19.11.14

Convocation & Concert kakak ;)

Alhamdulillah syukurr anakku balqis da slmt tamatkan alam skola tadika nye.....

Yg paling hepi bile dia bgtau exam final yr nie dia dpt no.1! hu3 siyes la mama ngan papa xcaye kan! hahhaa!!! benonye soronok utk dia tp xde la nak tnjuk sgt kan..haha cover line gituu :P

Lps tu ade skali mase amik balqis blk skola sngh jap tgk dia practice dance utk konsert jmpe cikgu umi (owner skola).. tu yg dia confemkn mmg balqis dpt no.1.. hehe Alhamdulillah...
Yg pnting peratus markah dia naik, bkn no tu jd ukuran...

So ahad lps dia skola wat graduation & concert skali kat kde, ampang.. mmg biase wat kat situ pun..sng & selesa..

Balqis wat 2 show, 1st menari dangdut & 1 lg tarian hindi! waaaa xcited tol kami sume tgk show diorg..siyes pndai menari...kalo aku wat mau pengsan sume org kat situ kot!hahhaaaa!!
Yelah tmbh2 lg balqis kan spt yg dikenali ala2 boyish gitu.. hobi pon main bola!hahaha!! dan2 bile menari kemahennn ko!! t'kejot sume org! hehee.. bangga mama kakak dpt wat bagus cmtu.. bkn la aku bngga anak pndai menari, tp bangga sbb tgk effort dia nak wat sebagus tu..sbb mayb dia sndri tau badan dia xselembut org lain sbb tu dia cuba gak wat btol2 kn...hewhewwww ;)

Ape2pon sbg parents kami akan support sebaik mungkin ape yg anak2 suke buat, kalo xbtol, kte nasihat btol2.. bg guide stp ape yg dia nak buat tu... yg pnting pelajaran tu diutamakan btol x! yg lain2 tu as hobby, atau isi masa lapang jer mmg xde mslh kan? parents pon kene phm gak, kids nowadays bkn cam kte dolu2..xleh nak control lbh2 sgt..yg pnting kte pantau & nasihat baik2..

okeh jom la tgk pic balqis mase ari convo tu..wahhh convo giteww..(opsss hrp2 b'jaya smp convo smp ke menara gading yer nak;))


bekpes dlu!
kang sume menggigil lapo..dah tau sbb da tau mcm last yr tngu lame nak mkn,
sbb diorg cover lunch jer, bekpes xde..

okeh bg mama & adik selfie 1!heeee 

ngan papa plak..
eh eh tgk la c eesya tu.. mmg hobi skang wat memek muke mcm2! 

haa yg nie kat bilik persalinan plak!
balqis da pesan kat aku siap2 soh tgk dia bersiap sbb dia kate
last yr aku xdtg pn tgk dia bermekap!
hu3., yolah anakkk

yayy! da siap, now tngu turn nak perform 1st show
yg nie tarian dangdut..
pic xde plak.. tp video ade..
nti nak try upload ;)

oke yg nie dia perfom tarian hindi..
adoiiii pndai sunguh bdk2 nie menari tau..
yelah bdn pun lembut jer lg..kalo dah practice hari2 mau x cantek tarian diorg! 

alahaii besnye korang..kecik2 da convo, dpt pakai jubah convo!







k lah, bnyk lg pic tp xlarat nak upload sume!hahha tah pape..
ckup la tgk pic2 penting nie ek ;)
apepun, mekaseh sume kwn2 & family yg wish kat balqis..

haa lps nie pk nk msuk drjah 1 plak yer..
waa xcited nyee!!!


23.10.14

n3 panjang..kursus kat melaka..

Wiken lps kitorg 1 unit sume g kursus kat Melaka..sume pegi sbb melibatkn keje kitorg so opis adelah kosong lps lunch time jumaat tu..hehe..sakit mata jer unit2 lain tgk kitorg kursus bwk family! haha mane x nye b4 nie sume kursus wat ari keje cmne nk bwk family..nie dah wiken harus la kan angkut family.  Tp ade jer yg pegi single2 xbwk family..ikot suke nk bwk ke x...

Jumaat tu ren mmg da cuti, so aku blk tgh ari tu siap2 sume, amik bdk2 tros jln..ren xnk g lmbt takot melaka tu jem.. tu pun halfway ujan lebat gile..
Smp2 tros check in.. bdk2 tgk kat toilet ade bathtab laju je diorg g berendam.. aku siap2 gak sbb mlm tu tros ade kelas..
Eh lupe lak 1st day tu kitorg mkn kat asam pedas melaka jr. btol2 dpn melaka mall.. akcelli kursus aku tu mmg ade sediakan mkn tp utk peserta kursus je lah, family x include.. so xsdp la kalo aku g mkn sorang kn, tu yg kuar mkn..
Food lain mmg da standby bwk cam biskut2, kopok2.. bole la diorg mkn smntra aku g kelas tu kn..


nie otw, g mkn dlu kat bangi..



oke, ready nk gi kelas mlm ;)
lame wey xgi kelas mlm!hehee..


2nd day tu, ren beli kupon bekpes utk dia & balqis.. so turun la beramai2 mkn bekpes pg tu.. lps tu aku tros g kelas lg.. ren mmg da jnji nk bwk bdk2 g pool.. tu yg xmndi pg sume tu..hehe

dlm kelas 2nd day..



yayy! anak2 papa bwk gi mndi!
sonok kowang ek!
huh mama jeles hokkay!!
pic nie sume ren snap bg kat aku ..huhu



amboii lepas mndi, main playground plak!


mkn dlu kat cafe hotel..
heaven korang ek!!




yayy mama lunchtime! 
bole join korang lepak!hahahaa!!!


nahhh sambung berendam dlm toilet!!
bdk sorang nie celik mata jer mintak mandi!!
amboiii!!!
nti papa kayo kte mtk wat bathtab dlm toilet umah oke!kekekee


Kitorg xsabo nk abis kelas sabtu tu sebenonye sbb mcm2 program da dlm pale otak ktiorg nie!hahaha igt pas kelas ptg tu tros nak terjun pool pstu siap2 g mkn kat muara sg.duyung! waaa xsaboo!!hehehe over tau mak2 nih!!

haaa abis kelas jer, msuk bilik xtngu dah tros tuko bj nak mndi!
nie sume group ktorg jer nie!hehee




Dpt la mndi sejam cmtu..jadikla kn.. sok xdan la nk mndi dah..
Siap2 kitorg tros gerak g muara sg.duyung tu..
Tp da boking dlu takot full sbb da tau da mmg full kan mlm minggu tuu..
tu pn kitorg smp2 mmg kene tngu gak..gile beratur pjg nak order pun..
aku cam biase papehal bab2 order seafood nie mmg bg kat ren la kn..

nie sume group aku! lbh 30 org!hehee..





 

Blk tu kitorg bersepah2..ade yg blk karok, ade yg blk tido..
kitorg nk g naik cruise..hrp2 ade lg la..

yayyy lagii!!
sbb dpt naik boat..tu pun yg last..kol 11!
kalo xdpt..frust gak la sbb nie dah kali bape plan nk naik..






sowonoknye kalo bff yg lain join gak..lg meriah kann!
tp xpela nk wat cmne..
nx time kte plan elok2 k ;))

Esok last day, ade 1 lg kelas last..
ngantoknye...hu3 mne xnye blk hotel kol 12 kot!
nasib 1 kelas jer, pstu check out tros!

owh kitorg lps check out sngh mahkota parade..
lame gile kot xpegi situ..
last dolu2 zaman bile tah xigt!hehee
g mkn dlu kat secret recipe b4 blk..
ngantok gile wey blk tuu..sian ren..penat lg.. kene drive lg..hu2..tqvm syg sbb memahami...
tq gak anak2 sbb teman mama g kursus...
lebiu allss!!! mmuahhhhxxxx!!



ok dah penat gak!


15.10.14

Fatin bday celebration @ boat noddle, publika

Ahad lepas kitorg celebrate bday adik ipar aku yg bongsu, fatin tu..kekonon surprise laa kan..hehe..

Pagi ahad tu kitorg kuar umah g bekpes merangkap lunch skali kat kedai kelate area umah aku tu, oh ye nama kedai tu Sarapan Pagi Kak Su.. hehe penah citer dah kot! tp slalu kitorg nie dtg lmbt mesti nasik lemak dia abis, udah nye pepagi jd ore kelate la makan nasik kerabu xpun nasik dage..hehe.. aku dah ler xle masuk pepagi mkn cmtu..tp nasik lemak standard la kan... makan tengahari plak lauk dia mmg best! ade ike bakar, ayam kampung goreng rempah paling aku suke! sedappp!!!

Lps brunch tu zaasss g sogo, xtau angin ape ren tetibe ajak g sogo tu.. slalu mmg dia xnk la kan lalu area kl tu... hu3...sbb tulah berzaman aku xjejak kaki g jln tar tu weyhh!! benonye nak carik sandal jer aku nie, tp biase la da smp sogo tu xsah kalo x round sume floor kan!hehe... ele lakiku pon kalo nyoping bole thn yer...ekekkee!!! jgn marah syg :P
Da jln lame2 tu mmg la bwk stroller pn, sbb biase eesya dlm keta mmg tido, so smp2 sogo tu pun dia tido lg, pastu da bangun bole plak xnk lnsg dok dlm tu! nak aku dokong jer plak tu!! uuwaaa lenguh!! ngan papa xnk plak! aishhhh bdk sorang nih!!!sabo jer aku tau!

nyempat selfie dikala encik somi testing suar ;)


alooo dah elok2 ber4 blur plakk!!



echa dah bangun,
blom meragam time nih!



Lps da settle sogo tu tros gerak g umah mil aku, plan sume kuar sama la nti sbb xtau la nak celebrate kat mane..
Sampai2 keramat ujan lebat gile! ren dah la tgh cuci keta! hahah sabo jer dia!

Plan punye plan last2 ktorg decide nak g boat noddle kat publika.. xpnh smp lg kitorg sbb penah carik xjmp jalan!hahaa ngok ngek gak! gps pn xjmpe! tp mlm tu dah jmp la sbb ren da penah pegi jmpe client kat situ..
Ujan dah lebat gile, tmpt yg kitorg nk msuk tu plak bole beratur pny pjg! cehhh pelik sungguh! sedap sgt kah boat noddle tu?? ok xsabo nak rase gak sbb nak tau nape ramai gile!! dah la last mkn ptg td donat jer..sabo2.....

At last dpt gak seat ...lgpun lame nak tngu sbb kiorg ramai, so cam payah la nk tngu seat kosong...kalo dtg 2 ke 3 org cpt jer dpt..

Okeh smp2 nak order pun aku t'kejot lg skali sbb menu dia hanyalah dlm sekeping kertas putih!! omg!! ini ker yg ramai sgt??? makanya aku jd makin xsabo nak rase sbb btol ker sedap ya amat smp gitu skali sambutan kedai tu!!
dannnn bile smp portion dia adelah saiz baby okeh!! sejemput mee ala kuewtiau b'sama sedikit kuah ala sos kot b'sama sepotong daging atau ayam dan seketol bebola!!! oh no wonder style makan kat kedai order skali berpuluh2 mangkuk mee!!!hohohooo!! mane nak kenyang kalo mkn semangkuk??style sgt kannnnnnnn!!!cehhh

Ok rasenye meh aku nak komen! hehehe... rasanye mcm mee tomyam kaw! tp btol la susah nak describe.. sedap la jugak, tmbh2 time lapo & ujan lebat!! hahhaa!!!!
tp siyes, kitorg fun btol mkn time tu, mcm berebut2 nak amik mangkuk baru! hehe..tp nak kenyang sgt tu xde la kan.. blk mkn nasik la br btol2 kenyang :P
owh ade baby chicken wing juge! sedap!hehe..

And lastly, sume pekerja kat situ bwk kek & nyanyi hepi bufday utk adik ipar aku tu.. alolo sporting sgt diorg, org lain yg tgh mkn pun nyanyi gak..haha t'kejot beruk fatin!! hahaha!!

 nyempat b'gambo lg dikala bosan menunggu seat kosong..hu3



oke, da dpt seat & tngu order smp lak!



bdk nie cam biase, bz tgk utube :P



haaa yg ditunggu2!!!!
semangkok rm1.90 yer..
so kirelah nti sndri bpe mangkuk yg korang mkn hokey!
tu yg kertas putih menu dia! hu3...


Alhamdulillah..da kenyangggg!!!burpppp!!hehee
pstt kte tunggu kek plak ;)



eh2 over plak si kecik nih! heee cubit mulut tu kang!


dah settle nyanyi2, 
xsempat nak amik gambo sbb segan!hahaha!!
now potong kek


nak blk dahh..
esok koje!!



ngan atuk & bday girl, maksu fatin ;)


gambo ramai2 dulu!



k bye! penat taip!!