27.4.09

weekend..

smlm acelli ade 2 wedding,1 neighbour aku..tp mls nak pegi,panas gile weh...pastu aku gi yg 1 lg jerk kwn opis ren kawen kat langat..alang2 tuh bleh terus singgah umah mak aku..ehehee.. balqis yg suker thn ngantuk..

enterprem skali hbag laki aku belikan kat dubai..muahahhaa!!

awat tutup matanye tu nak uii!

papa baru nak mkn..ehehee..standrd ikut giliran..ehehhee

cantek sungguh deco iteww!

ade 2 pasangan panten,adik ngan abg..yg nie kwn ren

yg nie lak lg sorang..aku xsure adik or abg..ehehee
nie jelah yg smpt aku klik!klik!
blk tu terus sngh langat..lepak2,kul 7 gerak blk..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ngantuknye weh ari nie..balqis xleh tido mlm td,dier kene cirit-birit..xtaw lah aku nape..nak tumbuh gigi lg kot..sian dier..uhuhuu..
erm..sabtu blk keje gi melawati jap, jmpe sifu aku..ehehee..then gi kedai manjaku kat dpn care4 tuh beli botol susu balqis yg dah bp bln xtuka2..pastu jln lagik gi setapak tgk member2 ren main bola..ade tournament bola anjuran umno..yo yo jerk kan..ehehe..aku x amik pic pon..malasss!!
mlm tu anak aku wat tarian kipas b4 tido..ehehe..susah tol dak sorang nih nak tido skang..adoiyaii
main nak..main....xyah la tido..


ish ishh!susahnye nak bukak mende nih!

b'jaye akhirnye bukak kipas tuh..ehehe

try wat sikat lak!ok gak nih..ehehhee

25.4.09

exora..

smlm pas blk keje gi jj wangsa maju coz nak cancel account maxis broadband yg dah xgune tuu..ren dah gune lain,tah ape name mende pon aku xtaw..
nak blk tuh nmpk cik exora kte kat luar tuh..hhmmm bleh thn gak design dier,tp bonet sempit..
xpelah,tgk2 jer dulu...cuci2 mata yukk!
posing ngan balqis dulu..blk2 dier tgh mkn..
xbwk dier pon,papa ckp xyah..coz maghrib2 kat luar lak dier nti..
sok kte jln2 yer nak..

dr tepi

blkg tepi..

front page

montotnye..

dashboard..biase jerk..yg nie medium line nye version

yo yo jerr lakik aku tgk brocure..ehehheee

sape2 nak order lebih kurang 3-4 bln br dpt..

tu pon depends kaler gak..salesman tu kate kaler yg hot silver & black

erm..lagi..kalo 9yrs instalment sebln around rm8++ camtuh!

tp interest murah skang weh..ehehhee

(pssstt:dngr2 kejap jerk camtu,nti naik jugak lagi..yeker???)

last enterprem..ehehee

23.4.09

mkn lagik!

Smlm pas maghrib kitorg gi mkn kat 'kedai cermin' dpn sapura..western food occay!kali nie mkn kedai punye..aku mls msk..ekekkee
hmm..so far,dah bnyk gak la aku mkn kat cni,mknn sodap kene pd tokak den!ehehhe..
pestime ajak ibu & fatin..kitorg dah slalu..ecelli name kedai nie 'fiske' tp leceh nak nyebut nye aku suker pngl kedai cermin coz tmpt mknnye dlm cermin giteww..tp sape nak dok belah luar pon boleh gak..jom layan muker haku & family diselangi gambo makannnnn..
psssstt!aku amik pics nie pakai enpon cabuk jerk!so jgn heran pics klabu tahan cipan k!!

bos kecik

Qis plisss..wat gaya lain nak oii!

kene nganga gak ek?

side dishes:mushroom soup wit garlic bread, fries & mashed potato (bos kecik punye!)

lakik aku order beef steak

haa..nie den punye!special chicken chop!bwh ayam tu ade spagetti lagik..ehehhee

sbg hiasan...

sebok balqis tgk org kat situ smbil jerit2!sabo jelah..
dah jom balik!!

22.4.09

nak jugak!!nak jugakk!!!

aku sgt suker pic nie..dah tunang time nih..hihihii

TAG INI DTGNYER DARI...xde sape2!!ehehe..aku sesaje nak jugak wat..sukati den la wei.. :p

1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya…
~ ini chenta internet!bleh giteww??ehehe..cam xcayer jer tenet jd tmpt kami jmpe.."friendster yer kwn2"!pastu bleh plak ropenye dier org 'kg' aku...org au3 lah..dolu kan au3 tu tmpt aku!pastu parent aku pndh langat,jd la org langat..dan dan dpt lakik org 'kg' blk!
so,1st time jmpe, dier dtg langat la..tp bkn dtg umah, area situ2 gak..

2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya
~ sgt2 b'terus-terang, tegas & sgt bert'jwb dgn keje & family!!
3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda…
~ erm..xigt sbnrnye kat mane..kat phone kot!ehehe..sowii syg

4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya…
~ dier kt dier bkn jenis suker main2, b'centa xtentu psl..so dier hrp aku pon same n siyes dlm hubungan..(kalo xsilap lg..)maknenye dier nak siyes ngan aku ler tu..ehehe..

5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
~ kenal kat tenet feb '06, kontek2 & chatting, then july tu br dpt jmpe coz time tu dier keje kat tg.malim, dec tahun yg same tunang & decide kawen on Aug '07!!
kejap kan?takmo bazir $$ & masa!!!hahhaaa!!

6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
1yr 7mths lebey kurang...
7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda…
~ erm...lakik aku nie kdg2 xle jangka gak perangai dier...so,ikut suker dier nak wat kejutan kat aku..xksh ade special date or pape..aku pon jenis xksh,kalo ade kejutan yg bes2 tu,aku musti la sukerr..eheheee

8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga…
~ of coz kami hrp jodoh kekal hingga akhir hayat & dpt didik anak2 jd soleh&solehah..ade umah sndiri & bahgia slmanye..

9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
~ anak br sorang jerk...dier kurang manjakn anak,aku yg lebih..tp bile aku ckp nak beli & wat pape utk balqis,setuju jer dier..cthnye wat insurans,bukak account,soping2..mayb sbb dier mmg bkn jenis manjer,dimanjerkan or pape yg b'kaitan ngan manje2 nih!tegas la kununn..ehehhe

10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda
~ ok,xde pape prob!ren jenis kaki sembang,ngan sesape bleh masuk..so no hal lah!yg penting kami dua2 terima keluarga masing2 seadanya...alhamdulillah...

17.4.09

yes madam!!

slm..dah 3-4 ari xde entry..cam xder mood lak nak update..
so,nie jelah citer latest..mlm td ren nak blanje mkn..sbnrnye dier dok cite ari tuh gi bwk client mkn kat 'madam's kwan' kat klcc tuh..so,dier pon nak ler bwk kitorg mkn kat situ..igt kan kat jj au2 nie ade lah coz mcm penah t'nmpk..alih2 bile smp bkn madam's kwan!madam lim daaa..ehehee..pk punye pk,da sume xtaw nak mkn pe,kitorg pilih jer lah madam lim tuh..janji madam tu aderr ekekeee...
hmm..tgk2 menu bnyk gak choice..aku ngan farah pilih cantonese yee mee..ren pilih nasi goreng ape tah..ibu ngan char kuew tiaw nye & fatin da wat slh choice pilih chicken chop!hampeh xmenarik lngsg!!ekekee..nasib la kan,mmg xpenah try tmpt camtuh..
tp kan ade 1 tmpt mmg syok gile layan western taw!kat dpn sapura tuh..nti kalo aku ade gi sane,aku tayang pic food nye!mmg besh gile wei...
skang nie layan madam dulu..

menu

ape nak order nie yer..

ren nyer..


alhamdulillah...
time kaceh syg,papa,boy & abg dr kami ber5..ehehee

13.4.09

layann..

smlm gi putrajaya nak nengok kwn aku si wawa ngan bb gegurl nye..tp aku xamik pic diorg..sibuk nyembang sgt!ehehee..tp pic balqis yg xhenti2 isap jari adalah..ehehhee..tgk la nie dr pegi smp la otw blk pon still gak posing isap jari!aduhh nak oiii..wat la pesen lain lak..sbnrnye die ngantuk tuh,tp degil xnak tido..skang qis mmg da xnak tido siang,nak main puas2!mlm baru la tido nyenyakk..tp tu pon susah gak nak tidokan dier nih!hmmm..mcm2 la perangai kuar nak beso nie yer?
otw nak pegi..tgh semangat lagi nih


dier start dah...

bkn peduli tuh kalo da isap jari!

otw blk..

layannn lagiii..

smlm ujan lebat spjg ari...

blk da kul 6 camtu smbil mkn rojak,
layan dvd cite SLUMDOG MILLIONAIRE!!
fuhh besh gile weh..no wonder menang oscar beb!!
aku suggest korang tgk cite nih tau..mmg xrugi lah!

dinner ala-ala gitu..

Blk keje ari sabtu aku snggh jj kat umah tu..alaa kan ade voucher 70 hengget!ape lagi..mai la perabih..ekekek..aku dah plan tuk dinner mlm nih aku nak wat ehem ehem..ehehee ala2 western giteww..bleh ker..blasah jer lah!acelli smlm nmpk lamb kat dlm esbok tuh..tnye ren, dier beli ker?tah bile mase pon aku xtau..pastu dier kt ala sok kan xgi memane,wat la lamb chop!hamboiii sodapnye mengorder laki aku nih..xper2..disbbkn aku mmg la jarang msk pon,weekend jelah peluang aku nak msk..almaklum dok ngan mentua..ngeh ngehh..phm2 lerr sape yg msk..
aku kan xmkn mbek mbek..so kene la carik ayam ngan geng2 western yg lain tuh...
jom mulekan operasi!!iyah iyahhh!!!

tadaaa!!! black pepper chicken & lamb chop versi aku!!!ngeh ngehhh

wit side dishes..coleslaw,mashed potato & tomato salad
nie mkn utk 5 org tau!!jgn igt utk aku laki binik jerr!!

nie utk somi tercayunk!!muahhh muahhh..ekekke

hamboiiii siap2 dessert2!!
amat sesuwaii utk menambah lemak2
di badan anda yer..ekekkee

sekian saje show aku tuk mlm sabtu..
sambil2 layan af tu kan jom lerr mkn..