu!uhuhu..artis la ktkan..ekekee
dah nak blk br la papa igt amik gambo kami..:(
uhuhuu...yela..kami bkn artis..:p

4.6.09

sakan noo..

smlm aku coti..bwk balqis g chekup n cucuk for 1yr..ehhee..bagus tul lah balqis xnangis langsung!!siap pandang nurse cucuk kat bahu dier..pastu ekk pon xde!uhuhuu..caiyok2!anak mama!
pastu blk beli bekpes..mkn2,bg balqis mkn gak pastu siap2 kami laki bini nak kuar dating jap!ehehee...yela..dah lame woo xkuar dating ber2 nie..so,kami amik kesempatan cuti smlm utk dating!ehhehe tgk wayang beb!!aku da booking siap2 cite terminator salvation kat klcc!ramai gile dak skola!yela cuti kan..
b4 tuh g maxis jap, nak terminate line tenet yg kitorg penah pakai dulu mase kat umah pj..da pndah keramat,ren dah setup lain..ape tah kenamanye aku xtaw!eekkekee..whatsoever..
abis movie tu kitorg round2 jap,igt nak belikan balqis sandal nike/adidas ker..smp al-ikhsan kat ampang, ampang point, jj sume kitorg redah semata2 nak gak beli sandal tuh..tp sangat2 keciwa!!xde saiz..pastu dah ade yg minat,bole lak tngl display jerk!xnak aku beli!aku mmg kureeng cket nak beli barang yg tngl last2 nih!xtaw nape!mmg aku akan elakkan beli..
lastly..dah xde sgt kitorg pon grab ler sandal lain..uhuhuu..demi nak beli gak something utk balqis tercayunk ku itew!!! xper balqis..sok2 kalo mama papa nmpk jer ade sandal n available size, terus mama/papa beli k!dun worry dear!!mmuahh!!
kirenye smlm mmg sakan la kami laki bini dating! tp dating2 pon sume plan kami settled k!ekekee..dari klcc,ampang(al-ikhsan),langat (amik kain kat umah mak aku nak anto jahit), ampang point(al-ikhsan gak),melawati (my fav tailor), ampang point, n lastly br gi jj w.maju..still keciwaa...

haruss ader muker kapel g dating!ekekkee

nilah sandal idaman aku tuh!!tp keciwaa..


kat kaunter maxis, kene settle sume payment!!

terminator salvation!fuhh bestt gile weh!

action + dramatic (aku siap nanges mase ending cite tuh!ekekeke)

psstt: korang, kalo ade nmpk cam sandal yg aku kenan sgt tu, bgtau aku kat mane tau!

1.6.09

kawen..kawen...

smlm ade 2 jemputan wedding..1 kazen ren kat au1,keramat jerk..& staff ren kat tmn mulia jaya ampang..layan jelah pics panten2 nie yer...fyi,sume pics kali nie bkn diamik oleh aku..ehehhee
neway,aku ucapkan slmt pengantin baru pada sume pengantin n bakal2 pengantin jugee..



cucu manje nenek..

pasangan panten 1st!
kazen ren yg laki tuh..

selingan;
balqis dah lentok kat umah panten ke2..ehehee


pasangan panten ke2!
staff ren yg laki tu jugee..

otw blk..huhu..sgt penat...

doorgif collection..:p



gambo budak takmo tido!
uhuhu..mama dah penat gile nie nak oii...

having fun dinner wit family..

sabtu mlm ari tuh kami kuar mkn ngan mak,abah,dikda n anak2nye..ecelli,plan nak g dinner nie ngan family abg n akak aku..tp tula..sumenye not available..so,aku teruskan jugak ler niat suci open table aku iteww..ehehee..alang2 dah plan kan..wat jelah..
tmpt dinner yg kami pegi tuh tmpt biase kitorg mkn western..dah melekat ngan kedai nie la pulokk..ehehhee...tu yg nak ajak ngan gak family aku try..asyik2 kedai tomyam!uhuhuu..boringg!

cantekk kan deco kedai nie!cam dlm dewan laks

anaz yg konon2 nak amik order jugekk..ehehhe
adik ngan kakak!
eh!anak ngan mak...eheheee


anaz n ami..
ren mkn grill lamb..
abah mkn...?sate?yela..bpk aku xreti mkn western..uhuhuu
qis ngan papa yg da kenyang..ehehee

sukenyee!!!

all de food.......
sedap?menarik?terliur?
jom dtg ke kedai 'FISKE STEAKHOUSE' aka 'KEDAI CERMIN'
ehheee..mcm la aku dpt royalti promote kedai nih!ekekee