15.10.14

Fatin bday celebration @ boat noddle, publika

Ahad lepas kitorg celebrate bday adik ipar aku yg bongsu, fatin tu..kekonon surprise laa kan..hehe..

Pagi ahad tu kitorg kuar umah g bekpes merangkap lunch skali kat kedai kelate area umah aku tu, oh ye nama kedai tu Sarapan Pagi Kak Su.. hehe penah citer dah kot! tp slalu kitorg nie dtg lmbt mesti nasik lemak dia abis, udah nye pepagi jd ore kelate la makan nasik kerabu xpun nasik dage..hehe.. aku dah ler xle masuk pepagi mkn cmtu..tp nasik lemak standard la kan... makan tengahari plak lauk dia mmg best! ade ike bakar, ayam kampung goreng rempah paling aku suke! sedappp!!!

Lps brunch tu zaasss g sogo, xtau angin ape ren tetibe ajak g sogo tu.. slalu mmg dia xnk la kan lalu area kl tu... hu3...sbb tulah berzaman aku xjejak kaki g jln tar tu weyhh!! benonye nak carik sandal jer aku nie, tp biase la da smp sogo tu xsah kalo x round sume floor kan!hehe... ele lakiku pon kalo nyoping bole thn yer...ekekkee!!! jgn marah syg :P
Da jln lame2 tu mmg la bwk stroller pn, sbb biase eesya dlm keta mmg tido, so smp2 sogo tu pun dia tido lg, pastu da bangun bole plak xnk lnsg dok dlm tu! nak aku dokong jer plak tu!! uuwaaa lenguh!! ngan papa xnk plak! aishhhh bdk sorang nih!!!sabo jer aku tau!

nyempat selfie dikala encik somi testing suar ;)


alooo dah elok2 ber4 blur plakk!!



echa dah bangun,
blom meragam time nih!



Lps da settle sogo tu tros gerak g umah mil aku, plan sume kuar sama la nti sbb xtau la nak celebrate kat mane..
Sampai2 keramat ujan lebat gile! ren dah la tgh cuci keta! hahah sabo jer dia!

Plan punye plan last2 ktorg decide nak g boat noddle kat publika.. xpnh smp lg kitorg sbb penah carik xjmp jalan!hahaa ngok ngek gak! gps pn xjmpe! tp mlm tu dah jmp la sbb ren da penah pegi jmpe client kat situ..
Ujan dah lebat gile, tmpt yg kitorg nk msuk tu plak bole beratur pny pjg! cehhh pelik sungguh! sedap sgt kah boat noddle tu?? ok xsabo nak rase gak sbb nak tau nape ramai gile!! dah la last mkn ptg td donat jer..sabo2.....

At last dpt gak seat ...lgpun lame nak tngu sbb kiorg ramai, so cam payah la nk tngu seat kosong...kalo dtg 2 ke 3 org cpt jer dpt..

Okeh smp2 nak order pun aku t'kejot lg skali sbb menu dia hanyalah dlm sekeping kertas putih!! omg!! ini ker yg ramai sgt??? makanya aku jd makin xsabo nak rase sbb btol ker sedap ya amat smp gitu skali sambutan kedai tu!!
dannnn bile smp portion dia adelah saiz baby okeh!! sejemput mee ala kuewtiau b'sama sedikit kuah ala sos kot b'sama sepotong daging atau ayam dan seketol bebola!!! oh no wonder style makan kat kedai order skali berpuluh2 mangkuk mee!!!hohohooo!! mane nak kenyang kalo mkn semangkuk??style sgt kannnnnnnn!!!cehhh

Ok rasenye meh aku nak komen! hehehe... rasanye mcm mee tomyam kaw! tp btol la susah nak describe.. sedap la jugak, tmbh2 time lapo & ujan lebat!! hahhaa!!!!
tp siyes, kitorg fun btol mkn time tu, mcm berebut2 nak amik mangkuk baru! hehe..tp nak kenyang sgt tu xde la kan.. blk mkn nasik la br btol2 kenyang :P
owh ade baby chicken wing juge! sedap!hehe..

And lastly, sume pekerja kat situ bwk kek & nyanyi hepi bufday utk adik ipar aku tu.. alolo sporting sgt diorg, org lain yg tgh mkn pun nyanyi gak..haha t'kejot beruk fatin!! hahaha!!

 nyempat b'gambo lg dikala bosan menunggu seat kosong..hu3



oke, da dpt seat & tngu order smp lak!



bdk nie cam biase, bz tgk utube :P



haaa yg ditunggu2!!!!
semangkok rm1.90 yer..
so kirelah nti sndri bpe mangkuk yg korang mkn hokey!
tu yg kertas putih menu dia! hu3...


Alhamdulillah..da kenyangggg!!!burpppp!!hehee
pstt kte tunggu kek plak ;)



eh2 over plak si kecik nih! heee cubit mulut tu kang!


dah settle nyanyi2, 
xsempat nak amik gambo sbb segan!hahaha!!
now potong kek


nak blk dahh..
esok koje!!



ngan atuk & bday girl, maksu fatin ;)


gambo ramai2 dulu!



k bye! penat taip!!

Kisah bersalin czer..dan aku pun menangis....

Memang aku tersentuh dan aku mmg menangis (aku mmg sensitip hokey) bile baca luahan seorg suami yg di share di fb mengenai kesakitan isterinya bersalin anak pertama... xpasti samada kisah benar ataupun tak tp yg aku pasti luahan itu sgt menyentuh hati aku sbb aku melalui ape yg diceritakan dlm luahan tu...

Aku bersalin dua2 anak secara c-section..c-zer atau pembedahan sama je.. dua2 kes emergency, dan kedua2 anak aku perempuan... Aku bersyukur kerana aku dan anak2 selamat menjalani pembedahan berisiko tu.. Alhamdulillah tiada komplikasi yg teruk2..cuma masa bersalin anak no.2 lps dua minggu tu luka aku terbukak di hujung..so terpaksa admit ward blk, buat dressing & jahit blk luka tu..mmg sakit sangat2... tak terkata..tp still xleh lawan sakit contraction la kan... sbb dressing tu buat hidup2.. jahit luka tu blk pun bius kat tempat yg nak jahit jer.. aku mmg sedar time tu...

Aku merasa dan melalui sume perasaan sakit, berdebar tiap detik yg berlalu ketika nak melahirkan kedua2 anak..sbb aku still masuk labor room lebih berbelas jam, kene seluk setiap jam, tngu setiap detik bukaan rahim dengan contraction yg xberenti2, try push smp dah wat preparation mcm nk bersalin normal tp Allah dah tulis dan tetapkan aku tetap kene bersalin czer...
dan Aku redha....

Alhamdulillah skang anak aku yg 1st tu dah 6yrs! nx year dah darjah 1!! hu3 cpt nye masa berlalu..rase tua beno plak aku!heheh.. yg adik plak dah 2yrs 8mts, nx yr bln 2 dah 3thn!! wahhh cpt btol korang beso ek! mcm rindu plak masa baby2 diorg..comellll!! alahaii.... sbnrnye ade plan nak tmbh lg sorang dannn rasenye itulah yg terakhir.....sbb nowadays doktor mmg akan bgtau siap2 kalo dah 3x czer mmg kene ikat peranakan tros and xbleh la kte pregnant lg....hmmmm... demi menjaga keselamatan ibu & anak itulah yg t'paksa dilakukan....prosedur perubatan katenye....

So cmtu la nmpk gaya plannye..nak pregnant nx yr..ala2 lps tgh bln tu..so berangan la lahir anak thn 2016 awal2 thn gitu..aku mmg suke anak lahir awal2 thn..hehe...xtau la nape :) xde sbb yg specific pun, saje suke2 kot! bole gitu? :P
dan angan2 juge nak bby boy opkos!! so kene la usaha kan..ye dak? dah dua2 gegurl, msti la teringin weyhhh... hehe... tp apepun yg Allah kasi, kami redha ;) yg pnting anak2 sihat walafiat...aminnn...

Ha nie aku share luahan suami kat fb tu...
Aku yakin, ren pun cmtu gak keadaan nye..cuma cara luahan seseorang tu pasti berbeza kan.....

Kisah Benar. Luahan Pengalaman Seorang Suami
Apabila menatap gambar-gambar ibu bersalin, menerawang fikiran aku teringatkan kembali detik-detik isteri aku ingin melahirkan zuriat pertamaku ke dunia. Ketika diberitahu isteriku dimasukkan ke dalam hospital pada jam 1 pagi aku masih dibuai mimpi di rumah sewa berhampiran universiti. Keletihan akibat kuliah penuh sepanjang hari sebelumnya. Sebelum tidur, aku sempat berbalas-balas SMS dengan isteriku bertanyakan keadaannya ketika itu. Katanya, dia tidak makan sejak petang lagi. Aku menyuruh dia mengambil air susu sebelum tidur.

Isteriku dimasukkan ke wad kerana air ketuban telah pecah. Katanya bukaan hanya 2cm ketika itu. Dia memberitahuku supaya jangan risau kerana masih belum rasa sakit bersalin. Pada keesokan harinya barulah aku bertolak ke hospital untuk bertemu dengan isteri yang kucintai. Menatap wajahnya yang tidak bermaya, baru aku teringat yang isteriku masih tidak menyentuh makanan sejak dari petang semalam. Aku menyuruhnya makan sedikit, tetapi dia menolak kerana doktor telah menyuruh isteriku berpuasa bermula jam 6 pagi. Sayu melihat dirinya yang lemah, aku menghulurkan air minuman untuk membasahkan tekaknya. Tabahnyaa dirimu..
Apabila jam menunjukkan pukul 10.00 pagi dengan bukaan seluas 4cm, dia ditolak masuk ke dalam labour room. Entah kenapa dengan bukaan seluas itu, dia sudah ditolak masuk ke bilik bersalin. Aku pun confuse. Setahu aku, bukaan yang sesuai untuk melahirkan anak ialah 10cm. Dan aku dimaklumkan oleh guard wanita India yang bertugas, isteri aku ditempatkan di bilik D. Dia memaklumkan bahawa kebiasaannya bilik itu akan dihuni oleh mereka yang mengalami masalah untuk bersalin. Aku mula gelisah. Tak tentu arah. Mungkin itu adalah mitos yang direka oleh achi India itu berdasarkan pengalamannya sebagai senior guard di sana. Pujuk aku sendirian.
Berbekalkan Quran burukku yang aku bawa bersama barang-barang isteri dan baby yang bakal dilahirkan, aku selak helaian 440. Ya.. Aku mencari surah Yaasin. Pesan nenekku, bacalah Yaasin. Semoga dengan berkat dan rahmat yang ada pada surah itu dapat membantu isteriku bersalin secara normal. Kumulakan dari al-fatihah dan disusuli surah karamah itu. Satu persatu perkataan dan ayatnya ku alunkan perlahan sambil di dalam hati tak henti-henti berdoa agar diselamatkan isteri dan anakku.
Usai membaca Yaasin dan menunaikan solat Zohor, aku tunggu lagi. Achi India yang sedari tadi memerhatikan gerak langkahku menegurku ‘’Adik.. Mari ikut saya. Kita masuk ikut pintu belakang. Adik boleh jumpa isteri adik,’’pelawanya ramah. Mungkin dia sedar aku dah semakin gelisah dan asyik mengintai ke dalam labour room. Alhamdulillah. Kalau boleh jumpa tenang sikit hati aku sebab dari tadi hanya membalas sms je. Keadaan sebenar isteri aku tidak aku ketahui.
Dari jam 10 sampailah jam 4 petang isteriku ditahan. Bukaannya sekarang hanyalah 6cm. Setelah diinduce kali ke dua, bukaan rahimnya masih belum membenarkan bayi untuk keluar. Akibat terlalu lama menunggu, akhirnya doktor memutuskan isteriku perlu dibedah.. Ini kerana bayi di dalam kandungan isteriku semakin lemah. Aku yang cuba mengawal diri agar tidak panik, akhirnya tewas kepada diri sendiri. Air mata yang cuba ku sekat agar tidak mengalir seolah-olah tidak dapat dibendung. Seolah-olah mataku tidak ada penakung. Setiap kali aku bertutur, menenangkan isteriku.. Setiap kali itulah air mataku kan bercucuran jatuh ke tangannya. Mana taknya.. dengan keadaan dirinya yang sudah tidak bermaya, ditambah pula dengan tangan dan kakinya sejuk bagaikan direndam ais, tubuhnya menggigil. Dengan segala macam wayar berselirat di perut dan tangannya.. Hatiku meruntun sayu. Para doktor meninggalkan aku dan isteri untuk meluangkan masa bersama. Mungkin ini adalah untuk kali terakhirnya aku boleh bercakap bersama isteriku. Ini kerana doktor telah membuat keputusan, isteri aku mesti dibedah bagi menyelamatkan bayi yang hampir lemas.
Beralunkan surah Yaasin yang dipasang di bilik bersalin itu..Mata kami bertentangan. Isteriku perasan mataku kembali berkaca. Dia mula menuturkan kata-kata cinta bagi memulihkan semangatku.
‘’Abang.. Hensemnya Abang harini. Abang suka tak dengan baju yang sayang belikan untuk Abang tu?’’
Pada ketika itu juga, aku tidak dapat menjawab dengan perkataan tapi aku rangkul dirinya sambil menangis teresak-esak seperti tiada lagi esok untuk kami bersama. Aku tidak mampu bersuara walaupun mengeluarkan sepatah kata. Tapi, dia mempunyai kekuatan yang amat luar biasa. Walaupun dia ‘berpuasa’ , dia masih gagah. Masih kuat untuk memulihkan semangatku yang semakin luntur..
‘’Abang.. Seandainya doktor memberi pilihan, siapakah yang Abang ingin selamatkan, sayang atau anak kita.. Abang tolong jawab ‘’ Selamatkan anak saya.. ‘’. Berilah anak kita peluang untuk merasai kebahagiaan hidup di dunia ini biarpun tanpa umminya di sisi..’’
Sekali lagi aku menangis semahunya. Aku tidak mahu keadaan itu berlaku. Aku mahukan isteri aku. Aku mahukan kedua-duanya berada di sisiku. Membesarkan anakku bersama insan pilihanku.
Tamatnya waktu bersama. Isteriku ditolak untuk dibawa ke bilik pembedahan. Aku menghantar Isteriku dengan lirik mata berair sebelum berlalu ke musolla hospital. Aku berwudhuk. Solat 2 rakaat. Aku sujud lama-lama memohon keampunan untuk isteriku juga untuk diriku lebih-lebih lagi. Mungkin ini adalah kaffarah dosa aku selama ini. Aku menangis semahu-mahunya..
Sedari jam 4.30 petang aku menanti penuh sabar di luar bilik pembedahan. Aku dail, aku telefon nombor keluarga terdekat, sahabat handai dan rakan-rakan yanga aku kenal. Aku pohon dan merayu dari mereka agar doa dikirim buat isteriku yang sedang bertarung nyawa melahirkan seorang khalifah penambah ummat Nabi tercinta. Mulutku tidak henti-henti menbacakan Hizbul Bahri. Zikir berharga yang tiada nilainya yang aku terima ijazahnya dari Al-Allamah Syeikh Nuruddin Al-Banjari Al-Makki.
1 jam berlalu. Mundar-mandirku tidak mengeluhku untuk aku duduk. Walaupun kakiku lenguh berdiri dari tadi, tapi perasaan ingin tahu akan keadaan isteriku melenyapkan semua keletihan itu. Akhirnya penantian aku berakhir.. Seorang nurse menolak troli tertutup.. incubator barangkali namanya.. dengan seorang bayi mata bulat muka mirip anak Cina. Oh! Rupa-rupanya, bukan isteri aku seorang kat dalam. Ibu cina pun ada.
‘’Suami kepada Zulaikha’’ ‘’Suami kepada Zulaikha’’ jerit nurse mencari ‘Yusuf’ Zulaikha.
Orang ramai yang turut sama mengintai bayi cina itu berpandangan antara satu sama lain termasuklah aku. Tiba-tiba aku teringat. Akulah suami Zulaikha. Macam manalah boleh lupa pulak time-time macam tu. Aisehhh.. Biasalah beb. Cuak kot masa tu. Sampai nama bini pun lupa daaa..
‘’Ya.. Saya kak. Saya suami dia’’
‘’Encik.. Ini anak encik. Encik bolehlah pegang dan azankan dia. Tapi sebelum tu, Encik kena kata apa?’’
Nak kata apa pulak nurse ni. Alhamdulillah ke? Ke terima kasih nurse? Mana aku tahu. Dah la rasa tak percaya pun ada yang anak cina yang aku sangka tadi tu rupanya anak aku.. Boleh pulak dia suruh kata apa. Aduilaa.. Nurse pun.
Mungkin nurse tu perasan aku tengah blur, dia pun selak kain bedung anak aku bagi menyatakan jantinanya. Oh.. Nurse nak suruh aku buat pengakuan yang anak aku ni perempuan. Baru aku faham.
‘’Perempuan nurse’’ kataku tersenyum malu.
Aku dakap anak aku. Aku cium dahi dan kedu-dua pipinya lalu aku azan dan iqamatkan di kedua-dua belah telinganya. Allahurabbi. Comelnya anak aku. Mata hitam dia bulat besar. Taknak tutup pulak tu. Alhamdulillah.
‘’Nurse, macamana dengan isteri saya? Bagaimana keadaan dia?’’ tanyaku setelah sedar dari pukauan mata anak aku ini.
‘’Isteri encik selamat. Dia sedang dijahit. Kejap lagi dia keluar..’’
Tidak lama selepas itu, Isteri aku ditolak keluar. Alhamdulillah. Syukur kepada-Mu ya Allah. Biarpun Kau mentaqdirkan dia bersalin secara Caesar, namun aku bersyukur sangat-sangat kerana Engkau masih lagi memberikan kesempatan untuk aku berkasih-sayang dengannya. Hanya pada Mu segala puji-pujian layak kami berikan.
Keluarnya isteri aku dari bilik pembedahan bukannya dengan tangisan. Malah, tiada setitis air pun yang aku perasan membasahi matanya. Walaupun kesakitan, seukir senyuman dia hadiahkan kepadaku. Terharu. Sungguh terharu. Aku kucup dahinya dan mengucapkan
‘’Terima kasih Sayang kerana sanggup berkorban nyawa demi melahirkan zuriat Abang’’.
P/S : Wahai suami sekalian.. Hargailah isteri kita sebaiknya. Apabila ada tercalit perasaan tidak puas hati dan ingin marah kepadanya.. Ingatlah akan pengorbanan yang telah dia berikan kepada kita. Zuriat keturunan kita yang lahir dari rahimnya. Diamkanlah diri tenangkanlah hati. Bila keadaan kembali reda, bersuaralah. Nasihatilah mereka dengan hikmah hasanah. Bukan dengan kekerasan yang bakal mengundang padah. Sesungguhnya wanita itu dijadikan dari tulang yang bengkok. Andai ditegakkan dengan kekerasan nescaya kan patahlah ia. Akan tetapi andai dilentur dengan lemah lembut dan profesional, dia kan menjadi bidadari kita bukan setakat di dunia tetapi di syurga yang kekal selamanya.


13.10.14

Meriahnye sabtu aku!!!

Sabtu adelah xgi memane sbb kembo aku & anak2 dia tido umah dr jumaat mlm tu.. biase la da cuti wiken mmg nak main jelah bdk2 tu..

Ren g keje sabtu tu bwk skali keta aku sbb nk servis, dan yang besnye mase nak g kedai nk beli lauk tu aku nk guna keta kembo aku dan2 xleh start! try2 xleh gak..sah battery kong! lgpn dia kata xpnh lg tukar btry..sah lettew! hu3..so nk guna keta ren yg dlm garaj tu pn mmg xbole la kan dah kate akak aku parking keta dia mmg blocking! udahhh cmno nak masak lunch??? nk tngu ren mmg lmbt la..kang jap lg sah bdk2 mtk nasik!

Udahnye aku selongkar la petiais tu tgk ape yg ado! yg ado hanyelah daging, daging, dan dagingg!!! hahaha!! pas raye korban katekann....bnyk ler stok daging aku!! xde la daging je, adela tulang, hati sket..hehee...
So msk ape yg ado maka jadikla sup tulang, sayo campo (sayo mano yg ado sume aku humban goreng skali!), pastu daging goreng kunyit & hati campo limpa msk kicap!! yayyy meriah bukannn??
siap aku wat ais blended bagai ari tu.. dah kate sume brg ade! waa puas ati aku! owhh yer aku kan coffee+choc addict ! yummss!!!

Lps siap msk, ren pn blk koje... dan laki ku yg baik ati ittew tu pun tolong la settlekan battery keta kembo aku yg kong tu! pkai call jer pun member kat workshop dkt ngan umah aku tu..tros member dtg bwk btry n tukar dpn umah jer!hehehe sonang! tq syg! mmuahhhhxxx!! :P

Bdk2 plak yg da konyang sonang ati tu pun mintak mandi pulakkk!! nie idea anak aku la nie! nk mandi kat kolam yg anty seha bg (eh! igt plak tu sape yg bg, siap mentioned nama lg!) hmm mndi jelah nak oii..dah kate mama pun mmg mls nak bwk g b'kelah2 bagai skang nie..hu3




hepi 1st anniversary abg alil & emma ;)

Jumaat mlm ari tu abg aku blanje kitorg mkn sempena 1st anniversary diorg somi isteri! ewahhh..hehe... g mkn kat bangi jer..xleh jauh2 da mlm kan..lgpun ade bby..phm2 ler.. so plan nye kat soho bangi tu jer, tp tutup plak..udahnye g kedai sblh dia tu jer, apetah nama xigt ade rimba2 cmtu..patot la kedai tu kemain ramai sbb soho tu tutup la gamaknye!hu3

Punyelah lama tngu order smp, tp seb baik la sedap gak masakan2 dia..bole repeat la sng citer! owhh mekaseh abg ku sbb mensponser dinner kami mlm tu.... ;) moga murah rezeki & bhgia slalu k!





8.10.14

cheese nan meleleh @ medan tunku

Alhamdulillah...tercapai hasrat tekak aku nak mkn cheese nan meleleh..hehe... siyes weh lame dah dok tgk pic org g mkn kat situ..aku nak gokk!! hiiiii

Jumaat lps b4 blk 'kampung' kitorg sngh medan tunku sbb nk mkn cheese nan tu.. ajak la skali family ren join.. yelah dah kat kl kann..
Ren suh try booking dlu kot bole kan! laju la aku google no. tepon kedai tu! takot ramai kang xdpt table xpun kene beratur pjg! igtkan xbole reserve, rupenye bole! wahh senang!! aku sokaa!!

Smp2 situ da dpt table, yelah dah reserve kan! pstu br order..tgk cam lembap gak kedai tu sbb org ramai, pekerja sket je! pstu br la adik2 & mak ren smp..

Nak ikotkan zaman aku kecik2 dlu slalu je dtg situ sbb mmg tmpt tula bapak aku slalu parking keta pstu jalan kaki gi psr malam jln tar tu..tp mmg dah berkurun la xpegi kan..sjk memasing da beso pjg & beranak pinak nie..ren plak mmg xsuke gi jln tar tu..hu3... cian aku kan..eh tetibe!








sebenonye bnyk lg order menu lain..mcm yg sedap kima daging la.. 
pstu ade nasik briyani kambing & ayam, nan lain2 mcm garlic tu..
1 lg kedai cheese nan nie ade branch lain kat setapak,kl & area masjid india.
korang google je RSMY msti jmpe details ;)



3.10.14

Rutin petang-petang....

Rutin ptg2 aku & anak2 skang nie ialah menyinggah umah abg aku sbb mak aku tgh jaga cucu dia kan..so, slh 1 kebaikan gak mak aku dok situ sbb bole jmp mak slalu..kalo x harap wiken jelah..tu pun jarang2...
Akcelli, memula dlu aku xleh terima sgt mak aku dok umah abg aku jg cucu...yelah aku phm mak aku pn da xkeje, so mmg kebetulan sgt la abg aku dpt anak, mak aku pn da xkeje so mmg la bole jg anak dia..tp dlu aku igt jg masa pantang jer.. tp rupenye abg aku nak mak jg anak dia & mak aku dok skali ngan dia..wiken br mak aku blk umah langat..wiken2 pun sabtu yer br dpt blk sbb diorg laki bini sabtu keje halfday.. esok ahad dtg blk umah diorg...so nmpk mcm mak aku akan kepenatan la kan keadaan cmtu...

Mmg la aku phm, sape yg xrisau bby kecik anto nursery, kes mcm2 jd skang nie,,.tu sume aku phm sgt2...tp yelah yg aku nie dok concern psl mak aku tp nak b'suara pun mak aku pn xckp pape2 pn..jd xkan la aku nak hover plak! kang jd lain..aku xnk la kan..lg pun kitorg nie bkn jenis adik badik yg slamber sound2 nih... masing2 ikot perangai mak, ckp elok2..nk luahkan pape pun pk abis2....hu3..

Mak aku xpnh nk kecikkan hati anak2 even org lain skali pun...mak aku mmg jenis sgt m'jaga pertuturan & perasaan org... hmmm... Aku slalu nak jd cam mak, tp tulah kdg kte yg t'lebih2.. mak aku kalo org citer pape kat dia, dia dngr & diam jer, xbls pape apetah nk tmbah keruhkan keadaan.. Mak aku pesan biar org ckp jgn kte yg ckp, xpyh nak tokok tambah citer bg lg sedap! xde faedah! hu3

So bab abg aku tu slow2 aku dah terima hakikat...ren pn nasihat kat aku jgn lebih2, kang elok2 jd gado adik badik! btol la gak tu..tp aku biase ler emo beb! hahaha!!
Mmg kdg kesian tgk mak aku ulang alik tiap2 mngu tp tulah..mcm aku ckp, mak aku xckp ape pun, nape aku nak keruhkan keadaan..dlm hati mak, biarlah mak & Allah je yg tahu.... moga Allah membalas sglanya..dan kami adik badik kene la jg perasaan mak gak..tamo skali2 kecikkan hati dia..aku cuba jd adil utk dua2 belah family...tamo berat sebelah...tamo sape2 terase ngan kte..mmg sgt susah nak jd perfect, xbole pun, tp kte leh cuba wat yg terbaik...dua2 belah family aku sgt support kami anak banak..tolong bnyk bende, so kitorg nk jd org m'balas jasa........w'pun bkn dgn wang ringgit, masa, kebahagiaan, perhatian pun bole consider membalas jasa gak yer...;)

Moga Allah memberkati kte sume...aminnn...

Selamat Hari Raya Aidiladha sume.....
Ahad nie raya haji, so kami 1family akn blk keramat dlu mlm nie (ok oww bj 1hape aku xpacking lg!!). esok ren keje halfday gak..mlm tu msti dia bz meeting sbb ren wat korban thn nie..
Petang ahad @ mlm sket br ktorg blk muor.. mak aku esok (sabtu) da blk dlu..
so nti jmpe kat kg jer..yayy!!

haa nie pic smlm..
blk keje amik eesya dlu pstu br amik kakak..
eesya kalo msuk2 je dlm keta tros nk ckp jmpe baby seif. dia igt dah sbb da slalu singgah..
balqis plak ikot mood, kdg nak, kdg xnk.. ade la program dia tu nak blk cpt! haihhh bdk2 skang! ;)



tragedi oktober 2014 = minyak naik doposen!!!

Tragedi Oktober 2014!!! minyak naik lg 0.20sen!! oppsss subsidi dikurangkan.....ohohooo terima kasihhhh kamu2!! anda mmg ohsemm lahh!! cehhh!!!

Apelah nak jd ngan mesia nie kan.... ckuplah dgn minyak naik 0.20sen tu, maka secara automatik nye sume harga brg, servis, kos akan naik juge!! bes2!!

Bisinglah, perli lah, post la ape pun kat laman sosial tu, igt 'diorg' senang2 ati nak dengar?? soriii sket okeh! harapannn!!

Ok, yg naik tu confem dah naik, langit runtuh pn xde makna akan turun blk. so, kte sbg rakyat marhaen nie kene pk cmne nk survive dgn sume kenaikan tu... mmg la nmpk dr mata kasar xde ape sgt ngan 0.20sen tu tp kalo dah sume bende nak naik jugak mmg terasa sgt la kan..abis tu igt ade org meniaga nak rugi ker? haruss takkk kannn!!!

Nie mlm td g isi mnyk after naik doposen tuh, kat caltex area umah aku..biase kalo ari keje aku g isi kat shell je sbb mmg lalu sg.chua tu..tp yg aku pasan kalo aku isi mnyk caltex mnyk aku lg save + lg lancar pemanduan gittew! hehe.. tah kat mane yg lancar pn aku xtaw :p
Isi rm50 xfull yer kwn2!! b4 nie kalo isi bnyk tu harus la hmpir2 full kan..now no!no!jgn berangan lg...