31.12.09

sayonara kejeku..opismate..:(



15hb,selasa - ari last aku bekerja..aku da tender resign sebln lps..sedeyy woo!aku mane penah xkeje lngsg b4 dis..kire nie pestime la aku jadik f'time hsewife..kene b'jauhan lg ngan family & kwn2..tp xpelah,aku positif! demi somi terchenta, akan ku turuti ape yg dah tertulis..moga ini 1 penghijrahan yg baik wat kami sekeluarga...

kalo ade opismate ku yg bace n3 nie, aku nak ucapkn time kasey bnyk2 sbb sudi kwn ngan aku nie..uhuhuu..aku syg kowang tau..kalo ade rezeki,kowang dtg la cni..bole kte jln2..ehehhee..wat rombongan asb ker kk pon boley..ehehhehe

wat KAK RIE, LIZA, KAK FIZA, KAK MAI, MIRA, KAK FIDA, KAK MAI, KAK YATI, SHARIL, & SUME LAH opismate ku, aku ucapkn gudluck utk kowang sume,..ade rezeki umo pnjg kte jmpe lg k..
sayonara...adios...hasta lavista bebeh!!


mase nie g mkn ayam penyet
kmah,liza,kyati,kfida & krie..


krie,kfiza & kmah



aku di ari terakhir di meja ku..uhukhukk


nie plak souvenir dr opismate..
time kaceh kwn2..aku sgt2 m'hargai sume ini..
jgn lupe daku yer..uhuhuuuu

29.12.09

::NEW LIFE @KK::

Slm sume...
kalo ade yg sudi bkk blog aku nie kan..aku skang da kat kk..mulekn idup br..uhuhuu!td smp sini kul 1.30,then terus check in hotel..tido hotel dulu maa rehat2..amik feel angin kk..ekekekee
tp sedey coz kene jauh ngan family terchenta ku!!!xpenah lg aku b'jauhan begini..uhuhuu..tp xpelah,aku positif!!!yeah!!kami boleh!!doakan kami sume slmt disini yer kwn2...aku windu kowang sume.......
p/s: pic banyakkkkkk sgt! tp lom trnsfr lg..eheheh..nti eh bile da masuk umah aku haplod dgn jaya & bangganya!!!;)
c ya frenz...

16.12.09

sayer ari nie;)

slm sume,...uhuhuu..ari nie 1st day,1st time b'gelar fulltime hsewife..sgt2 lain rasanye weh..yelah kan,aku mane la penah b4 dis xkeje..akhirnye merasa jugee aku...uhuhuuu
yelah kan,biler lg nak merase perubahan & penghijarahan sume nie...bile ade peluang, kte kene sahut cabaran tu n yg plng penting positive kan?ehehhee
so aku hrp kptsan kami laki bini nie adelah yg terbaik yg penah kami wat..moga Allah memberkati niat suci kami ini...amin...............

tgh ari td aku msk ler weh..ekekeke!lame giloss dah xmsk utk lunch..yelah weekend pon bkn ade sgt kat umah,dok la kuar,ade jer hal...so,td menu yg aku msk siakap 3 rase,siakap stim (wat sekor2 sajerr), goreng sayur..ehehhee

aku xde mase lg nak update pic...nti aku ltk kalo free2 k..
ilex ar baru sehari beb!ehehhe..
c ya!

14.12.09

::preparation to transfer::

Assalammualaikum........
spt yg kte sume sedia maklum yer pembaca2 sekelian, aku,laki aku & anak aku akan membuat penghijrahan.....
cehhhhhhhh!!!ayat xbole blah!!ehehehe
k la kowang, aku rase ramai jer yg da tau kami kene trnsfr KK kan! so,xtvt angkut mengangkut tlh pun dimulakan dr ari tu lg..start dr brg2 kat umah sewa kami kat PJ tu dulu pegi, then brg2 letrik, & baru nie angkut brg2 kat umah mil aku nie..igtkn sket jerlah kan,ropenye kalo dicampur2 ren kate penuh 1 kontena!kalo kene charge tu mau puluh riban!!uhuhuu..syukuurr laki aku keje situ..ehehhe
dan lasttttt skali nti, br la angkut keta tu..rase2 bole lg sumbat brg2 dlm keta tu kan?ehehhe

Dan 1 lg aku rase yg kowang pn tau gak..15hb aku last keje...hrp2 berkat rezeki kami sbb tngl laki aku tu jer sorang yg koje..haruss la pasni b'jimat cermat kan..dah ler dok tmpt org..uhuuhu..
Moga aku tabah & kuat hadapi sgla dugaan yg mendtg..insyaallah aku akan jg family aku sebaik mungkin..doakan kami slmt yer...amin............

nie ade sket pic pndh brg by SUBALIPACK..
ehehe..tmpt laki ku keje daa..


abess licin umah mil aku!ekekkee
kijamm!kijamm!
xdela...igt aku kijamm sgt ker??ehehe..haruss la mil aku nak
beli sume yg baru kan?ekekkee








sbnrye kitorg order pizza,
tp disebabkn sumenye kelaparan termsk ngan aku2 skali,
haruss la lupe nak amik gambonye,.
nie yg tngl balance2 jer..ngheeee


nie bilik aku pon dah bersih..ehehe
tngl katil,almari & meja pc jer..


tu sume brg dr umah jer..
yg dr umah PJ dulu & brg2 baru beli sume
da sampei ker KK..


itu kotaknye yer.. ;)


keletihannnnnnn...

10.12.09

upin ipin versi crocs :-P

haa!!igt crocs jer ade kuar design nie??ehehee..upin ipin pn nak jugekkk!ekekeke
aku beli nie kat tesco,ampang..skali t'pndg,alahaiii cute nye..haruss la aku rembat sebijon utk balqis kan!kan!
mule2 beli saiz 20, tp bile blk balqis try nengok cam besa cket la plak..mil aku beria dok ckp xelok besa sbb tu kasut,bkn sandal..xbape santek bile nmpk besa dr kaki..uhuhuu! k lah kan,sok nye aku sngh tesco lagik utk tuko lak saiz 19..

smp2 umah terus kasi balqis pakai..muat2 sehh!!uhuhuu..xpelah..kalo xnak rase rugi, pakai jer slalu kan?ehehhee..moh ler kte tgk balqis ngan upin ipin versi crocs nie:)


memule suker gak kat pink tuh..tapiii adehh!dok la asik pink kan!
kte tuko itam lak!ehehhehe












yg nie lak ngan skirt legging baru..ehehe
juge dibeli di tesco..tp kat kiosk2 luar tu jer..;)



7.12.09

wiken tanpa hubby..tp dgn kwn2..ehehhe

Disebabkn ren blom lg blk, aku terpk nak lepak ngan seha..skali anis pn nak join!okeh cun la tu kan..ehehee
ren pn izinkn sbb dier tau aku tgh tensen+boring sgt2..thanx dear sbb phm..
so,blk keje sabtu tu, siap2kn balqis, bj sume coz rase esok br blk..ehehehe
aku amik diorg kat pj..then kitorg g mvalley jer coz dkt kan..mls lak rase nak drive jejauh..ehehhe..almaklum sndri drive..cube kalo laki kte yg drive,mcm2 tmpt request nak pegi..ekekekee


smp2,terus posing..ehehee


balqis tertido..ngntuk sgt la tu..

anis + seha + balqis yg tido;)

mama fyza + seha


mkn kat sr














da abis mkn,balqis pn bgn..
ehehee..pe lg..posing lg la jwbnye!


4 of us!!
sonokkk!!













nak blk dah..

qis dok ngan anty seha yer syg..
2nd day!!
kuar lagik..
gi bekpes same & s.pyramid pulekkk..

yg sonoknye lg tu naik keta baru lagikk..ehehhe











kat s.pyramid

ada unta jugaa..



nak blk daa..
hepinye dpt kuar lepak2 ngan kowang..uhuhuu
pasni xtau dah biler dpt camni lagii...
hpefully kte still keepin touch walau dimane kte berade..
kan kwn2..
sayanggggggg kowang..
p/s: dpt jmpe kat kk pn ok gak neh!ehehehe