8.5.09

HEPI MOTHER'S DAY TO ME & ALLZ!!!





~paeh,halal yer aku amik award2 nie sume..ehehee..aku sgt xcited mother's day dis year coz aku dah pon jd mama for 2nd yr..
KENANGAN LALU (12May,isnin-13May2008,selasa)
~aku terkenang2 last yr..tika & saat nie aku kat spital,da admit tp jln xbukak still 3cm smp la masuk labour room, aku da sakit 8 JAM utk pengetahuan korang yer!aku dah penat menahan contraction coz dr dah pecahkan air ketuban & hanye t'bukak 4cm!!!aku mmg xkan lupe time tuh at last dr decide aku kene C-ZER iaitu perkara yg plng aku takut akan jd kenyataan coz bnyk sgt cite yg menakutkn aku dngr psl c-zer nih!..aku menangis bile dr ckp aku kene c-zer coz dier takut bb lemas & last dier korek tuh anak aku dah terberak cket & dier takut anak aku mkn najis dier..so tulah sj jlnnye.......uuwwaaa!!aku sgt takut time tuh!
~tp mase tuh hb kesayanganku bg kt2 semangat, dier kt xkan aku nak thn sakit lg, dah 8 jam since aku masuk lr kul 3 smp la 12.30am (13/5/08) baru dr wat decision coz jln dah xbukak2 lngsg!ren suruh aku doa bnyk2 & redha sbb mungkin itu jln yg terbaik utk aku & Allah sbnrnye dah tentukan begitu..mase tu barulah aku dpt terima hakikat cket & dgn lemah hatinye aku sign sndri operation approval tuh...aku dah xbace apepon yg ade tulih kat surat tuh,aku sign pon sblh mata jerk coz sgt2 takut dlm ati aku nih!!mase tu aku dah xpk ape2 lg coz dok pk kan SAKIT jerk!
~12.45am camtu aku ditolak ker OT..da siap2 tuka bj sume, pakai sarung pale nurse2 tuka katil aku kat bilik ape tah mcm pertukaran ant. dept LR ngan OT larr lbh kurang..aku jd patung da time tuh,biarkan sume nurse & dr buat mcm2 kat bdn aku nih..dok alih2 katil..bile smp kat OT tuh aku nmpk ramai gak nurse2 & dr2 (ecelli time nih pdangan aku da kabur2 ayam..ehehe aku kan rabun,mane leh pakai spek bagai,sume da kene bukak!so,sume yg aku nmpk pas kuar bilik LR tu ala2 jer..ehehhee)
~12.55am (aku still nmpk jam tau!)sorang dr laki nih suh aku duduk & bongkok kn badan cket coz dier bgtau nak inject epidural half body..aku pon ikut jelah..zuppp rase carum tusuk tulang blkg aku nih..then dier suh aku baring blk..pastu dier suh aku cube angkt kaki..aah la.dah krem..aku dah xrase pape pastu..(sebenonye kan, time nie aku takut lg coz aku takut kalo2 tetibe ubat bius tu abis & aku dpt rase diorg potong perut aku!!uuwaaa takutnyee!rase nak nangis jerk kat situ!tp aku segan..ehehhee). Then diorg bukak bj aku & tutup ngan selimut putih & bwk cam penghadang ltk atas dada aku, pastu tutup p'hadang tuh so that aku xnmpk da la bhgn perut ke bwh aku tu..aku leh pndang kiri kanan & atas jerk time tuh..
~spjg operation tuh aku xhenti2 doa (ade ustaz bg doa mudah lahirkan anak),pastu sume doa & ayat2 Al-Quran yg aku hafal abis sume aku bace..fikiran aku melayang2 pon ade gak time tuh..
~tetibe "UWEKK UWEKKKK" sore baby nangis!!aku t'kejut dr khayal2 tuh,hah!anak aku!!dan dan time tuh aku nengok jam beso tuh lg!!1.20am!!!ishh kejap jer rupenye!aku igtkan da bp jam..yelah aku kan khayal2 cket time tuh!
~pastu terus sorang dr pompuan tunjuk kat aku anak aku!!1st thing dier tunjuk jantina nye dulu, dr tu kt "tgk yer,pompuan anak awak", pastu br la dier tnjuk kat aku muker anak aku,pastu dier terus suruh cium pipi..Ya Allah time nie!aku cam xcaye sgt anak aku dah lahir ke dunia nie...pastu dr tu bgtau nak pegi bersihkan anak aku & sorang nurse lain dtg tnye aku dier wat jari no.2 dier tnye tau tak nie berape?(mayb nak check either aku sedar ker x lg time tu..sib baik aku nmpk & sedar lg!!)
~then,dr2 yg lain teruskan operasi sambung blk perut aku yg dah terobek iteww..xde lame seingat aku 1/2 jam siap sume nye.........
~Alhamdulillah.......slmt proses operation tuh............aku kene stay lg kat spital smp ari khamis (kire cpt aku dpt kuar coz condition yg sgt2 baik aku tnjukkan kat dr2 tuh!yelaa..aku da xsanggup nak dok spital lg!dah seminggu weh!!). Lps sehari b'salin kte mmg xleh bngn dr katil & tido jer spjg ari..tp aku sedar tghari tuh, Ya Allah,Dia sj yg tau betapa sakitnye perut aku...esok arinye dr suh aku try bangun dr katil & duduk kat kusi..aku gagahkan diri walaupun teramat sakit perut aku time tuh..tp aku nekad coz nurse2 kat situ sume bg semangat,diorg kt kalo akak nak kuar cpt & cpt sembuh kene bangun gak dr katil & tunjuk kat dr2 yg kte dah sihat..kalo x mmg lmbt la jwbnye kte dpt blk...
~15May09(khamis) aku da dpt blk!!yahuuu!!xsabo aku nak blk umah!da xsanggup aku dok spital lg!!!tp tu pon ptg br aku dpt kuar..
~aku pantang kat Langat,umah parent aku...
~uhuhuu..sungguh sadis aku rase kenangan b'salin aku kan...xper..sesungguhnye aku amat b'syukur coz aku slmt lahirkan NUR BALQIS TIHANI ke dunia nie.....

No comments:

Post a Comment

haa..komen!komen!